Спецов: Никой не знае колко българи имат фирми в офшорни зони

ДАНС неутрализира заплахата срещу мен, каза той
Обновена: 10 окт 2021 22:38 | 10 окт 2021 20:14, Анисия Иванова
117
Спецов: Никой не знае колко българи имат фирми в офшорни зони

"Няма да кажа кой ме заплаши, само ще потвърдя, че имаше такава заплаха“, заяви директорът на Националната агенция по приходите (НАП) Румен Спецов пред bTV.

Той отказа да разкрие какъв е бил източникът и естеството на заплахата, като посочи единствено, че вероятно е била провокирана от неговата работа по „изсветляването на парични средства“, което е засегнало нечии икономически интереси. „Информирах председателя на ДАНС. Те поеха цялостната дейност по неутрализирането на тази заплаха“ каза още Спецов.

По нашумялото международно журналистическо разследване „Пандора пейпърс“ Спецов посочи, че сами по себе си офшорните фирми не са нещо лошо, но не и когато се използват като параван за укриване на средства от публични фигури. По думите му никой не знае колко хора в България имат фирми в офшорни зони.

Според него нямало смисъл да се отварят фирми в офшорни зони, защото данъчните ставки у нас били изключително благоприятни, освен ако целта не билра укриване на доходи.

„Асен Василев е регистриран като краен собственик, видно от регистрите. При Николай Младенов и Делян Пеевски това нещо го няма. Сега трябва да изследваме дали през тези офшорни сметки са минавали пари, или не са минавали“, коментира още шефът на НАП.

Той обясни, че порочната практика, открита на Капитан Андреево - "Златния гьол", е пресечена. Фирмата за дезинфекция с години не била свързана с НАП и таксите са отчитани незнайно как.

По казуса с фирмата му, за която се твърди, че е продадена с огромни задължения, Спецов обясни, че е придобил собствеността върху нея, след като е напуснал НАП, но не е продължил нейната дейност по търговия със зърно, тъй като е имал планове за друг вид дейност, за които обаче не е намерил финансиране.

"Чиста фирма, всички сделки са явни, данъците са платени“, увери той и подчерта, че двама души, чиито самоличности не разкри, сами са се свързали с него с искане да купят фирмата. Той обясни още, че тя е нямала 1,2 млн. лв. задължения, както се твърди в публичното пространство, а това е сумата към днешна дата след натрупаните лихви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютен специалист! Професионален лъжец от най-висока класа! На простите коментиращи не трябва да се дава никаква възможност за коментиране! Защо му рушите изградения с много години данъчно укриване и професионал-на лъжа имидж? Браво пич ти си следващия . . . за гилотината имам в предвид! Метафорично написано, но който не разбира да не коментира!
72
0
 
3
 
! Отговори
До 84 преди 2 години
Ама те се наредиха всичките по едно време да яхнат протеста, само че бяха изритани от хората барабар с Тошко африкански.
71
0
 
2
 
! Отговори
АМАН ОТ МУТРИТЕ преди 2 години
НЕ Е ТРУДНО ДА НАХРАНИШ БЕДНИТЕ- ТРУДНО Е ДА "НАХРАНИШ" БОГАТИТЕ- ТА БГ ОЛИГАРХИЯ ОБРАЛА НАРОДА СИ СЕГА СИ ВРЪЩА ОНОВА КОЕТО Е ДАЛА ЗА ЛЕТНИТЕ ПЛАТЕНИ ПРОТЕСТИ. ДА ПИТАМ ЗАЩО ЗАЩИТНИЦИТЕ НА БЕДНИТЕ И ОНЕПРАВДАНИТЕ НЕ СА ПРИ СТРОИТЕЛИТЕ НА ПЛОЩАДА- СЕСТРА ГАЛЕВА КОСТИНБРОДСКА, ХАДЖИПРАШКОВ, ОНЯ С КОВЧЕЗИТЕ, СМЪРХОЛЯН- КЪДЕ СТЕ БЕ ХОРА...
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СТОП. най малко всеки който притежава офшорни фирми си знае колко, къде и каква са му формите. Така че НИКОЙ не бил знаел е пълна смешка. Намерете знаещите - те са и собствениците. БАСТА.
69
0
 
0
 
! Отговори
тез де преди 2 години
са откъснати от реалния живот може да си мислят че всички 7 милиона така правят
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спецов нима мисли, че някой му вярва за продадената си фирма ? Дошли двама души и поискали да купят фирмата му, която в този момент е дължала 700 хил. лв. на държавата. Този наглец смята народа за много ***.
67
0
 
4
 
! Отговори
БГ В СЪРЦЕТО преди 2 години
ПОТЪРСИХА МЕ ЗАЩОТО ИМАМ ИНТЕРЕСНА ФИРМА С ДЪЛГ ОТ 700 000 ЛВ, А ПЪК НА КИРИЛ НЕ МУ Е НУЖЕН ДОКУМЕНТ ЗА ПОТВЪРЖДАВАНЕ НА ОТКАЗА ОТ КАНАДСКО ГРАЖДАНСТВО НИЕ НОСИМ БЪЛГАРИЯ В СЪРЦАТА ЗАКОНИТЕ НИ ПОСТАВЯТ ОГРАНИЧЕНИЯ. ТОЯ КОЙТО ИЗГРАДИ ЛЕГЕНДИТЕ НА ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ ОБРАЛА СПЕСТЯВАНИЯТА НА ПОКОЛЕНИЯ БЪЛГАРИ ОТ 15 ФАЛИРАНИ БАНКИ СЪЗДАДЕ ЛЕГЕНДАТА ЗА "ГЕНИЯ'' НА ТИЯ ПОСРЕДСТВЕНИ ЛЪЖЦИ ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТЯХ ЗА СЕГА ОЛИГАРСИТЕ СИ ПРИБИРАТ ПАРИТЕ ПРЕЗ ЦЕНИТЕ НА ЕНЕРГОНОСИТЕЛИ И ХРАНИ СКОРО 1 ДЛ 3000ЛВ
66
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н.Спецов много от нашите милионери не си плащат данъците от милиарди ,и лошото че ги знаете ,кога някой от тях ще е в затвора за не платени данъци?
65
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БАНкоКой какви заеми е взел виж на страницата на БНБ и МФ! А не гледай към звездите. И яростни опоненти на Боко потвърдиха, че контрабандата на цигари в момента цъфти! Та толко за парите на пенсионерите тръгнали по Пътя на Копринков. Копринков е съветник на Радев, ако някой не знае.
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ха-ха-ха++++++++++++++++++++++++++++++
63
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е истина! Този просто не трябва да го показват по телевизията! И интервюто му от Свищов, и снощи по БтВ. Ужаст! То изказ. То мимики. Типично момче от фитнес!!! Опашати крещящи плитки лъжи!!! Герберите не са цвете за мирисане, ама стават. Понасят се. А тези, радевките пълен потрес. Светльо леко го пипна. Как ти отправиха заплахата? Естествено, че няма да каже, защото няма такава. За непризнатите фактури за 700хил.също. След време щял да каже. Ами ГЕРБ не са на власт. "Нестрахувай се". Кажи си.
62
1
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Лично Спецов е подписал получения ревизионен акт че дължи 1,5 милиона ДДС 2015г.... Днедка дължи 3 милиона с лихвата :)))
61
1
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Що ша ди продава фирмата на ром като е била чиста... лъже като Тиквата :)))
60
0
 
5
 
! Отговори
Лекарства за нос преди 2 години
До БАНко бръкна дълбоко в джобовете на пенсионерите за сметка на енергийната мафия на р.офч. но, както се казва, вие сте си ги избирали, дундуркайте си ги
59
2
 
12
 
! Отговори
ЛЪЖЦИ И КРАДЦИ преди 2 години
Той не БИЛ ПОТЪРСИЛ ЧОВЕКА, КОЙТО Е ЗАКУПИЛ ФИРМАТА СЪС ЗАДЪЛЖЕНИЯ, ЧОВЕКЪТ ГО ПОТЪРСИЛ ЗАЩОТО ФИРМАТА МУ БИЛА ИНТЕРЕСНА СЪС ЗАДЪЛЖЕНИЯ ОТ НАД 700 000 ЛВ/ НЕ БИЛА С НАД 1 000 000ЛВ/- САМО ПОГЛЕДНЕТЕ НА КАКВИ ЛЪЖЦИ ПОВЕРИХА НАШИТЕ ПАРИ- РАДЕВ ТИ СИ БЕЗУМЕЦ АКО СЛЕД ПОДОБНИ ЖЕСТОКИ ИЗДЪНКИ СИ МИСЛИШ ЧЕ НЯКОЙ ЩЕ ТИ ПОВЯРВА. ТИЯ ЩЕ СЕ ЗАПОМНЯТ, ТИЯ ДОЙДОХА СЪС ЗАЯВКА ДА ЧАГЪРТАТ ГЕРБ, ЗАЩОТО БИЛЕ ЛОШИ, А ЕТО ТИЯ СА ДОБРИТЕ- РАДЕВ ТИ ЗА ЗАТВОРА С ЦЯЛАТА БАНДИТСКА ХУНТА.
58
10
 
3
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
КРАЖБИТЕ СПРЯХА И БЪЛГАРИЯ БЕЗ НОВИ ЗАЕМИ СЛЕД 2 000 000 000 ВЗЕТИ ОТ СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ В НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА ДО МЕСЕЦ МАРТ !!! ДЪЛБОКО ВИ БРЪКНА В НЕНАСИТНОТО ГЪРЛО ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ И СЛУЖЕБНИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА !!!
57
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нагъл, по-нагъл, най-нагъл и върхът на сладоледа-радев.
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аааа недейте така с лошо. То си е наше шукар момче. От маалата. Ек ром лачо. Си най-баро!
55
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев се обвърза с финансови измамници от капиталовия кръг само и само да грабне купата втори мандат,та разбирал с кого си има работа,когато е заклещен.Сбирка от дс другари и прокопчо далаверата.Заради измамника Кирчо , глупотевини,прикрива който го излъга да издаде указ.Спецов играе дръж ми шапката.Е кажи датата на ревизионния акт и кога продаде на безимотен и безработен рецидивист?Ревизиите са за 5 г.назад.Потърсили го" двама",че обява ли е пуснал,проверил ли е имотното им състояние,ай сифон!
54
2
 
11
 
! Отговори
Пази, Боже! преди 2 години
Анаболите са му изсушили мозъка на тоя човек, как само мили незнам, но има ли кой да му повЕрва?