Транспортният бранш се отказа да протестира

Правителството пое конкретни ангажименти по исканията му
13
Транспортният бранш се отказа да протестира
Снимка: БГНЕС

Мащабният Национален протест на транспортния бранш - автобусния, товарния и таксиметровия превоз - се отложи заради поетите от правителството конкретни ангажименти, свързани с исканията, които представиха от транспортния сектор.

Във връзка с отложените за днес протести от таксиметровия сектор обясниха, че държавата на този етап е изразила някаква форма на гаранция, че данъкът на таксиметровите шофьори ще бъде намален антикризисно по същия модел, по който е бил намален за настоящата 2021 година.

Данъкът за София е 850 лева и ако бъде приложена антикризисната мярка по посока намаляване на данъка, шофьорите ще платят 300 лева авансово данък през декември за 2022 г.

В случай, че не бъде прието такова антикризисно намаляване, те ще бъдат принудени в края на 2022 г. да заплатят още 550 лева разлика в данъка и нови 850 лева за 2023 г., обясни Красимир Цветков - председател на синдиката пред БНР.

„За нас поет ангажимент не означава изпълнен, така че запазваме протестната си готовност. В случай че в бъдещия закон за бюджета не бъде заложена такава компенсация към общинските съвети, нашето притеснение е, че към края на 2022 г. шофьорите ще бъдат натоварени с разликата за данъка за 2022 плюс новия данък за 2023 г., което за София означава 1400 лева“, каза той.

Магдалена Милтенова - председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи каза във връзка с отложените протести днес, че са поети ангажименти от страна на държавата да се осигурят допълнителни средства за автобусните превозвачи, така че те да могат да бъдат подпомогнати в своята дейност и да може да се осигури транспорт за населението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: протесттранспорттакси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Върнаха Боби Михайлов, оправдаха Кристалина, остана и Борисов да седне отново в джипката...само баба Меркел се оттегли, интересна работа
9
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е трябвало толкова лесно да се отказват и да се връзват на наглите лъжи на служебното правителство, само след като има някаква конкретика тогава се спират протестите.
8
6
 
3
 
! Отговори
Игри на глада преди 2 години
Настъпва Радевата зима. Триджипко бибитков остава пети на изборите. Мая отпада и Божков я съкращава с цел оптимизиране на разходите. Мая остава безработна и отива на магистралата да се бори с бясна конкуренция от други по-млади, по-красиви но също така гладни момичета.
7
4
 
9
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
А жената и децата със скутера ли придвижваш и прибираш от гости.Или ти си още невръстен ,юноша бледен,който освен за себеси няма други грижи!
6
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакаме месията от Банкя - мъртвите ще възкръснат, болните ще оздравеят, бензини и токове ще поевтинея! Амин!
5
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В бранша проблемите са от години, но как пък по Бойково време не мислиха да стачкуват, а сега. Проблемите от тогава са същите.
4
4
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Такси не помня от кога не съм хващал. Живея в центъра и ходя по заведения и барове в центъра. Ако ходя на гости на някой приятел, дето е в крайните квартали използвам един от скутерите си. За мен лично такситата са напълно ненужни. Сега ще им намалят данъка, а те пък искат да вдигат двойно цените. Комплексарите да им пълнят гушите и да се правят на граждани, няма лошо :)))
3
3
 
11
 
! Отговори
Стар преди 2 години
Няма нищо по лесно от това да обещаеш!А дали ще го изпълниш-да му мислят следващите!Тези залагат капани!....И през януари пенсиите ще намалеят ,като премахнат 120те лева !....Хитри са другарите,хитри!
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е що така бе. Бойко не плаща ли вече.
1
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фигуранската мафия им замазва очите само до изборите