82% от населението или 5,657 млн. души са се преброили, кампанията приключи

НСИ обещава междинни данни около Коледа
Обновена: 10 окт 2021 21:00 | 10 окт 2021 20:29, Анисия Иванова
135
82% от населението или 5,657 млн. души са се преброили, кампанията приключи
Снимка: БГНЕС

Точно в 20 часа тази вечер приключи националното преброяване на населението. Към вчерашна дата са преброени 82% от населението или 5,657 млн. души. Очакваме от вчера до днес да има още преброени лица. Това заяви Сергей Цветарски, директор на Националния статистически институт.

Той заяви, че това е нисък процент, но дотук се е стигнало по редица причини. „Населението ще бъде преброено, макар и с допълнителна информация от административен характер“, добави Цветарски, цитиран от БГНЕС.

Според него реалното население трябва да бъде по-малко от 6,916 милиона, както НСИ е отчело към 31 декември 2020 г.

2.4 млн. души са се преброили електронно, по данни на НСИ все още населени места в страната, където населението не е на 100% преброено.

Стартът на кампанията беше съпътстван с блокиране на електронното преброяване заради хакерски атаки. Covid-19 пък отказал част от преброителите.

Заради това НСИ удължи сроковете на кампанията и откри около 40 преброителни центъра - в тях може да се предаде разпечатаната и предварително попълнена анкетна карта. Служители помагат и при попълването ѝ на място.

От НСИ припомниха, че кодовете от електронното преброяване може да се изпращат и на специален мейл. До вчера това са направили 2500 души.

Преди дни председателят на НСИ Сергей Цветарски призова за активност и припомни, че: „От качеството на данните зависят и политиките, които ще бъдат създадени след това и те отново ще се върнат върху самите нас. Би трябвало това нещо да се разбере от цялото население, нашето впечатление е, че не е така“.

Глоби ще има само за онези, които агресивно пречат да се извърши преброяването.

НСИ обещава междинни данни около Коледа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Близо два милиона, които включават ромеи + мъртви души + изселници с двойно гражданство, които ползват българското си гражданство само по избори, за да покачат процентите на дпс. Добре дошли за тандема дпс-герб.
66
9
 
5
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
На година намаляваме с по 100-200 хиляди, емигрирайте, защото работа няма ако сте млади и стари образовани. но не сте близки до властта, няма да ви вземат на работа тук само ако си от ГЕРБ,БСП и другите партии ще те вемат на работа, примерно общината, вероятно е имало милиони кандидати, но са били трайно безработни нерегистрирани в бюрата и клошари и не са ги назначили в общината, но назначения в там не е клошар,а от ГЕРБ , дори и да имаш един куп образования който може да емигрира, емигрирайте
65
5
 
8
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Значи в България живеят 4 5 милиона, на година намаляваме с над 120 хиляди скоро никой няма да остане който може да емигрира иначе глад и мизерия и безработица , от тия 4 5 милиона над между 1 и 2 милиона са трайно безработни, 2 милиоа са пенсионери и 1 2 милиона са работещи и учащи
64
9
 
7
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Какво може да се очаква в бедната ни държава с БСП ръководство? - тези хора освен да съсипят кой какво може, до каквото се докопа друго не могат...5млн....Близо 4 млн. са избягали или починали благодарение на великия преход на БСП!..БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
63
2
 
23
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Ами в нашия блок изобщо не мина преброител. Гледам на 3 съседи си висят по вратите бележки с кодовете. А сме в широкия център на столицата, точно до метро спирка, не сме на околовръстното...Аз изпратих кода до посочения имейл, но само защото случайно го видях в една затънтена медия. Това го измислиха 2 дена преди края на преброяването и кой разбрал, разбрал. Потресаваща липса на организация. Потресаваща тъпотия.
62
6
 
31
 
! Отговори
БТК преди 2 години
Алоооооооооооооооооооо!Като знаете,че 82% са 5,657 млн. защо продължавате да броите???????????????
61
4
 
17
 
! Отговори
Ванина преди 2 години
И с преброяването управниците ни доказаха колко са импотентни.Ако знаят колко е процентът преброени, защо беше целият този фарс?Ако сме под 6 милиона /колкото вероятно сме/, защо са ни 240 депутати, заместник областни, зам. кметове, зам. кметове на зам.кметовете и безброй още администрация?
60
3
 
15
 
! Отговори
:) преди 2 години
Ама ако знаете колко сме, защо се броим??? Ще има резултати по Коледа, но днес вече знаем, че са преброени 82%. Ужас!
59
4
 
2
 
! Отговори
Сатира преди 2 години
До 88 От къде са ти данните? Дай и нас, че да се информираме както трябва!
58
4
 
10
 
! Отговори
Да преди 2 години
Да се потрошат едни милиони, абе дайте ги за болни деца бе , да се лекуват в чужбина. Администрацията лесно ги нарежда милионите за глупости.
57
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След 12 години управление на мутрите сме с някой и друг милион по-малко.
56
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как са преброили 5,657 милиона, когато в България са около 4 милиона и още около 3 милиона са в чужбина?
55
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-глупавото беше, че първо си вкарваш адреса, а след това се появява нещо като сателитна снимка на района, в който трябва да отбележиш с маркер точното си местоположение... Фирмите за доставка на храна разполагат с автоматична локация, а тук го правиш ръчно върху някаква снимка с толкова лошо качество, че лично аз не можах да се ориентирам какво виждам и просто сложих маркера на произволна част от улицата.
54
2
 
8
 
! Отговори
Оказа се преди 2 години
Че мъртвите души от избирателните списъци са си мъртви и на преброяването.
53
3
 
25
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Като знаят колко сме за какво е това преброяване? Поредната кражба на парите на данъкоплатците.
52
3
 
10
 
! Отговори
Кода преди 2 години
Мисля си за "преброяването на 1 януарий 1881 г." - когато се е появила базовата численост на Българското Княжество ...Как ли са се справяли хората от тогавашното "Статистическо Бюро" ...
51
5
 
22
 
! Отговори
Питам само преди 2 години
При положение, че има данните ми в НАП, НОИ, агенция по вписванията, общината - за какво това всичко, наистина не разбирам
50
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За пръв път нещо при Радев да намалее. Досега само увеличение на ток, храни, парно, горива, вода и намаление на население.Как да не му повярва човек , че се справяли отлично
49
8
 
11
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Така административно ще нанесат и резултатите от машините на фуражката, дето ги пази рашката
48
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При управлението на Кацаров и Фуражката , след пандемията ще сме наполовина

Спонсорирани публикации