На концерт със "зелен сертификат": Спазват ли се мерките?

Шоубизнесът умря за мен, отсече Фънки
27 окт 2021 21:38, Красимир Ангелов
26

Обещственият и културен живот у нас би трябвало да продължи с въвеждането на "зелен сертификат".

Противоепидемичните мерки обаче масово не се спазват, сигнализират зрители на Bulgaria ON AIR. Здравните власти са категорични - "зеленият сертификат" не отменя задължителното носене на маска и спазването на дистанция. Изискване, с което изглежда, публиката на концертите не се съобразява.

Концертни зали, театри и кина работят при 30% капацитет и срещу представяне на "зелен сертификат". И макар мерките да са задължителни, маските на концерта на Любо Киров, събрал близо 10 000 души в "Арена Армеец", бяха по-скоро изключение от правилото, съобщава Bulgaria ON AIR. За това сигнализираха зрители, присъствали на събитието във вторник.

Проблемът обаче има не само здравен аспект.

"Шоубизнесът умря за мен. Това е пълна трагедия. Правят се опити за някакви отчаяни опити да се правят някакви концертчета, такава каша. Как да го обясниш на Red Hot Chili Peppers това, че в скапаната България има изискване за 30%, те ще ми се смеят. Да не са луди да дойдат", коментира Димитър Ковачев-Фънки.

За разлика от концертите, "зеленият сертификат" показа директен червен картон на театрите. Сатиричният театър остана празен заради нищожния брой ваксинирани сценични работници.

"Ние затворихме театъра. До неделя театърът не работи. Тези хора, които издадоха заповедта, съвсем доскоро обясняваха как няма Ковид-19. Същият този министър. "Зелените сертификати" са много хубаво нещо, само че трябва да сме ваксинирани, а като не сме - как да стане, ти озлобяваш хората, отказваш ги", заяви директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
. преди 2 години
До хаМи стой си в Португалия, бе. Какво се занимаваш с България. Нали си ваксиниран/а, а си и далеч. На теб всички пробеми са ти решени. Дошло акъл да дава, а никой не го пита.
22
1
 
9
 
! Отговори
Хитрият Лисик преди 2 години
Фънки може да нарича жена си или родителите си с.капани, защото той е уникален с.капаняк и най-вероятно и те също са такива, но когато нарече България скапана, заслужава да бъде бит с лопата и после дръжката да му бъде завряна отзад, както наркозависимият му приятел и чалгар Константин обича! Най-добре да викнат Азис, който да ощастливи и двамата пропаднали типове!
21
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров е т"ъпак, както и всички останали, които го подкрепят за тази заповед, която издаде във възможно най-неподходящия момент...
20
14
 
5
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Сертификати-да, ама трябваше да сме ваксинирани, иначе озлобявате хората....казва Сърменов. Е именно де, как иначе да се ваксинират всякакви там амеби, дето чакат да измре цяла Западна Европа до 2 години, да й заемат пространството. ХА-ХА. Освен това да кажем, че бг хората се озлобили от това е невярно. Те се озлобяват от всичко което ги заобикаля, злобата вече ни е манра. Така че ....ние си злобеем със или без сертификати...Иначе че министърът е оли-го, съм съгласна.
19
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези сертификати могат да го измислят само прехвалените западняци, които измислиха и нацизма и фашизма. В Русия се действа по друг начин - всички под един знаменател, без изключения. Е, кое е по-хубаво?
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей , нямаш умора бе пропагандо. Едно и също нонстоп. Смени го малко тоя репертоар. Ще ти платят. Бъди спокоен.
17
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отдавна трябваше да умре тая простащина наречена с гръмкото западно име шоубизнес, а тия дебели търтеи да хващат лопатата и да свършат нещо полезно. Обществото вече се разврати отвсякъде, няма какво повече да се пънат в тая насока.
16
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм ваксиниран, мое си е решението, но... Решил съм още от август и не стъпвам в заведения, барове, хотели и т.нат. 80% от обектите в тези бизнеси заслужават да фалират! И аз пари няма да им наливам! Вчера минах през столичен мол, показах си сертификата на охраната, напавих 4 крачки и направих кръгом и излязох като му казах: Не ме кефите! и си тръгнах!
15
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европа, Азия, Америка...всички се ваксинират масово и максимално бързо, само България и бившите соц се открояват. Повярвахте на лъжливата пропаганда на руските ***. И какъв е резултата -най-много смърт точно в неваксинираните държави а България-шампион. Колкото и да си просттт, фанатик, надъхан антиваксър, все трябва да проумееш голата истина.
14
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тотален бойкот на всички фашистки обекти, искащи сертификат!
13
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Делтата е много по-заразен и затова вълната е по-страшна. Ако не се ваксинирате, ще се гърчим още дълго в агонията на смърт и болести, постковид и инвалидност. Общество от *** и инвалиди, това ни чака.
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е умрял, премести се в парламента
11
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеления сертификат направи така, че да сме уж отворени, но оборотите са такива все едно си затворен.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 6С твоите данъци ще го хранят, ако си още на работа де.
9
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БОЙКОТ ДО ДУПКА
8
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърменов, заради зелените сертификати скоро ще минеш към озеленяването.
7
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как затихнаха предните две вълни без зелени сертификати?
6
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тотален бойкот на всички слуги на фашистките марионетки! Като тоя, сърменов. Да видим кой ще ги храни след няколко месеца.
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мартин-- Менгелеев сертификат е баш.
4
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърменов, в момента в който казваш че "зелените сертификати са много хубаво нещо" губиш публиката на която се надяваш. Да не говорим за уважението. Интелигенция били... Опазил ни Бог от такава "интелигенция". Как се гледате в огледалото, не знам...