Кампания за ваксинация на МЗ ядоса потребителите във Facebook

Едва 2 626 708 са имунизирани у нас
17 окт 2021 19:09, Нели Христова
438
Кампания за ваксинация на МЗ ядоса потребителите във Facebook

Кампания на Министерството на здравеопазването предизвика полемика във Facebook, пишат от Bulgaria ON AIR.

С илюстративни снимки МЗ показва разликата в живота на ваксинирани срещу Ковид-19 и неваксинирани. На една от снимките ваксинирани млади хора се радват на залеза прегърнати, а неваксинирана млада жена лежи в болнично легло. "97% от новозаразените са неваксинирани", гласи текстът към снимката.

На друга снимка от кампанията - двама възрастни ваксинирани мъже играят шах на открито. Съпоставката е с неваксиниран мъж, поставен на система в болнична стая.

"53,8 от всички заразени са над 50-годишна възраст", пише под снимката.

Двете публикации са събрали стотици коментари на страница та МЗ във Facebook. Голяма част от тях не намират за подходящ подхода на министерството за стимулиране на ваксинацията у нас.

"Доста преувеличено. Дори с ваксина хората трябва да се пазят, защото пренасят също зараза, също боледуват и също умират. После що има разделение. Самото министерство го прави", пише  под една от публикациите.

"МЗ пуска постове, като за хората, които ги коментират. Вярващи в конспирации и магареспирации...", гласи един от коментарите.

От началото на ваксинационната кампания у нас са поставени общо 2 626 708 дози ваксини, от тях 2 925 са приложени през последните 24 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


438
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
4
 
5
 
! Отговори
Експертин преди 2 години
Ей начиии, толкоз учени ора по интернета бре... Туй експерти на всяко ниво, за всичко. Никой не мое затрие българите.... Они сами си го праат
46
1
 
3
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
Като се разходя из гробищата да потърся едноимени могили и като намеря ще падне веселие ще *** като мухи посред бял ден,ангел кунчев първи ще легне в гроба 50 стъпки под земята..
45
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По принцип, нали уж живеем в демокрация, всеки сам си решава какво иска да си причини на тялото си, плюс това, дойдоха от Запад новини за некачествените ваксинки, как да верваме :))) Всеки един лекар, който не е глу пав, ще ти каже, че против грип не е измислена ваксина, обаче тез за една година се съсипаха да правят ваксинки :))
44
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тези "пишман ваксини", бе! Съпругата на колегата е болна, и го заразила въпреки двете ваксини на Модерна (каза, че на 5 август и двамата си сложили втората). В четвъртък беше на работа но си тръгна защото не се чувстваше добре, в петък се обади и каза, че е с ковид (бърз тест). Сега Шефа ни праща Три Дни в Неплатен отпуск, плюс задължителен ПСР тест. Уж щял да ни плати разходите за ПСР...
43
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гьобелс ряпа да яде пред пропагандаджиите на мз.
42
3
 
11
 
! Отговори
някой преди 2 години
До: номер 40 (ГРОБАР) Гробарю, редовно ходя на гробища, а там - мъртвило! Какво, работа ли си търсиш? Имам много близки починали, слава Богу, преди 2020-та година! Трябва да поддържаме гробовете на нашите родители нали? А там - само охраната и тук-там някой като нас ходи да сложи цветя или друго.Кого лъжете бе??? Няма повишена смъртност, не вярвам на една цифра вече!!!Не помня от кога не съм виждал погребение!
41
4
 
2
 
! Отговори
Марсел Попов преди 2 години
До ГерманецЩе смееш на глас и като го видиш, а то не е далече :)
40
19
 
2
 
! Отговори
Германец преди 2 години
За едрия рогат ***, населяващ територията, само насилствена ваксинация. После ще ми благодарите :)
39
0
 
16
 
! Отговори
някой преди 2 години
"На друга снимка от кампанията - двама възрастни ваксинирани мъже играят шах на открито." Единият от тях е Тодор Кантарджиев! Играе шах и табла с негов колега, бивш доктор, и той пенсионер като него!Разпознах го! Другият не се сещам кой е... скоро може и Ангел Кунчев да бъде такъв щастлив пенсионер!!!
38
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 38:Да си чул,че Конституцията ни забранява принудително ваксиниране?И че конституцията се променя само от Велико народно събрание???!!! Бухахахааааааа...
37
2
 
9
 
! Отговори
Тралала преди 2 години
Кантарджиев правилно се насочи към България търси таланти, поне един рекламен агент да намерят
36
12
 
3
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"ще ви чукат по челото и ще ви казват "показвай паспорт"!" -- Хахахаха, разсмя ме като си представих гледката :)
35
1
 
10
 
! Отговори
Аха преди 2 години
значи Вуду магия, ще правят....как не ги е срам...действат като черномагьосници....Ако продължават в същия дух, само ще докажат твърдението, че са слуги на окултните секти, утравляващи в момента... и искащи РЕСТАРТ....
34
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Избягвам да пиша там, много зле направен сайт, обаче по необясними за мен причини, най популярен :)))
33
5
 
1
 
! Отговори
ГРОБАР преди 2 години
Е какво лъжа ли е .
32
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се изследва цялото население за антитела. Много народ го изкара само с един-два дена липса на обоняние. Който няма антитела, нека се ваксинира. Нали и целта на ваксината са антителата, който си ги има за какво да се боде?
31
29
 
9
 
! Отговори
Марсел Попов преди 2 години
ЕС вече започна да пита защо cкoтoвeте в бг не се вапсинират! Скоро ще започне як натиск върху правителството, така че задължителната ваксинация не ви мърда! Където и да искате да отидете ще ви чукат по челото и ще ви казват "показвай паспорт"!
30
2
 
21
 
! Отговори
Тралала преди 2 години
Първо не е правено масово тестване за антитела. Нямат никаква представа за % преболедували.
29
1
 
34
 
! Отговори
Киро Жарта преди 2 години
Ами Нинова и Фандъкова като са ваксинирани, днес защо са с КОВИД19????А? Хихихихихихииии...
28
1
 
40
 
! Отговори
Тралала преди 2 години
Съвсем станаха за смях. И това е реклама от МЗ, там нямат ли психолози.