Helpbook.info помогна в разрешаването на над 1000 граждански сигнала

Платформата, част от Investor Media Group, позволява да сигнализирате за нарушения
1 ное 2021 10:40, Анисия Иванова
5
Helpbook.info помогна в разрешаването на над 1000 граждански сигнала
Снимка: Helpbook

Платформата Helpbook.info, част от Investor Media Group, е помогнала за разрешаването на повече от 1000 нередности, казуси и проблеми, за които са сигнализирали гражданите онлайн в района на София област. Това показва справка на платформата.

Некачествени улични ремонти, неподдържани детски площадки, паднали дървета, незаконни бунища – за тези и още много проблеми са сигнализирали гражданите до Helpbook.info през последните няколко години и, благодарение на ефективността на платформата, тяхното разрешаване е вече факт.

След алармиране към Helpbook.info живеещите в ж.к. „Младост 2“ вече имат още една добре поддържана детска площадка за децата си, множество улици в столицата бяха ремонтирани, а стотици казуси - решени. До момента посредством платформата за бързо и лесно подаване на граждански сигнали потребителите са алармирали за близо 2500 нередности до десетки местни и национални институции, които са успели да реагират на значителна част от тях. Мрежата с партньори на Helpbook.info продължава да расте. Към момента през нея гражданите могат да сигнализират до 121 държавни и общински институции, като тяхното число постепенно се увеличава и предстои да бъдат добавени още институции на местно и национално ниво.

Паралелно с това, в унисон с гражданската си ангажираност и с корпоративната социална отговорност на Investor Media Group, насочена към подобряване на средата на живот в България, гражданските сигнали и нередности намират още по-голяма изява и трибуна както в ефира и дигиталните канали на националната телевизия Bulgaria ON AIR, така и на един от най-четените новинарски сайтове у нас Dnes.bg, където са публикувани над 800 статии по сигнали за нередности. За да се осигури още по-голяма гласност на проблемите, за които алармират гражданите, всяка делнична сутрин водещите на сутрешния блок на Bulgaria ON AIR водещите Мария Константинова и Мирослав Димитров правят обзор на постъпилите граждански сигнали в платформата и информират зрителите за действието по тях.

Платформата за граждански сигнали HelpBook.info е част от портфолиото на втората най-предпочитана медийна група в дигиталното пространство Investor Media Group. Тя предоставя възможност и място за публична комуникация между гражданите и институциите в България. Целта на платформата е да улесни подаването на сигнали от страна на хората от цялата страна и да даде прозрачност и публичност на работата на българските институции по разрешаването на сигнализираните проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ползвайте знам.бе и не са занимавайте с глупости ала хел-бук, иначе няма нищо общо - много ясно нали.
3
0
 
0
 
! Отговори
Танас преди 2 години
За община Русе не работи. Просто общината не отговаря на сигналите
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България е в черно а някои безочливи безкруполни алчни полотици си правят предизборна кампания срам резил престъпно поведение,при положение че измират на ден по 1000 човека,дори нашите остроумни политици се двоумът на наложат локдаун срам ме е че съм се родил тука.такива нерешотелни и страхливи полотици в цял свят няма,льотчика потопи българия кадър на бсп.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблема е че доста сигнали остават без резултат също така