Румен Радев: Миналата година доживяхме голямото народно събуждане

Националният трибагреник беше издигнат по случай Деня на народните будители
1 ное 2021 11:03, Нели Христова
779

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Националният трибагреник беше издигнат на церемония пред президентската институция по повод Деня на народните будители.

В началото на церемонията държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев прие почетния гвардейски караул. Президентът поздрави гвардейците с Деня на народните будители, а те му отговориха с вик: "Ура".

На събитието присъстваха още вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на образованието и науката Николай Денков, епископ Поликарп и други.

Президентът Румен Радев произнесе и слово по случай празника:

Днес отбелязваме Деня на народните будители. Това е петата година, в която имам честта да бъдем заедно и да говоря на празника. Всеки път отдавах почит към хората на духа и културата,  към героите, които са осветявали мрака в миналото. На всички вас - днешните будители.
 
В първите години призовавах да се събудим. Миналата година доживяхме голямото народно събуждане. България се променя – търси нови идеи, обсъжда нови решения. Проблемите се изричат на глас, а заблудите с изтекъл срок на годност отминават в историята. Времето е кризисно, тежко, болезнено. Но такова е всяко събуждане.
 
Нека не чакаме някой друг да ни буди, а да бъдем будни! Да не се поддаваме на хипнозата на лъжата и на манипулациите.
 
Днес всичко е в ръцете на нашия събуден народ!
 
Вечна признателност към паметта и делото на будителите от миналото! Благодарност към днешните просветители, към носителите на духа, на познанието и надеждата! Към непримиримите!
 
Честит празник!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


779
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
603
3
 
21
 
! Отговори
Реалност преди 2 години
Май наистина суверенът е решил да си сложи примката на врата и да скочи в блатото на Радев !!!!!!!! Честита "промяна" , мЪдурковци ! Хайде сега проституирайте!
602
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добрите програмисти на Прокопиев ще проконтролират машинния вот. Затова е този плач на ДБ, *** и ПП за броене на разписките.
601
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще запомним Радев със злобните поздравления за Нова година. Чудехме се на нас ли съска или на Борисов...Този човек е обсебен от натрапчиви мисли за бившия премиер, които не може да контролира.
600
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напротив - хунтата на Радев приспа Народа, а сега направ го мори - по 1000 души български на седмица умират заради престъпното нехайство на Радев и хунта. Позор - Съд и Затвор !
599
3
 
23
 
! Отговори
МЕЧ преди 2 години
От това народно юмручно събуждане много хора заспаха вечен сън!!!
598
3
 
24
 
! Отговори
ПРЕЗИДЕНТ-МЕНТЕ.. преди 2 години
ИЗБОРИ МЕНТЕ..... НО УМРЕЛИТЕ БЪЛГАРИ ОТ КОВИД-НЕ СА, НИКОГА ВЕЧЕ НЯМА ДА МОГАТ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ-МЕНТЕ.....
597
5
 
31
 
! Отговори
Радев жаалък преди 2 години
Радев, остави закачките с Борисов и кажи защо се изплю върху Контитуцията?
596
3
 
15
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 2 години
АКО НЕ СЕ БРОЯТ ИЗБОРНИТЕ КВИТАНЦИИ И НЕ СЕ СЪПОСТАВЯТ С ДАННИТЕ ОТ МАШИНАТА ---ТО И САМАТА ИЗБОРНА КОМИСИЯ , ПОДЛЕЖИ НА СЪДЕБНО ДИРЕНЕ И ОБВИНЕНИЕ ВЪВ "ФАЛШИФИКАЦИЯ НА ИЗБОРНИЯ ПРОЦЕС"!ВСЕКИ ПРЕТЕНДЕНТ ЗА "ПРЕЗИДЕНТ" И "ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ"---МОЖЕ ДА ЗАВЕДЕ ИСК ЗА "КАСИРАНЕ НА ИЗБОРИТЕ"----СЛЕД , КАТО НЯМА ДОКУМЕНТ , ЗА "ИСТИННОСТТА НА МАШИННИЯ ВОТ"----И НЯМА БРОЯ НА БЮЛЕТИНИТЕ В ИЗБОРНИЯ ПРОТОКОЛ!!!!!!
595
2
 
15
 
! Отговори
ИЗБОРИТЕ СА МЕНТАК! преди 2 години
ТЕ СА "ЧЕРНАТА КУТИЯ" --ОТ КОЯТО ДОРИ ИЗБОРНАТА КОМИСИЯ НЕ МОЖЕ ДА ДАДЕ ГАРАНЦИЯ ЗА "ИСТИННОСТТА НА ВОТА" , ПРИ УСЛОВИЕ ,ЧЕ НЕ СЕ БРОЯТ КВИТАНЦИИТЕ ОТ ИЗБОРНИЯ ДЕН И НЕ СЕ ВПИСВАТ В ПРОТОКОЛА!
594
5
 
17
 
! Отговори
? преди 2 години
Имам ли право да питам, след като предпочетох да гласувам за Радев вместо за Цачева?Какво е направил за държавата и гражданите през първия си мандат, за да иска втори? За мен "нищо" позитивно, нито във вътрешнополитически, нито във външнополитически аспект! Не мога и няма да гледам на Радев, като Президент на България, защото просто изпълнява тясно партийни и външни поръчки / визирам държането му пред Патриарх Кирил/. А и този човек, вместо обединител на нацията се явява разединител и в момента
593
5
 
20
 
! Отговори
Бай Тошко преди 2 години
Умручко: "Миналата година доживяхме голямото народно събуждане, а пък тази година видяхме голямото народно измиране от коронавирус." Доставено до вас с любезното съдействие на Юмручко и правителствата му.
592
5
 
41
 
! Отговори
Зоро преди 2 години
Никога в цялата история на България не е имало по-жалко еднолично управление. Имали сме ханове, царе, съвет на боилите, възрожденци, революционери, но никога не сме имали такъв долен червен популист, увиснал като използван презеррватив на Дондуков 2!!!
591
4
 
38
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
А на Радев му пожелавам да доживее голямата прокурорска проверка! За нарушаване на Конституцията!
590
3
 
32
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Инициативният комитет, който издигна Радев за президент, са ченге до ченгето.
589
4
 
29
 
! Отговори
Стамат преди 2 години
Адски нагъл популист. Много хора загубиха живота си заради съремежа му към нов президентски мандат.
588
1
 
16
 
! Отговори
ИЗБОРИТЕ СА МЕНТЕ преди 2 години
ТЕ СА "ЧЕРНА КУТИЯ" -----ЗА КОЯТО НИКОЙ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ И СЕ КОНТРОЛИРА ЕДИНСТВЕНО ОТ НЕИЗВЕСТНИ ТЕХНИЦИ!---БРОЙТЕ КВИТАНЦИИТЕ ОТ ВОТА , АКО ИСКАТЕ "ЧЕСТНИ ИЗБОРИ"!!!!
587
2
 
37
 
! Отговори
след 14 ноември преди 2 години
Гешев да се стяга !!!! Ще има много работа по повдигане на обвинения срещу фигуранта и цялата му хунта от побеснели болшевишки копои........
586
5
 
43
 
! Отговори
Гумен преди 2 години
Първо място в Европа по смъртност!Трето място в света!Ето резултата от Радевото Пробуждане !Вън ХУНТАТА РАДЕВА !
585
2
 
40
 
! Отговори
ГЪДЮ преди 2 години
Извадка от приказките на Радев:"Миналата година доживяхме голямото народно събуждане."Става дума за 5 -6 хиляди,хайде-нека са 10 000 викачи по площадите на София. Те не са целия народ,бе Радев! Къде са 10 000,къде са 6-7 милиона?Къде е на камилата..... и на магарето...
584
3
 
28
 
! Отговори
ПРОФЕСОРКИТЕ преди 2 години
Ние професорките- Кожухарова,Ива Христова и Гломб- Пломб поздравяваме машия здр.министър д-р Каруцаров за резултатът вчера- цели 310 починали от ковид19!?!? Та това е повече от починалите в Англия,Германия,Франция,Испания и Италия ВЗЕТИ ЗАЕДНО! Ще почерчим следобед д-р Мрън Мрън Каручков с три сладкиша- Гараш,Тирамису и Сахер! Продължаваме промяната,планът работи!! Няма да има локдаун!