Поредна опасна мода от TikTok - разхлабват гайки на коли

"Децата провокират социалните норми, правилата, границите"
7 окт 2021 10:46, Ния Христова
108
 
Поредното предизвикателство набира популярност в социалната мрежа TikTok. Този път децата разхлабват гайките на колелата на превозните средства. 
 
Какво кара децата да се увличат по подобни предизвикателства?
 
"Това е предизвикателство от САЩ, все още не сме попадали на случаи в България. TikTok е социалната среда на новите юноши. Децата провокират социалните норми, правилата, границите. За тях е трудно да разберат къде се намират. Нормално е тяхната среда да е Facebook, Instagram, TikTok", каза детският психолог Доника Боримечкова за ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Тя изтъкна, че TikTok предизвикателствата представляват риск за децата и за заобикалящите ги.
 
"Предизвикателствата започнаха преди много, много години. Сещам се за "Ледената кофа", там се включиха доста популярни личности. Всички човешки същества искат да бъдат харесвани и обичани. Децата съвсем естествено е да търсят харесването и одобрението от останалите", подчерта Боримечкова.
 
"Не само в социалните платформи, не само на родителите, не само на учителите. Най-вероятно децата, които гледат "България сутрин", ще научат за новото предизвикателство от нас. Дори от тази гледна точка е добре да си даваме сметка какво говорим и как го казваме. Родителите носят голяма отговорност за действията на децата си", коментира още детският психолог.
 
Вижте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като гръмнат 2-3 такива и си направят селфита с тях, ще видиме тогава!
95
0
 
8
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Продуктите на демокрацията какво могат друго да измислят освен олигофрения, предупреждавам ако има родители тук, хвана ли запъртъка ви да пипа по моята кола, ще му присаждат пръсти после ;) !!!
94
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Либерастията копае ново дъно. Наядоха ли се вече олигофренясалите либерасти милиениуми с Tide? Сега друго са измислили, под мъдрото ръководствто на Демонкратската партия
93
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
малко бой са яли..зачерви му врата от шамари да видим как ще прави глупости
92
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Децата провокират социалните норми, правилата, границите. За тях е трудно да разберат къде се намират."Боя изгражда, не е като да разгражда.
91
3
 
6
 
! Отговори
до анонимен преди 2 години
""""До Ръждата: Виж, това че ти си живял в някаква мизерия, като роман на Дикенс, не значи че всички сме ти длъжни. Аз па си се родих презадоволен и днес изкарвам по 6 цифри на година""""" ----- Пожелавам ти седемдесет и седма! Само не ми пипай старата "Тойота"!!!!! -)))))))
90
1
 
28
 
! Отговори
ХХХ преди 2 години
Поколенията все повече се извращават ..........главния виновен е господин Интернет .....след него са липсата на шамари от родителите ....мамини дечица .....
89
0
 
34
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Иска работа, учене, железна дисциплина и като се налага шамари!
88
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбрах на кои коли разхлабват гайките. На своите ли? Това, според автора на материала, като че ли не е от значение.
87
9
 
12
 
! Отговори
Край преди 2 години
Има и други предизвикателства. Заснимайте как бутате баба си по стълбите и засечете колко бързо взима 15 стъпала. В две категории - с *** и без ***.Сменете на баща си автършейфа със сода кайстик и снимате непременно със звук. Притисните предпазната клапа с нещо тежко на тенджарата под налягане на майка ви и снимайте ефекта след около 20-30 минути.Живота е весел - снимайте и показвайте.
86
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още от началото се виждаше че тези предизвикателства са активно мероприятие на ЦРУ и синедриона за разложение на обществото.
85
1
 
40
 
! Отговори
Ало,Медията ! преди 2 години
Вие сте за ЗАТВОР , че ласинрате подобни глупости !!! Още няколко подобни статии и дано вашите гуми се развият !!! СРАМОТА !
84
1
 
13
 
! Отговори
Георги Миков, Чирпан преди 2 години
"Предизвикателствата започнаха преди много, много години. Сещам се за "Ледената кофа", там се включиха доста популярни личности. Всички човешки същества искат да бъдат харесвани и обичани." Спомням си за нищожеството Цветан Цветанов, известен сред народа като Цвъ Цвъ, което си изля една кофа с ледена вода и после цвилеше като кон. Още тогава се видя колко му е умствения багаж.
83
1
 
3
 
! Отговори
ааа преди 2 години
До Гюро КюмюроТойота също са с гайки.Като цяло по лесно се монтира гумата така.
82
0
 
23
 
! Отговори
1212 преди 2 години
Що не го забраним в БГ и няма проблем. Тъкмо децата ще спрат да гледат простотия им.
81
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си играят децата около парламента.
80
1
 
3
 
! Отговори
Гюро Кюмюро преди 2 години
До ИванНачи предизвикателството е двойно - да си изнамират коли с гайки на колелетата!
79
0
 
3
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Гюро : много коли са с гайки ... пример Ягуар :)
78
0
 
23
 
! Отговори
ne e dobre преди 2 години
тик ток -там пръщят от акъл. Родителите да контролират децата си. Да ги възпитават, а не да им връчат таблета , телефона. Има доста хора, които не стават за родители, обаче СА. положението винаги е било и ще бъде ала афганистан - т.е. хаос. Опичайте си акъла, има много хубави възпитателни методи. Дано се сринат социалните мрежи заедно с ковида.
77
0
 
33
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Между другото в цивилизования свят това се води като опит за убийство при настъпило ПТП , породено от подобна манипулация. Само за информация ...