Напрежение във Враца: Жена припадна при събаряне на опасна сграда

В нея незаконно живееха 12 ромски семейства
5 ное 2021 19:00,
39

Жена припадна по време на събарянето на опасна сграда във Враца. На мястото пристигна линейка, а на полицаите им се наложи да отстранят хората от входа й.

В сградата живееха незаконно 12 ромски семейства. Хората отказаха да напуснат бившата казарма и се наложи полицаите да ги изведат принудително, предаде Bulgaria ON AIR.

Местните власти осигуриха жилища на част от семействата, но пет от тях остават на улицата.

Планираното събаряне на бившата казарма във Враца, в която се бяха самонастанили 63-ма души, от които 31 деца, не успя да започне. Наложи се багерът да изчака в готовност.

Имаше засилено полицейско присъствие заради създалото се напрежение.

"А другите си заминаха, кой къде намери - там. А ние къде нямаме, наистина нямаме къде да идем, сме тук в калъп", оплака се Цветана Димитрова.

Представителите на местната власт обясниха, че на част от семействата са осигурени жилища, а на други е предложено да живеят в жп общежития в Орешник и Гара Бов, но те са отказали.

"От общо 12 семейства, които пребиваваха на посочения адрес, четири семейства са настанени в общински жилища, пет семейства са тук и други три семейства, едно е в с. Баница, друго е в с. Бабино, а една възрастна баба е излязла на квартира с двете си внучета. Пет семейства остават", обяви ст. експертът в Областната администрация във Враца Албена Кисьова.

След като хората се успокоиха започна и същинското събаряне на бившата казарма.

Вижте повече в репортажа на кореспондента на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
56
 
! Отговори
мак преди 2 години
Не стига, че са се самонастанили, а и имат претенции и оттказват жилище. Друг е въпроса, че такива акции се правят през топлото време, а освен това, защо се толерират въпросните? Хората си купуват или наемат жилища и никого не интересува, стигат ли им парите. Но тези за пореден път са убеждавани, че са по-специални.
2
44
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е добре посред зима да гониш хора с деца..
1
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо са ги извели преди събарянето?!