Комитова: Страховете ми за раздадените пари "ин хаус" се сбъдват

Регионалният министър няма предложения от новата власт
Обновена: 8 дек 2021 21:57 | 8 дек 2021 21:56, Веселина Йорданова
65

Регионалният министър Виолета Комитова заяви, че не трябва да се говори общо за качеството на пътното строителство у нас.

"Има участъци, които са много качествено построени, имаме и някои с по-лошо качество. Това се вижда на първата година и за съжаление, имаме лоша практика да строим пътища, без да ги обезпечаваме с гаранционни срокове. Най-пресният пример е Чирпан - Стара Загора. 40 км обновихме от "Тракия", 207 млн. лв. струва общо като строеж, а няма гаранция. Това е сериозен проблем, който ние се борим да го преодолеем", категорична бе министър Комитова.

Моите страхове за раздадените пари "ин хаус" се сбъдват. Преди се страхувах от естественото състояние "фалит", но не и от сакове с пари, посочи тя в предаването "Денят ON AIR".

"За "Хемус" 10-15 фирми са получавали десетки милиони по процедурата "ин хаус", тоест без обществени поръчки. Общата сума е около 1 млрд. лв. и много се надявам случаят със саковете да касае една от тези фирми, а другите пари да се съхраняват и харчат по предназначение", каза министър Комитова.

По думите ѝ "Хемус" е започнат в първите 51 км, като участъците 1, 2 и 3 се строят, но при лотове 6, 7, 8 и 9 са спорни парите - не е имало спешна необходимост още през 2019 и 2020 г. да се раздадат.

"Първите 51 км на "Хемус" ще бъдат завършени през 2024 г. – по договори, които е сключила партия ГЕРБ. Следващите отсечки - 4, 5, 6, са в ускорени отчуждителни процедури, за които служебното правителство положи много усилия, за да може следващата година да се открие фронт за строителство", посочи регионалният министър пред Bulgaria ON AIR.

Най-тежко е обаче състоянието на отсечки 7, 8 и 9, стана ясно от думите ѝ.

"Нямам предложения от новата власт и се подготвям за сериозна почивка", завърши министър Комитова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: МРРБВиолета Комитова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
4
 
! Отговори
Марица преди 2 години
Ха ха ха
28
2
 
15
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Няма да ме бъде. Парите си текат ама вече другаде. Малко се краднеше ама можех и да стана
27
2
 
11
 
! Отговори
Струма преди 2 години
Няма да ме бъде. Парите си текат ама вече другаде. Малко се краднеше ама можех и да стана.
26
8
 
11
 
! Отговори
Зелен чорап преди 2 години
Тази корумпирана ба би шкера защо не е при Гешев?Гешев влизай си във функциите си!
25
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази още ли не е в затвора
24
2
 
2
 
! Отговори
Да преди 2 години
До 24. Грешка. Не обиждай сел.стоп. фауна.
23
7
 
12
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Една магистрала се строи, от момента когато са заделени средствата за нея! При първият бюджетен излишък, правителството на Борисов заделиха 1,4 милиарда за нейното строителство, и искаше процесът да бъде необратим! Дойдоха превратджиите, измъкнаха половин милиард от сметките на АПИ предназначени за Хемус, и ги профукаха за да печелят избори! Има ли някой, който се съмнява, че след тази Баба, цената на тази магистрала ще е умножена по...три?
22
1
 
6
 
! Отговори
До преди 2 години
Комитова, учете македонски!
21
20
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ са Мафия преди 2 години
Гешев е мафия!
20
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дърта овца...
19
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хемус е "магистралата" която е в строеж най-дълго време в историята на човечеството.Само некакви си 400 км а е започнало стройтелството още през далечната 1972 година.И както е тръгнало ще се строй още 50-60 години.
18
3
 
1
 
! Отговори
До преди 2 години
Комитова, претеснявай се, след ден два регионите ще се увеличат с цяла държава. Лихнида кайче веслаше По Охридското езеро. Наспроти нейзе рибари, рибари, Рибари, стари другари. Рибари, стари другари, Кротко веслайте кайчето, Да не ми прайте бранови, бранови, Ръцете да си одморам. Лихнида кайче веслаше По Охридското езеро, Тивко си песна пееше Биляна платно белеше.
17
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бабесата и тя ли се предлага за новия кабинет, ами няма да я огрее не им вярвам и на дума, когато има някой арестуван и доказателство вече може да се говори.
16
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министърката някаква работа за тези 6 месеца свърши ли. Интересно ще стане когато пуснат един търг и се получат офертите да не се окаже че този участък от Тракия е бил много изгоден...
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми какви кражби стават в регионите с това пътно строителство бедна ви е фантазията работата се дава на хора които никога не са се занимавали с това и искат 35-40% без да си мръднат пръста след това парата се разпределя
14
7
 
22
 
! Отговори
Къщи за гости преди 2 години
Комитова, как са къщите за гости? Кога мога да дойда на почивака в тях? Дайте телефон за връзка.
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Надявай се. Парите отдавна са напуснали страната.
12
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Факт е, че Комитова спря абсолютно всички строежи в страната и дори построеното до момента се руши.
11
9
 
22
 
! Отговори
Рейгън преди 2 години
Г-жо Комитова свършихте ужасно много работа, моля Ви - идете да си почивате някъде... че трябва да се строи НАИСТИНА, а не само да се говори за торбички.С охота, вижда се, си тръгвате т.е за няколко месеца откраднахте повече от Бойко и сега мислите за дъъълги и лулсозни попивчици!
10
7
 
21
 
! Отговори
bam преди 2 години
На тоя крокодил колко хора са му набрали , не знам къде ще се крие .