Ценови шок: Парното и водата скачат с 50% от януари

При 300 лева сметка досега, пригответе още 150 на месец
Обновена: 5 окт 2021 10:27 | 5 окт 2021 10:13, Камелия Цветанова
420
Ценови шок: Парното и водата скачат с 50% от януари

Поне 50% ще поскъпнат парното и топлата вода от 1 януари следващата година, съобщи Кремен Георгиев, председател на Асоциацията на топлофикациите, пред bTV.

Още по темата

Природният газ отново поскъпна у нас от 1 октомври – този път с 36%.

По закон цените на топлоенергията и тока (за бита) за потребителите се променят два пъти годишно – от януари и от юли.

От последното увеличение цената на газа е скочила със 100%, твърди председател на Асоциацията на топлофикациите.

„Има още два месеца, в които цената на газа може да се промени, за съжаление вероятно това ще е нагоре и всички тези увеличения накуп ще трябва да се отразят в цената на топлинната енергия. КЕВР ще се опита да ограничи това увеличение, но едва ли ще го вкара в 20%. Поне 50% ще е. Топлофикациите ще излязат лошите, но освен за цена на природния газ говорим и за цената на зелената сделка, за която вече плащаме – цената на въглеродните емисии“, коментира експертът.

Ако сметката за парно досега е била 300 лв., вероятно от януари ще се увеличи със 150 лв., даде пример Георгиев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


420
Още по темата: водапарноцени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
гарантирано от Радев
275
1
 
11
 
! Отговори
енергетик преди 2 години
Алтернатива има - бамбукови ферми. Божурище. За който се интересува .
274
0
 
68
 
! Отговори
криза преди 2 години
Изкуствено се създава енергийна криза.Няма основание за такава. Потреблението е спаднало от началото на пандемията, много бизнеси се затвориха, други работят на 30 % -туристически, самолетен и т.н.. Респективно енергийното потребление в световен мащаб намаля. Логично е да има намаляване на цените. Някой изкуствено повишава цените- за да добавят енергийна криза към пандемичната и да банкрутират цели държави. Да не би световните производители на нефт и газ да са намалили производството си?
273
3
 
19
 
! Отговори
Кво му е лошото ,бе. преди 2 години
НАЛИ ИСКАТЕ ДА СТЕ У СОФЕТО....ЛУДИ ПАРИ ДАВАТЕ ЗА АПАРТАМЕНТИ ...А ПАРЕ НЕМАТЕ ЗА ПАРНО...??!.....ТАКА Е ТЯ ---У НАС "Цълвул нема ---гайда иска..".....ШЕ СИ ПЛАЩАТЕ БЕ , САМО ЗА ДУПЕ И У....ЛОНДОН НЕ ДАВАТ!АКО НЕ ВИ ХАРЕСВА ---НА СЕЛО ...ТАМ КЮМБЕТО Е БЕЗ ПАРИ И САМО НА СЪЧКИ!...ПАЛИШ КЮМБЕТО , СКРЪЦ КАНЕЛАТА ...ШУР ВИНОТО...ХА,ХА,ХААААААА
272
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо. То се трупа, трупа, и накрая ще избухне. И 96-97 беше така...
271
0
 
27
 
! Отговори
До Препатил преди 2 години
Абе по принцип си прав, но някак си има изключения в правотата ти! Като пример ще дам ВиК дружествата които са частни вече! Е там хем плащаме високи цени за водата хем има до 90% загуби на питайна вода, хем ВиК дружествата нищо не правят за да намалят тия загуби! Така, че по принцип си прав, но има и едни изклучения и в лицето на Енергиините разпределители също! Абе по принцип си прав де ама ....
270
2
 
8
 
! Отговори
Препатил преди 2 години
До 1280 Ако повечето мислят като теб ( една идея над шимпанзе) , най-добре да закриваме държавата . Стига с тая мъка...
269
6
 
17
 
! Отговори
Препатил преди 2 години
Прехваленият АЕЦ Белене най-вероятно никога нямаше да бъде завършен с тези крадци начело. Че те за един Южен поток взеха стотици милиони рушвет. И после Шопара за да го върне фалира КТБ. А за АЕЦ - рушвета щеше да е колкото стойността на централата, ако не и повече. Може би след някоя година ще има малки атомни централи, но до тогава ще сме на въглища.
268
11
 
16
 
! Отговори
Препатил преди 2 години
Абе, каква десница Ви е подгонила бе хора насред световна енергийна криза?Ако някой заблуден левундер си мисли , че утре ако одържавим тока, водата и парното всичко изведнъж ще повевтинее, трябва да помисли пак !! Единственото, до което води държавната собственост е до кражби и сривове в обслужването. Топлофикация София е пред фалит - защото навремето отказаха да я дадат на концесионер. Да , в началото щеше да бъде малко по-скъпо, но като смени котлите ще е по-евтино, и ще печели от ток.
267
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боко ханъма каза: АЕЦ не ни трябва! Тока ще е евтин, затова няма да правим АЕЦ! Ето ви на сега евтин ток и като плащате сметката да не забравяте да целувате портрета на вожда на ЦК на Младежкото БКП харем гроб, а именно боко миндилова боклукчиева! Всяка висока сметка е дар за комунистите от младежкото БКП гроб лично от вожда им боко ханъм!
266
5
 
37
 
! Отговори
.!. преди 2 години
Абе ко се оплаквате бре! Бойко борисов даде 6 милиарда лева накуп преди 4 години за автомагистрали и още чекаме автомагистрали бре! борисов през 2018г даде 2 милиарда лева за самолети дето още не е построен завода дето ше се строят тия самолети бре! Вие сега за едно парно ше ми ревете! Споко за тия дето ни оправят (разбирай ДПС) пари винаги ше има! Както се оказа ДПС и ГЕРБ отдавна са аратлици по природа и същина!! Вие за парно ми ревете! Ей да ви се и невидяло!!
265
4
 
9
 
! Отговори
до 323 преди 2 години
Айде марш при Недялко и пик
264
8
 
1
 
! Отговори
haha преди 2 години
До В ЕВРАЗИЯ ЛИНиски са тия цени за хора като теб... Докато и последния "идеолог" на така наречената десница не си отиде все такива ще са цените.... и те ще имат само една посока - нагоре.
263
37
 
19
 
! Отговори
1280 преди 2 години
Някой изненадан? Това е "промяната" на Радев и черепа. Честито българино, верно си яко ***. Нищо де, сега ти пускат нова дъвка - Пандора. Чети и ги псувай, така по-лесно ще преглътнеш. Ток, вода, газ, парно - за кво са ти бе, важното е да се чегърта и да има чалга и ракия. Драги зрители спите ли????
262
2
 
39
 
! Отговори
. преди 2 години
Малко е увеличението от 50% има потенциал за още.Ето така се убива законно обикновеният човечец.Неплатените сметки са по страшни и от вируса.
261
1
 
29
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
Важното е, че барове и ресторанти са отворени. Ликуй народе!
260
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До +++, за байДжо ли говориш?
259
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради тази тяхна зелена сделка през зимата ще посинеем от студ и ще се хванем за сопите.
258
21
 
17
 
! Отговори
+++ преди 2 години
От моя "кратък" 60год.живот ще ви кажа.Щом комунист стане на власт цените тръгват нагоре.
257
24
 
13
 
! Отговори
В ЕВРАЗИЯ ЛИ преди 2 години
ЕТО Я ПРОМЯНАТА НА РАДЕВАТА ХУНТА- ХА ЧЕСТИТО! А КЪДЕ ОСТАНАХА ДОХОДИТЕ- ТИЯ ЩЕ НИ СЪСИПЯТ САМО И САМО ДА НЕ НИ ПРИЕМАТ В ЕВРОЗОНАТА- НАЛИ ГАДЕВ- ОБЕЩАЛ СИ БГ В ЕВРАЗИЯ- ХУНТА ГНУСНА.