Може ли трагедията на АМ "Струма" да е политически акт?

Нещо там е горяло много силно, казва Христо Радков
23 ное 2021 22:40, Нели Христова
80

Конспиративна теория за ужаса на АМ "Струма" представи председателят на Българското обединение на шофьорите Христо Радков. Според него трагедията може да е политически акт.

"Тези хора явно загиват от пожара, за който много вероятно първичният удар да е причина. Появи се конспиративна теория, че това е политически акт. Какво пречи на някого от другия автобус да остави една чанта, да предизвика пожар и оттам объркване", каза пътният експерт пред Bulgaria ON AIR.

Радков е на мнение, че с по-нова мантинела инцидентът можеше да се избегне.

"От кадрите се вижда, че липсва парче от мантинелата. Мисля, че ще го намерят в автобуса. Мантинелата е по стари стандарти и не е занулена, а ако беше, то можеше поне да го отклони. Автобусът удря мантинелата от нейната външна страна и впоследствие продължава направо, забивайки се между другите две мантинели. Там вече се е запалил, а между двете мантинели не може да се отворят вратите", обясни той.

По думите му е невъзможно нафта да е причинила пожара.

"Нафтата трудно се пали. Когато имаш почивка, до 30-ата минута след нея обикновено много малко хора са заспали. Щом и в лек унес не са могли да реагират адекватно, да избягат назад през счупеното стъкло, значи пожарът се е разразил изключително бързо. Това подхранва конспиративната теория", изтъкна пътният експерт.  

"Има много начини автобус да се запали, но това е нов автобус, направен с труднозапалими материали – нещо там е горяло много силно", добави Радков.

Председателят на Българското обединение на шофьорите е категоричен, че пътят не е причина за инцидента, въпреки че не е преасфалтиран от 15 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
18
 
17
 
! Отговори
Мдааа! преди 2 години
Дедо Господ показа на Фигуранта и пажовете му , че не са за България ! Предстои да разбере суверенът какво са му приготвили мошениците , които са минали покрай оградата на Харвард.
46
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
китайските мафиоти от якудза, да не изключим и тоя вариант.. или силният мирис от винпром пещара
45
4
 
17
 
! Отговори
Да е политически акт преди 2 години
Хептен вече си издохте мозъците хора, то и аз де, ама ай стига бе 40+ човека изгорели като факли за политически акт ми говорите, толкова ненормални хора в този свят , на какви гъби е диетата на този човек
44
1
 
0
 
! Отговори
невероятна версия преди 2 години
Ч е п и г и н ??!??
43
0
 
26
 
! Отговори
Много лошо преди 2 години
Лошо, лошо се случи... не знам. Трагедията е голяма !!!
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако е и ТО е, след някой и друг ден ще се повтори. А, ако се повтори, значи имаме голям проблем с нещо и бог да ни пази!!!
41
6
 
11
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Не правете "сензации" на гърба на тази човешка трагедия!!! Брат ми в Силвър Стар и са ги натоварили днес да пишат доклади, щото рейса е Мерцедес. Като цяло са почти сигурни, че става въпрос за човешка грешка, а каква точно е хронологията на инцидента ще ви пиша като имам инфо. Едно е категорично ясно - в рейса не е имало взривно устройство.Ще ви докладвам утре на колко години е рейса и кога е обслужван. В Силвър Стар имат такова досие за всяка кола,камион или рейс с трилъчова емблема.
40
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Викнете Балтов и Ботокса. Те са изявени експерти по пътната маркировка. Даже са се водили на Жипката на Дебелото шофьорче.
39
2
 
16
 
! Отговори
Г. Монев преди 2 години
Защо е нужно от един нещастен случай да се прави политически въпрос? Или от всичко ще търсите политическа изгода?
38
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Терористичен акт, за да зближи Македония и България, за да махне България ветото за ЕС на Македония.
37
3
 
5
 
! Отговори
Може разбира се преди 2 години
Може да е всичко, особено когато не си кадърен да откриеш какво е - аматьори
36
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Investor.bg вземете се в ръце!!! Не използвайте трагедията в лични цели. По наказателен кодекс е..
35
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ефектът от казуса пак ще е политически, дори и да не е умишлен политически акт. При умрял шофьор и изгорял автобус трудно се доказват обективни причини и се отварят хиляди възможности за спекулации от двете заинтересовани страни. Макетата ще настояват, че маркировката го е объркала, ние ще настояваме че вероятно е заспал или е карал бързо.
34
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АлоУуууу, провинцията, спрете да демонстрирате слабоумието си и инфантилизъм с тези конспиративни теории че изпочупихтИ всички глупомери !!!
33
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аа група беге тероряги са го направели. ДПС най-вероятно.
32
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
07 август 2020:"40 млн. лв. ще похарчи Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) за подмяна на мантинели по магистралите през тази година. Това обяви председателят на УС на АПИ Георги Терзийски" После дойде Комитова и спря парите на АПИ
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 37 - Пич. ЮЮ Фани един бидон с бензин, качи се в колата с него и запали една цигара. . . .
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Атентат ии!!!
29
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво са ни мантинели? Комитова пренасочи парите за друго. Ноември 2020 година имаше планове да се сменят над 1000 км мантинели по главните пътища и магистрали. После дойде служебното правителство...
28
2
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Атака на МВРО