Патриарх Неофит ще отбележи рождения си ден в уединение и молитва

Негово Светейшество благопожелава крепко здраве и благоденствие на всички
15 окт 2021 07:20, Петя Славова
16
Патриарх Неофит ще отбележи рождения си ден в уединение и молитва
Снимка: БГНЕС

Днес Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит ще отбележи своя 76-ти рожден ден в уединение и молитва, съобщават от Св. Синод.

Светейшият патриарх призовава желаещите в този ден да го уважат, да сторят това, като ведно със светата Църква отправят молитва към Лекаря на душите и телата и подател на всяко благо Господ Иисус Христос, за скорошно избавление на обичния ни народ от бича на пандемията и подкрепя́т, според възможностите си, човеци в нужда.

С отеческа загриженост Негово Светейшество припомня за стриктното спазване на противоепидемичните мерки и благопожелава крепко здраве и благоденствие на всички.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На снимката гледаме Български патриарх, облечен в руски църковни одежди, поведението и мисленето му са също копи пейст на руското православие
12
0
 
2
 
! Отговори
До 11 преди 2 години
С такъв мизерен начин на мислене, не се чудете защо България е все на дъното..
11
0
 
3
 
! Отговори
До 11 преди 2 години
Все пак той е глава на БПЦ, би трябвало да имате поне уважение към него.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В частност българското "Православие" е много далече или няма нищо общо с Истинското Християнство. Българите, макар и кръстени, са езичници по вяра, душа, дела и живот. В българските църкви няма ред, не се пази тишина,вика се,няма елементарно уважение към храма, разни лелки със съмнителен живот или вулгарно поведение, не различаващи се от това в къщи или на бит пазара, са поставени на позиции, които не са подходящи за тях, вече в църквите няма мъже клисари, но жени, считани за клисарки - бол!
9
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали е нахранен и на топло, какво друго да прави...не е на една пенсийка все пак да се чуди как да си купи лекарствата....
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Одеждите на църковнослужителите са предимно от Русия, Украйна, Беларус, чат - чат от Гърция, това зависи от духовно-душевната "ориентация" на българския свещеник: ако той е русофил, носи руски църковни одежди, ако той си пада по гръцкото и византийското, носи одежди от Гърция. Патриарх Неофит също е облечен в одежди, направени по руски стил и от Русия. Не ме разбирайте погрешно, не съм против Русия или Гърция, те са много по - добре в духовно, морално и Верово отношение от българите.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да е жив и здрав негово светейшество българският патриарх Неофит. Но проблемите в частната БПЦ си остават, те все още не са решени. Феминизмът върлува и в БПЦ, за огромно съжаление. Да не говорим,че в църквите благочестивите бабички не са такива, за каквито се представят.
6
1
 
2
 
! Отговори
българка преди 2 години
Сърдечни пожелания за дълъг живот и добро здраве!Когато беше митрополит в Русе, излъчваше благост, доброта и божественост.
5
4
 
5
 
! Отговори
Сожгын Ицелыпатын преди 2 години
Полк. Симеонов от ДС, от името на всички чнгета и дносници - честит... кот'т тако'а.
4
2
 
3
 
! Отговори
Тато из Правец преди 2 години
На младини беше много здрав мъж!Сега е каба!Но е добряк....
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дипломатично е обявил кой е истинския Лекар и не призовава към фъксиназия. Харесвам дядото, да е жив и здрав!
2
8
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Сам в уединение значи, че не му се набутва да черпи. Ще си пие винцето сам и ще си хапва суджук, донесени в дар от добрите миряни :)))
1
9
 
10
 
! Отговори
дремеми преди 2 години
Какво ни занимавате с тия мафиоти? Църквата е във всеки от нас! А този старчок и подчинените му да се праждосат молим.