Без глоби за хората, които не са посетени от преброители

Един от петима българи е останал непреброен
11 окт 2021 07:56, Ния Христова
39
Без глоби за хората, които не са посетени от преброители
Снимка: БГНЕС

Един от петима българи не е бил преброен. Това е равносметката на преброяването, което приключи на 10 октомври вечерта. Данни на НСИ показват, че са били преброени 5,65 млн. души или около 82% от населението.

Срокът на кампанията беше удължен със седмица заради възникнал проблем с електронната система и отказът на преброителите да обикалят адреси заради влошената ситуация с коронавируса. Така вместо на 3 октомври, тя приключи вчера.
 
По-голямата част от хората са се преброили по традиционния начин – с преброител. Очакванията са броят им да се увеличи с обработката на всички анкетни карти. Едва 2,4 млн. души са се преброили онлайн.
 
От НСИ уточняват, че хората, които не са посетени от преброители няма да бъдат глобявани и допълват, че данните им ще се съберат административно.
Още по темата
 
Най-много са преброените в Кюстендил – 97%. Следват Русе, Монтана и Перник. София е на първо място по най-малък процент преброено население – 72%.
 
Въпреки високата активност в някои области, от НСИ признават, че са очаквали по-добър резултат. Причина за това виждат и в хакерската атака на сайта още в първия ден. Другата седмица от Института започват да набавят необходимата информация за непреброените лица. Това ще става чрез различни институции.
 
Пропуски обаче ще има – основно по въпросите за „здраве“, „етническа група“, „вероизповедание“.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
9
 
0
 
! Отговори
Ивелина преди 2 години
Аз бях преброител.Ами трябва да има глоби за тези който не са се преброили или са отказали.Аз имах случай във който ми казаха ами сега не може да ме преброите защото правя палачинки и нямам никакво време да ви отделя.Как мислите че сме се чувствали ние,или да не ти отворят вратата а да ги чуваш че си говорят отвътре.
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интернет страницата на НСИ пак се срути.
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия преброители са от кол въжи,не ходят по адреси ,глобата е нужна за тях
27
3
 
7
 
! Отговори
марги преди 2 години
Много лошо организирано, пак някой е прибрал пари без да си свърши работата! Некадърно!
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемът е че преброителите ходят само в работни дни, а хората тогава са на работа.
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой от колегите ми не е преброен. Никой не е идвал да ги търси. Тотално провалена организация.
24
3
 
5
 
! Отговори
Пепи Костов преди 2 години
Не знам какви глоби трябва да плащам след като мен никой не ме е търсил за нищо и до колкото знам интернет преброяването не е задължително? Кой можеше да гарантира че с данните ми нямаше да бъде злоупотребено при положение че сайта им беше хакнат още на първия ден? Радевщини!
23
2
 
8
 
! Отговори
Юз преди 2 години
Как ще глобяват, като не са преброени, т.е. Не съществуват! А ако се знае, за какво ни губеха времето и харчат наши пари?
22
2
 
10
 
! Отговори
Док преди 2 години
Вчера, в последния момент някаква кокошка е минавала в нашия вход да събира кодовете от преброилите се онлайн. У нас обаче не е звъняла, а си бяхме вкъщи. Като и се обадихме по-късно да я питаме защо не е минала при нас, отговора и счупи глупомера - не знаех, че има още един етаж...и на тия има наринаха един самосвал пари за тая работа!!
21
2
 
7
 
! Отговори
Ь преди 2 години
Голямото безмислено преброяване приключило с 82% от какво?
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те всички данни ги имат, ама като ги мързи да бачкат и не могат да сработят различни отдели, пък и умрелите им трябва за да гласуват сега идват избори. ПЪлен смях е всичко що е държавно организирано.
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
демек черните пак не можаха да ги преброят - колко УДОБНО, така няма да се разбенват духовете, че вече са голям процент от населението, а не допринасят с нищо, освен с доене на помощи.
18
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб едно преброяване не можаха да организират 2 години - държава ще ми управлявят. Калинка до калинка
17
2
 
5
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
В чужбина нема един македонец с македонски паспорт. Всички са с български лични карти , за да могат да пътуват и работят . Та ....и тия ли че ги броите ?
16
2
 
15
 
! Отговори
J преди 2 години
И как точно разбраха, че са преброени 85% от населението? Нали за това се борим, за да видим колко по-малко сме, което е ясно. Сега ще добавят поне едни 500К, че има едни бюлетини за пускане.
15
3
 
18
 
! Отговори
Ко? Не? преди 2 години
Това като жест на великодушие ли трябва да го разбирам? Излизам в 7:00 сутрин да работя, прибирам се в 21:00. За да работя, за да плащам данъци, такси, акцизи, налози. Не за да ходя по барове. Нямам почивни дни. Преброител ми бил посетил ама ме нямало в дома ми?! Ми няма ме бе! На работа съм! Щели да глобяват какалиндрите от НСИ! Ще ми глобят .... носа. Оказа се, че всичките данни си ги имат. И за чий беше тази глупотевина? За едни пари май.
14
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
У нас не дойде преброител ?! Явно не са успели да минат навсякъде :)
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма част от непреброените са в чужбина, но и голяма част от живеещите в чужбина се преброиха все едно живеят в България.
12
2
 
19
 
! Отговори
реалист преди 2 години
До Анонимен не са виновни преброителите , а тези които са измислили тези *** въпроси нямаше само въпрос КАК Е ПРОТЕКЛО РАЖДАНЕТО ТИ . ГЛУПОСТИ НА НАЙ ВИСША СТЕПЕН .
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Едва 2,4 млн. души са се преброили онлайн.".. . Едвс?

Спонсорирани публикации