Спецпрокурорът Данаил Шостак: Румен Радев не е подслушван

СРС-та не са използвани и срещу Пламен Бобоков
9 окт 2021 18:41, Нели Христова
21
Спецпрокурорът Данаил Шостак: Румен Радев не е подслушван
Снимка: БГНЕС

Не са използвани никакви специални СРС-та срещу Пламен Бобоков, а само са огледани съобщения, които двама абонати са си разменяли и това е оглед на веществено доказателство. Това обяви пред NOVA NEWS Данаил Шостак, заместник-ръководител на Специализираната прокуратура и наблюдаващ прокурор по делата срещу братя Бобокови.

Огледан е мобилен телефон, в който са видени тези съобщения. Това е станало до известна степен със съдействието на Пламен Бобоков, обясни Шостак.

В свои медийни участия Пламен Бобоков поставя въпроса дали президентът не е бил подслушван, а отговорът на спецпрокурорът е: "Категорично не, по нито едно от делата, в който аз (Шостак  б. р.) съм бил наблюдаващ прокурор, не е установено, че е подслушван Румен Радев". Ако е имало нещо, то пак е установено с оглед на веществено доказателство - телефон. Тези есемеси са в рамките на производството на търговия с влияние.

Относно делото за опасни отпадъци срещу братя Бобокови според прокурор Данаил Шостак безспорно е установено, че един от братята е подписал договор, чрез който се създават търговски отношения с една от фирмата, свързана с депониране на отпадъците, и Айгюн Еминов, управител на "Феникс Плевен".

Спецпрокурорът коментира връзката между Лиляна Деянова и Васил Божков. "Връзка между Лиляна Деянова и Васил Божков може да се види в търговския регистър, който е публичен, и всеки може да направи проверка", каза Шостак.

Той добави, че съдът не е върнал делото срещу Лиляна Деянова за доразследване, а само за процесуални нарушения.

"Самият Божков не е обект на разследване по това дело. Отпаднало е и обвинението за заплаха срещу членове на АПИ от страна на Деянова и нейният съдружник", информира още прокурорът.

Закриването на Специализираната прокуратура и съд ще имат катастрофални последиците по отношение борбата с организираната престъпност, ще бъде срината и мотивацията за борбата с корупцията по високите етажи на властта, прогнозира Шостак.

За "Пандора пейпърс" той заяви, че не са получавали сигнал за проверка от ДАНС, и подчерта, че наличието на офшорни сметки или оперирането в такива зони не е престъпление. От Специализираната прокуратура ще изчакат анализа на ДАНС по случая и тогава биха могли да коментират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 18...че то човека вече Два мандата си почива. Стига толкова, време е пак да поеме управлението на страната.
17
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Което и да е правителство,стига да не е на ГЕРБ, още в самото начало чрез НС ще разформирова СпП и СНС/АСНС и сетне ще върне прокуратурата там, където й е мястото - в Министерството на правосъдието. Това е ясно не от сега, но ББ и ИГ искат БГ да стане прокурорско-полицейска държава. Защо бе? Не разбирате ли, че след вашето репресивно управление вие ще бъдете не само уволнени, а и съдени?
16
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един разумен и трезво разсъждаващ лидер на партия, който е бил 3 мандата премиер, износил се е морално и физически, щеше да си даде почивка един мандат, още повече че пандемията от КВ налегна яко държавата, 11 месеци продължиха протестите срещу ББ и ИГ, на два пъти - през юли и на 2-и септември се проля кръв, СпП незаконно държеше в следствения арест хора по 2-2,5 г., ГЕРБ беше притисната в ъгъла. ББ проявява садомазохизъм.
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мазни, безсрамни ченгета!
14
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешевтурата пак лъже и маже
13
5
 
9
 
! Отговори
До Анонимен преди 2 години
Дали някой е престъпник или не, решава съдът, а не прокуратурата. Невинен до доказване на противното си е все още валидно. Да не говорим, че първоначално разтиражираха как в телефонен разговор е подслушан гласа на президента, което се оказа нарушение на конституцията, ама кой да ти знае от горките мильовци, те вечно недочули, недоразбрали...Ама пък с претенции. Никаква полза няма от тези специализирани съд и прокуратура.
12
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е подслушван.Подслушвали са престъпници и са го записали докато говори с тях. Така са го прихванали. Радев кой го кара да говори с престъпници и клиенти на прокуратурата?
11
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоест, онзи запис, който пускахте по медиите е фалшив? Вие сериозно ли не си съгласувате версиите? Правилно трябва да ви закрият, изметат и изчегъртат отвсякъде!
10
9
 
7
 
! Отговори
КЛЕПОУХИ ДС-ЧЕНГЕТА преди 2 години
100%..ОБКРЪЖЕНИЕТО НА ДС-РАДЕВ...... ТЕ ПОДСЛУШВАТ ОТ 1944..2021..Г...........И КРАДАТ ОТ ЖИВОТА НА БЪЛГАРИТЕ.......
9
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Там е грешката на спецпрокуратурата, ако бяха подслушвани споменатите лица сега щяха да са в една друга институция, а не да се готвят за избори.
8
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки гражданин, като е бил подслушван, трбява да получи известие за това, с обяснение защо, как и от КОГО е бил подслушван, КОЙ е разписал заповедта и кой е сгафил.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 4 - Няма да се изненадам ако някой от послушващите, където и да е по веригата, не е решил, да опблажи малко и да продава ... Ще прегледам, да видя дамли няма оферти.
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Любимото ми е, когато има престпление, ти съобщиш з анего, ама те ти кажат, че тбрява да има проверка от НАП, ор ДАНС от Марс и Луната ... и след 5 години се надяват, да забравиш ... Затова, трябва да може, обикновенни граждани, да завеждат дела!
5
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв е тоя Данаил Шостак веее???Тоя е толкова българин колкото аз съм марсианец.
4
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хе-хе Президента не е подслушван, а разговора е между него и командващия ВВС на страната. Тоя какво иска да каже, че подслушвата генералите от армията ли доколкото е останала таква.
3
16
 
19
 
! Отговори
сигурно преди 2 години
Не е руснак ,а е мултак от шайката
2
14
 
13
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Пий си хапчетата
1
21
 
12
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Тоз руснак ли е или хохлек :)))