Недостиг на медсестри в Търново, предлагат заплата от 2600 лв.

Лечебното заведение има нужда от поне 5 медицински сестри
23 ное 2021 16:00, Ния Христова
51
Недостиг на медсестри в Търново, предлагат заплата от 2600 лв.
Снимка: Pixabay

Недостиг на медицински сестри в Белодробната болница във Велико Търново. Лечебното заведение търси персонал срещу високо възнаграждение и гарантиран социален пакет, предаде Bulgaria ON AIR.

За тази длъжност е обявена средна работна заплата от 2650 лева, а основната стартова заплата е 1000 лева.
 
1288 лева е добавката по Методиката за допълнително възнаграждение за лекари на първа линия в борбата с COVID-19, заплаща се и клас прослужено време, както и всеки час наднормен труд.
 
Ако медицинската сестра има 15-годишен стаж, месечната й заплата се вдига на 3000 лева, а 35 дни е платеният годишен отпуск, информира БТА. Лечебното заведение има нужда от поне 5 медицински сестри.
 
Преди няколко месеца чрез подобна кампания, гарантираща високо трудово възнаграждение, в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания "Д-р Трейман"са започнали работа шестима лекари. Петима от тях току-що са завършили медицинските университети в Стара Загора, Варна, София и Ниш.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Sadiata преди 2 години
Че ви е луди ли сте или търсите луди в Германия една чистачка взема 2400 евро това са 4800 лева а вие търсите под вола теле 5000 лева трябва да е заплатата в България и тогава ще има работници и лекари и специалисти тези депутати гютляците по цял ден седят на стола без да си мърдат ръката вземат почти 6000 заплата това са 10 заплати от минималната и не гие срам аз и затуй не гласувам за глутницата крадци а 20000000 пари взеха партийте субсидии гладници никаква парламентарна държава само прездент
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сетихте се! Успех в търсенето!Днес в Търново, утре в цяла България.А и не само лекари и сестри ще търсите. Още много специалисти, че и хора със средно образование и умения.Ама хората заминаха за Европа и сега ще търсите.
36
0
 
3
 
! Отговори
Mен преди 2 години
Я слезте на земята,мислите ли това за истина?🤣🤣🤣
35
2
 
6
 
! Отговори
Asen Hristov преди 2 години
По-добре заплати в биткойни, паричната единица на банкрутирала държава хич не представлява интерес. Инак можем да избираме безполезни *** по три пъти.
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да де, ама тези 2650 лева отговарят на 1000 лева при осем часов работен ден пет дни в седмицата. Не си заслужава.
33
2
 
2
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
Нищо товарищ Hendel!Рузкия аватар даже и не обещава,камо ли пък да дава!Все още е само на плюс два милиарда до тук!Кат си бие дузпата за Дубай,ще виете и ще си смучите м,дите за сол!Жалко ще въртите очите дано да мине някой Джипко Бибитко да ви оправи бакиите,ама и тва нема да го има!!Жалки Паляци!!
32
4
 
7
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
Малко им е на 85%вите отк,ачалки,че си избраха отк,ачалката за Резидент,ами продължават да с,ерът по сайтовете и да не разбират,че разгониха и лекари и сестри и всичко нормално от БГстан?!Лайте и се присмивайте на себе си и на погребенията си,които както виждате серийно почнаха да валят!!Чакайте промяната на гара Своге,щот сай задала подмяната от Париж и ще закъснее с още 10 годинки!С толкоз ни върна Аватара и бандата му начело с Кирчо и Кокорчо!Ша им помагат Рум.Геч. и РумОвч се свежи ***
31
4
 
9
 
! Отговори
Див преди 2 години
Готово !Отивам но нямам медицинско образование. Но ще бия инжекции, ще правя и някой по леки операции. Защо няма мед. работници ?Защото обикновения и беден човек не му позволяват да се изучи за доктор. Бялата магия май...а си ефалла. Само Оскари в тази медицина.
30
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И при нас има недостиг, но работодателя предлага 650лв нето.
29
2
 
10
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: Освен това ограбването продължава. От месец май насам се чегърка незнайно какво .... но резултата е инфлация гонеща 10%.
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в Търново защо закриха Полувисшия Медицински Институт който бълваше кадри.
27
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Основна стартова -1000 лева. Това е важно да се гледа.
26
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Европа мед сестра взема 3000 евро, с специалист- лекар от 8000 нагоре. За дежурство- допълнително. Искате качествено обслужване? Дайте качествени заплати!
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ко става европейска заплата горе долу ,алууу от де толкова пачки ,нали постоянно се реве ще бил иците нямат пари или да малки заплатите ,явно вирусчето дава милиони )
24
7
 
23
 
! Отговори
Handel преди 2 години
Това ми напомя на как Жипко Балтов обещаваше по 3,000 лв на работещите сестри и санитарки в ковидните отделения... само дето се оказа че ковидните милиони от източването на Здравната каса се оказаха в неговите сметки.
23
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неправомерно раздадени пари, взети от работещи с много по- малки доходи. Пародия на държава и на здравеопазване. Яко ограбване на бг населението.
22
4
 
31
 
! Отговори
Ууу преди 2 години
Дрън, дрън, 2600 лв ама за3 месеца. Всичките ви лъжи вече ги знаем наизуст. Не разбрахте ли вече, че ако искате специалисти, трябва да си внасяте от Конго, там работят за 600 лв. Ами нали вече ще правим Промяната.
21
0
 
13
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Кой плаща здравния кашон е бездънен
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковид лъжата представена по друг начин.
19
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а досега защо не плащаха толкова? А даваха на квалифициран персонал ( лекари, сестри, инж) като на продавачи на зарзават на пазар.Да с търсят от Чужбина