Министър Бозуков успокоява: Дърва има, другото са спекулации

До момента са добити 640 хиляди кубични метра дърва
29 окт 2021 13:33, Красимир Ангелов
43
Министър Бозуков успокоява: Дърва има, другото са спекулации
Снимка: БГНЕС

Дърва за огрев за предстоящия зимен сезон ще има достатъчно, увери министърът на земеделието Христо Бозуков и нарече сигналите за недостиг на дървесина "политически спекулации".

По данни на земеделското министерство до момента са добити над 640 хиляди кубични метра дърва, както и са осигурени нуждите на 88 хиляди домакинства или 80 процента от заявените по списък желаещи.

"Прирастът обикновено е около 14 млн. кубика дървесина, а се ползват 5-7 – така че дърва има, които могат да се осигурят", каза Христо Бозуков, цитиран от БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой ще ми обясни ли казаното от министъра? -->" По данни на земеделското министерство до момента са добити над 640 хиляди кубични метра дърва, както и са осигурени нуждите на 88 хиляди домакинства или 80 процента от заявените по списък желаещи. Прирастът обикновено е около 14 млн. кубика дървесина, а се ползват 5-7 така че дърва има" <-- Ползвали се 5-7 милиона кубика, добити са 640 хиляди кубика, а дърва имало!!!
37
0
 
3
 
! Отговори
Пустиняк преди 2 години
Да, ще има през Март и Април. Сеги нема бре вампир.
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че и такъв министър ли сме имали???
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ..по сто лева 0.800 и чакаш един месец а тогава са на 120 лв .министъра много си самонадеян и наивен
34
2
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
чрез дървата дпс купува гласовете затова краино време кадрите на дпс да серазкарат от фонд земеделие и горските стопанства
33
2
 
0
 
! Отговори
до 31 преди 2 години
И на мене ми е топло, плащам 3 пъти по-малко за отопление от тебе и не използвам примитивни методи. 200лв. на месец за 330м2 къща как ти се виждат?
32
2
 
1
 
! Отговори
до 30 преди 2 години
Бабата с такава малка пенсия има помощ за дърва и й ги дават безвъзмездно от общината. Слез на Земята, много те моля.
31
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Късно е, късно е...Дърва се купуват май, юни - 80 лв. за кубик. Метровки - режеш, цепиш , носиш, редиш...Пот ти тече по гърба! Ама сега ми е топло и не мрънкам като мързеливците!
30
2
 
6
 
! Отговори
До номер 28 преди 2 години
Ми то много хубаво че лятото се купуват дърва, това всички го знаем. Ама баба с пенсия 230лв не може да си купи 6-7 кубика за 3 месеца. Купува ги 1 Май, 1 Юни, 1 Юли, 1 Август и остналите 2-3 кубика ги купува Септември-Ноември да ги гори "мокри покрай сухите" щото нямат пари хората. Аз работя и се топля на парно. Все ми е през оная дали има дърва или не за мен. Ама бабите откъде да се запасят? За кое по напред с 200лв? А компоти, лютеници, туршии кисело зеле, сладка откъде? И аз помня как беше.
29
1
 
4
 
! Отговори
Дърваров преди 2 години
.... селски двор около 3 декара и половина. 300 квадрата ги обработвам... Домати, пипер, зеле, праз и т. Н. Няколко овощни видове и общо взето това е. 2009 година си насадих в останалия двор 100 броя пауловния и 50 броя акация. 2016-а започнах да режа добива.От тогава се топля на дърва с камина с водна риза. Тези с дървата търговци съм ги занулил...
28
1
 
5
 
! Отговори
До номер 14 преди 2 години
Ногу си прав пич! Помня последните 60 гОдин! Винаги сме се топлили на дърва. Дядо ми, после и баща ми, сега и аз купуваме дърва април, май.... Цепене и нареждане под навеса най, най-късно около средата на юни. От миналата година са ни останали около два три кубика. Винаги е било така!Сега с тях започваме. И така шестдесет зими вече.... За мен. А ЗА РОДАТА Е ОЩЕ ОТ ПРЕДИ 1900 ГОДИНА. Всичко е въпрос на организация и дисциплина!!! Другото е реване, че некой друг ти е виновен!Типично по тези земи.
27
2
 
6
 
! Отговори
Иван Иванов преди 2 години
В София и околностите дърва и пелети няма никъде
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дърва у Софето нема, па тоя нека разправя приказките на Шехеразада.
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дърва има в гората. По складовете има стърготини и толкоз. Ама хубаво, че поне ни успокояват. Вече съм спокоен, че бабите ще са на спокойни, че ще могат да гледат дървата, които не могат да си купят, щото цената им е до небето. Аз между временно си гледам радиатора дето е на 0 щото не мога да си позволя да го пусна, че я го пуснах за 3 мин, я от топлофикация са ми пратили призовка да ме съдят че не съм си платил сметката от по 1 милиард на секунда. Отивам да си правя таратор че нямам пари за ток
24
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се отоплявам на дърва, но този не знае къде се намира. Дърва и пелети по складовете няма, поне в София. Явно чакат да се вдигне цената на ток, газ и тнт, за да вдигнат още цените и на дървата.
23
6
 
3
 
! Отговори
до 6 преди 2 години
Имам вила във вилна зона близо до Драгоман. С термопомпа се отопляваме, но дърва купуваме за камината за красота и уют, както и за барбекюто. В Драгоман е пълно с дърва- колкото щеш има. Съвсем отделен въпрос е, че в София дървата трябва да бъдат забранени за отопление.
22
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЗАБРАНА НА ИЗНОСА НА ДЪРВА! ГЕРБАВАТА ДЪРВЕНА МАФИЯ ДА ФАЛИРА!
21
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българина почва да мисли за дърва ,пелети и други средства за отопление чак когато види сняг
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дърва има ама няма кой да ги добива
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не бе глуппакк то дърва знаем,че има. Въпроса е на каква цена са ? И защо ни измасяте дървения материал на съседни страни.