Пътни строители отново излизат на протест

Този път протестът ще е пред Министерството на регионалното развитие
8 окт 2021 07:48, Ния Христова
39
Пътни строители отново излизат на протест
Снимка: БГНЕС
Пътни строители отново излизат на протест. Този път решението е да няма блокиране на пътища, а вместо това недоволството ще се пренесе пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
 
Причината за това решение е лошият диалог с министъра Виолета Комитова.
 
„Управителният съвет на Българска Браншова Камара „Пътища“ вече пет месеца търси възможността за диалог с държавните институции, заради пренебрегването на действащите, напълно законни договори за текущ ремонт и поддръжка на републиканска пътна мрежа. Изразихме позицията си по време на два национални протеста, проведохме срещи с президента, Румен Радев, както и с министър председателя Стефан Янев. Участвахме в създадена от премиера работна група, за да намерим подходящо решение на възникналата ситуация, но резултат до този момент няма“, мотивират действията си от браншовата организация.
 
Преди дни след поредна среща на строителите беше обещано, че ще получат 9 млн. за заплати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
радев къде са парите ? бойко ви остави 900 милиона за тези хора, къде са парите откраднахте ли ги? върнете парите!
11
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Колко пътиЗащо да протестират там, при Тиквата от Банкя пари имаше и хората си получаваха редовни заплатите, при вашето комунистическо управление са хиперинфлация и фалити като през 1996 г.
10
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За кво протестирате бе? Държавни служители ли сте? Търсете си парите от частника, който ви е наел да работите без пари. На него му е платено. Що па държавата да ви плаща на вас? Не стига, че 90% от т.н. строители са некадърни хора от малциствата и пътищата пропадат след 1..2 години, а па и за пари ревете. Ай сиктир.
9
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на строителите! Правителството на Румен Радев им дължи над 800 милиона, които са в офшорните сметки на Асен Василев.Съд и затвор за всички министри на Румен Радев!
8
5
 
7
 
! Отговори
Колко пъти преди 2 години
Трябва да ви се повтори да протестирате пред дома на Тиквата в Банкя, пред х-л Берлин, защото Пеевски е истинския собственик на строителните фирми и пред Сараите в Росенец, защото Доган разпределя порциите. Служебното правителство няма как да ви даде повече, отколкото подписаните договори с правителството на ГЕРБ. А вече, ако е имало устни договорки с Тиквата, ами вижте по-горе какво да правите.
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Протестиращите първо да си видят качеството на ремонтираните пътища и ако имат срам да вземат да се скрият някъде.Това са поредните гласоподаватели на ГЕРБ, защото Бyцu 12години го гушеше с пари и се хвалеше какви пътища ни бил направил.
6
6
 
10
 
! Отговори
Герберски СмЪрдел преди 2 години
Да ходят да протестират в Банкя, който ги е преметнал ,той да им плаща
5
3
 
15
 
! Отговори
Да ги търсят преди 2 години
От фирмите на Боце с авансово раздадените милиарди за закупуване на техника и материали.
4
11
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Това ,че били излъгани от Радев, Янев и Комитова,не е новина! Хайде все пак потвърдим, че хората вече пет месеца си търсят парите... за вече свършена от тях работа! Става въпрос за 38 милиона ремонт на Тракия! Да не забравяме , че Радев и неговите служебни хрантулници измъкнаха от сметките на Автомагистрали близо половин милиард, заделени за Хемус ,и си ги похарчиха да печелят избори!
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ги търсят парите от шефовете си!!!
2
8
 
2
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
Асанее, да ти имам сметките!
1
5
 
11
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Взели 1 милиард аванси на зелено а търсят 9 милиона заплати... Я бързо връщайте парите мушеници :)))