Тревожно: Все повече млади хора търсят помощ от психолог

Не се потапяйте и не живейте с новините, съветват психолози
17 окт 2021 10:30, Красимир Ангелов
64
Тревожно: Все повече млади хора търсят помощ от психолог
Снимка: БГНЕС

Увеличава се броят на младите хора, които търсят подкрепа от психолог заради продължаващата ситуация с разпространението на коронавируса, заяви за БНР психологът Биляна Караджова от Контактния център на БЧК.

По думите й експертите отчитат задълбочаване на тревожността заради разнопосочна информация.

"Препоръките, които даваме към хората, е да ограничават информационните потоци и да се доверяват наистина на тези, които идват от институциите, в смисъл, ако четат от интернет, то да бъдат от официалните сайтове на институциите. Когато са неспокойни, изпитват тревожност или ги обхваща страх повече от нормалното за човек. Достатъчно е веднъж на ден, ако толкова много държи, да бъде информиран да чуе новини и толкова, не и да се потапя и заживява в тях", коментира Караджова.

Всеки делничен ден на  безплатния национален телефонен номер 0800 11 466 от 10 до 17 часа, който има нужда и се чувства депресиран от ситуацията около пандемията  може да поговори с психолог. В Контактния център работят 13 експерта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
9
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
Нормално, американската мечта дойде и при нас!
28
1
 
10
 
! Отговори
Край преди 2 години
Хората си мислеха че като хвърлят мотиките кирките и лопатите живота им ще стане рай. Да ама не Нападнаха ги други проблеми
27
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мен ме тревожи другарят Радев и Киро Ментата в една килия ли ще лежат,или със съкафезник от маалата?Ако е така,Киро ще обучи съквартиранта си,как да получи добавена стойност от сергия,а Радев как се прави делтапланер с чаршафи,за бягство от затвора!
26
0
 
13
 
! Отговори
До 23 преди 2 години
Преди известно време и аз попаднах на жена, която ми се представи за психоаналитик, но след няколко разговора с нея се усетих, че нещо не е наред и прекратих комуникация. Към момента всеки трети се прави на психолог, хваща те и уж работите по травмите ти от детството, ама всичко се върти около това да плащаш. Има сайт на психоаналитиците в България, там може да откриете имена и контакти на квалифицирани специалисти, но съм на мнение, че човек единствено сам може да си помогне.
25
1
 
7
 
! Отговори
извод преди 2 години
по цел ден у фейсо , кво очаквате .
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е тревожно, окуражаващо е. У старото поколение много явно личи липсата на психологическа намеса, навън е пълно с недиагностицирани откачалници. Добре е да се търси помощ докато си млад. На 60 и да отидеш на психолог, файда няма.
23
2
 
5
 
! Отговори
парапсихология преди 2 години
има едни индивиди самосванци,които са се самоопределили за парапсихолози без да са учили за това и без да имат висше образование за това!та такива индивиди ви казват да си пиете хпчетата,играят го на доФторчета и ви анализират без да имат даденото образование и си въобразяват много...та такива жалки СървулШета го играят на ПАРАПСИХОЛОЗИ,защото те миличките бли създали и оставили били нещо си...та такива жалки създания го играят на психолози(ще ги познаете по мътния поглед)..те са за психиятря!!!
22
2
 
12
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Народа нема пари за салам народен ше дава пари за психиатър :)))
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено, "младите" развиват когнитивен дисонанс веднага щом им спреш мобилните данни и уайфая.
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още преди доста години френския философ Жил Дельоз издаде книгата си "Капитализъм и шизофрения", в която доказва пряката зависимост между психичните разстройства и капитализма, но тя не е позната у нас. Чел съм 3-4 статии и от други автори по тази тема. На български е издадена книгата "Психично здравото общество" от Ерих Фром, който още в началото обсъжда този проблем, свързвайки го със самоубийствата. Ковид само засили тенденцията на масовото побъркване.
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И вие да живеете край мързели които по цял ден да ви убеждават, че мързеливите години по време на умрелия цоц на бай тошко е бил страхотен и вие ще изперкате!
18
0
 
12
 
! Отговори
Търсят преди 2 години
помощ, защото разни създания на преклонна възраст с деменция, се опитват да им развалят живота..Куцо и сакото /професори, кукли на конци, и друга гмеж/, се мислят за велики, но и те като друтите хора ходат на тоалетна...
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Тия, които пак търсят такава помощ са добре, те поне са озъзнали, че имат проблем, което е половината от решението. Виж, антиваксърчетата твърдят, че са "нормални". Е ТЕ ТОВА е страшно." - С първото изречение съм напълно съгласен, а второто показва, че ти не си наясно със собствените ти проблеми. Нали знаеш, че 80% от хората в Бг не са ваксинирани. Значи според теб 80% от хората в Бг са ненормални, така ли? И то само защото не споделят мнението ти. Тежък случай си ти. Дано го осъзнаеш по-скоро!
16
1
 
6
 
! Отговори
Юнг преди 2 години
Има доста шарлатани и самозванци, но има и много високо квалифицирани истински психолози, които могат да помогнат, но България това си тема табу. Аз през годините съм ходим няколко пъти при различни проблеми и ли помогнаха особено единия път като се развеждах... Но не казах на никой, че хората те гледат като сбъркан след това
15
0
 
7
 
! Отговори
Красимир Ангелов преди 2 години
Вашият сайт в това число. Топ бюлетин за валшиви и хиберболизирани новини. Нз защо съм тук и аз
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кое му е тревожното? Това, че са осъзнали родовата си травма и искат да я излекуват или?
13
17
 
6
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До до 11 Точно това е разликата м/у мен и антиваксъра. Аз знам, че не разбирам от ваксини и слушам експерти. Той смята, че след едно видео знае всичко. :D
12
18
 
5
 
! Отговори
ФАКТ! преди 2 години
при радеф е така!!
11
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От фацебука и темподобни младите загубиха връзка с реалноста и живеят в Марвел юнивърс.
10
0
 
9
 
! Отговори
до 8 преди 2 години
Защото смяташе, че знаеш повече от нея, нали? Нищо ново.