Кметът на Перник: Катастрофиралият автобус е скъсал 50 м мантинела

Често стават инциденти в този участък, каза Владимиров
23 ное 2021 07:18, Елка Василева
27
Кметът на Перник: Катастрофиралият автобус е скъсал 50 м мантинела
Снимка: БГНЕС

Катастрофиралият автобус е скъсал около 50 м мантинела в участъка на инцидента. Това каза кметът на Перник Станислав Владимиров пред журналисти по повод тежката катастрофа с автобус, при която загинаха 45 души, цитиран от „Фокус“.

Още по темата

"Виждаме мокър е участъкът. От самия автобус има скъсана над 50 м мантинела. Изказваме съболезнования към близките. Причините могат да бъдат много. Трасето е мокро. Този участък е с много голям наклон надолу. Вали от вчера така слабо. Не мога да кажа дали това е причината, но причините могат да бъдат много. Сега ще отида на мястото на инцидента“, посочи Владимиров.

„Често стават инциденти в този участък. Това трасе е едно от тежките в нашата страна. Той е с огромна денивелация тук и на около 2 км по-надолу. Този участък е на републиканската пътна мрежа. Той има концентрация на ПТП и е тежък. Това, което са могли да направят от АПИ за него и предполагам, че са го правили, е хубава маркировка, здрави мантинели и добро асфалтово покритие“, допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
ЕЕЕ НЕ СЕ СПРЯХТЕ преди 2 години
ДО 'експертите' по магистрално строителство - а минете по магистралата поне един път преди да споделяте 'вещо' мнение! Единствени проблем на участъка е наклона и задкормилните устройства кото не спазват скоростта!
16
2
 
4
 
! Отговори
Anonymous преди 2 години
В този участък маркировката е сбъркана. Изглежда, че има 3 ленти, но веднага след завоя дясната лента се оказва срещу мантинелата, която е подбрал автобуса. Най-вероятно ще изкарат шофьора виновен, че не е внимавал, но инцидента си е заложен "конструктивно" там. Нагледен пример как корупцията убива (без да знам и да претендирам от кой цвят е "строителя").
15
1
 
0
 
! Отговори
ману преди 2 години
Ако участъкът е бил затворен за ремонт,това може би дава отговор на въпроса защо са избрали да пътуват нощем.
14
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
давайте тролчета, давайте :Д Магистралите ви виновни сега. Май не пътувате много по АМ Струма. Магистралата си е много добре, вие сте много зле! Ама то какви да сте ... явно безработни или метат улиците, чистят *** или цялата йм планета е виновна :Д
13
6
 
11
 
! Отговори
АМ Струма преди 2 години
До АнонименУчастъка е открит на 31 януари 2007.Първото правителство на Борисов е от 27 юли 2009.Вивенвениците са някъде другаде. Но твоя вождове Радеф юмручето, Киро лъжеца, Кокорчо далаверата и сие - РАЗЕДИНИХА народа и сега повтаряте една и съща мантра, че някой друг им е виновен.Злобата не прощава и е заразна.
12
2
 
17
 
! Отговори
Пич преди 2 години
С една и съща гадна новина ме занимават цяла сутрин. Погледнете си статиите - 10 пъти сте написали едно и също под различен ъгъл. Няма ли нещо хубаво, което да ме докосне сутринта? Българските журналисти само тероризирате населението, а после защо хората били подтиснати и изтрещели. Никой в западните медии не бълва гадости с такава страст, както тукашната пропаганда.
11
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никъде няма хубава маркировка, няма светлоотразители, да не говорим за осветление. В България да се пътува нощем е лудост. Такава селска тоалетна е цялата ни пътна мрежа, че всички намесени последните 30 години в поддръжката и са за панделата.
10
10
 
13
 
! Отговори
данчо преди 2 години
Кражби,корупция и некачествено строителство.И отново няма осъдени и вкарани по затворите.Каскета Гешев пак ли ще прикрива гербавите крадци.Трябва яко метене.
9
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам дали има път в България, който да е проектиран и изпълнен правилно с цел безопасността на пътуващите. Нито виражите са, като хората, нито крайното покритие,а за маркировките не ми се и говори. Абсурдни са.
8
26
 
4
 
! Отговори
тъй де преди 2 години
Ако шАфИора е ваксиниран скоро........
7
10
 
19
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Тази магистрала трябва да се препострои наново, за да няма повече такива жертви.
6
9
 
24
 
! Отговори
Иванов преди 2 години
Сега говорят, че по мантинелата е имало по два, вместо по четири болта...! Кражбата при нас е държавна политика!
5
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя мантинелата явно е била много качествена!
4
3
 
18
 
! Отговори
Иванов преди 2 години
До Анонимен15 сигнала към АПИ има пуснати за този участък за тази година...! И...?
3
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предполагам, че от АПИ казват, че участъкът е затворен за движение в двете посоки. И предполагам, че по нищо не се е разбирало, че това е така. Много ясно пише в първиата статия по темата, че се обикаля през Радомир.
2
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това, което са могли да направят от АПИ за него и предполагам, че са го правили, е хубава маркировка, здрави мантинели и добро асфалтово покритие. В крайна сметка са го направили, или само предполагаш, че са го направили?
1
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви глупости дрънка тоя, бе? Нали участъкът е бил затворен за ремонт? Защо не са го обезопасили да не се заблуждават хората да влизат в него?