МЗ нямало куража да наложи зелените сертификати

Заведенията искат тестовете за антитела да се признават като зелен сертификат  
19 окт 2021 12:15, Ния Христова
86
МЗ нямало куража да наложи зелените сертификати
Снимка: БГНЕС
"В МЗ нямат куража да направят това, което трябва да направяват - да наложат задължителни зелени сертификати, това е тежка задача, но не знаем защо не го правят", заяви пред БНР Емил Коларов, председател на Сдружението на заведенията в България. Той коментира и мерките и протеста на работодателите, който планират.
 
"Ако имаме самосъзнанието, че това трябва да се случи, то ще се случи. Но най-тъжното е, че не сме стигнали до този момент. Не сме разбрали, че всеки трябва да положи своите минимални усилия да излеземе от тази криза", каза още Коларов.
Още по темата
 
"Ние дори предложихме тестовете да се плащат от държавата доста отдавна. В момента тестовете се плащат от хората, като договоряме част от сумата да се плаща от нас.  Държавата отново абдикира от задълженията си. Трябва да има стройна организация за тези тестове и тя да ги плати и те да се правят чрез изнесени лаборатии, които са оторизирани да извършват тази дейност, каза още Коларов.
 
Той каза точен процент относно ваксинираните служители на заведения в национален мащаб. По думите му в столицата може би 100 процента е ваксиниран персоналът на нощните заведения, които искат да работят. 
 
От Сдружението обаче настояват да се признават и тестовете за антитела на хората като зелен сертификат.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
18
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Селския бек Това е чудесно. Тъкмо за такива населени места като твоето съобщиха за бременната починала и нейната близка роднина също. Явно и те така са били "щастливи кокошки", които "не вярват", че вирус има. Така каза и кмета на това населено място. Че хората "не вярвали". И те сигурно имат "домашнярка" и ходят до магазина само.
36
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има косми в кюфтетата им. Да фалирват.
35
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чуя ли за сертификати и видя ли "100% ваксиниран персонал" - подминавам.
34
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До гогич "Зелен сертификат е ок, ако и тестовете са безплатни както е в другите държави" Тестовете в Германия и Австрия не са безплатни вече тъй че не става така.
33
0
 
26
 
! Отговори
Но преди 2 години
Ако наложат зелени сертификати, ресторантьорчетата ще писнат - ама защо никой не идва да яде при нас. И пак рев и сополи. Все едно хората са длъжни да ядат в ресторант. Ще има и кампания от нашите данъци пак взета - ваксинрай се и спечели 20 лв ваучер за обяд в Рафи на бул. Витоша!
32
0
 
27
 
! Отговори
Джамал преди 2 години
С тия заповеди до кога ще нарушават конституцията.Радев що мълчиш к.р в устата ли държиш
31
0
 
28
 
! Отговори
Селския бек преди 2 години
Аз живея на село. Ходя само до магазина за мръвки и бира, домашарка си имам. У нас всеки ден е купон, пиячка и музиката на макс. Дреме ми за сертификата им и за короната.
30
14
 
5
 
! Отговори
факт преди 2 години
фигуранта и клубчето му не смеят да наложат адекватни мерки защото ги е страх че ше изгубят изборите . държавата е в хаос и кризи в името на спечелването им .
29
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'Не сме разбрали, че всеки трябва да положи своите усилия да излеземе от тази криза' ---- БРАВО ДРУГАРЮ! ГРУПОВА ОТГОРНОСТ КАТО ЕДНО ВРЕМЕ!!
28
2
 
19
 
! Отговори
гогич преди 2 години
До Анонимен 24И в Астрия е така - на последния тимбилдинг от 50 човека (всички с 3-г документ), 10напълно ваксинирани колеги се разболяха и то само ваксинирани се разболяха - не просто положителни, а болни по една седмица.
27
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма зелен сертификат! Ако днес им позволим да ни стъпят на врата със зелен сертификат, утре ще има син, лилав и бенбен такъв. Ще сме опитни свинчета докато те изпукаме в мъки. Никакви сертификати. Не ми пука за Алибеговци и техния псевдо бизнес. Защо не издадете сертификат за това колко са ваксинирани против шарка, а? Да не се окаже че трябва да дръпнем шалтера на САЩ и Англия? Не на сертификатите! Да на правото на избор!
26
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тотален бойкот на всички фашистки бизнеси! Да видим колко дълго ще оцелеят.
25
0
 
34
 
! Отговори
Тези и този, преди 2 години
като не са доволни, да прехвърлят бизнеса си във Великите европейски държави и да се наслаждават на терора в тях....Тук в България НЕ ЖЕЛАЕМ, подобен род издевателства...Хората могат и без такива заведения...
24
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
16 не върви лъжливата пропаганда пич. Утече. В Англия се събудиха с 49 000 нови случая за денонощие. Франция са пред колапс, Австралия пред ново затваряне. Почнаха да умират изявени личности с по 2 ваксинации и то с много тежък ковид и органна недостатъчност.
23
14
 
5
 
! Отговори
гогич преди 2 години
Зелен сертификат е ок, ако и тестовете са безплатни както е в другите държави. И тестовете за антитела да се признават (без значеие дали си имал положителенн пср тест или не) - с такъв тест спокойно влизаш в Австрия например и всчко е ок.
22
0
 
27
 
! Отговори
До 16 преди 2 години
В Скандинавия е ужас! Всички масово кашлят силно, не носят маска, не покриват уста! Опасно е, тук говорят за скрита заболеваемост, но там съвсем. Мислят си, че като са ваксинирани са безсмъртни.
21
3
 
16
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Това с тестовете за антитела, е първото смислено искане, което чувам от страна на заведенията. По тази причина, естествено, няма да бъде прието, защото тестовете за антитела нямат срок на годност 24 часа, съответно не могат да осигурят нужния натиск върху неваксинираните. Добро предложение, но шефчетата от Европа няма да го допуснат.
20
1
 
22
 
! Отговори
Мечтата на ваксъра преди 2 години
е да стане като Нова Зеландия! Тяхната мила диктаторка-филантропист Джасинда, ако ги е стегнала и пак ще ги затваря за 100 нови случая! Как ли още не е, като преди още на първия случай ги инкарцерираше.
19
0
 
39
 
! Отговори
Така преди 2 години
Поредният слуга на дявола, който агитира за тестове и сертификати. Нито тестове ще правим, нито сертификати ще приемем, нито ще посещаваме заведенията им. Да фалират тези роби на дявола.
18
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То нека наложи фашистките сертификати и ще види гражданска война по всички флангове. Вие да не мислите, че сме ония *** презадоволени западняци, дето като им кажеш че е за тяхно добро и децата си надупват? Това фашистко сертификатче у нас ще гори, разберете го най сетне. Не вярваме на фашаги с комунистически лозонги. Патили сме си и от едните, и от другите. Познаваме им лъжите. Тука не върви. Чупка!