Кой е най-младият министър, впечатлил с възраждане на селско читалище?

Атанас Атанасов е живял в Холивуд, но се хваща с невъзможна кауза в Татарево
Обновена: 11 дек 2021 20:27 | 11 дек 2021 20:24, Веселина Йорданова
163

31-годишен продуцент и актьор e най-младият министър в бъдещото правителство. Атанас Атанасов, роден и израснал в Хасково, днес изненадващо беше номиниран от Кирил Петков за министър на културата. Проектът за възраждане на селско читалището впечатлил кандидат-премиера, за да му предложи поста.
Още по темата
Атанас Атанасов е роден и израснал в Хасково, учи в езиковата гимназия там. Тренира и тенис, като на 14 г. става републикански отборен шампион по двойки заедно с Григор Димитров.

Завършва гимназия с отличие. След това заминава за САЩ, за да учи театрално изкуство. Приет е с пълна стипендия и се дипломира сред първите в своя випуск. Живял е в Холивуд, Берлин и Лондон. Става актьор и продуцент на документално кино, разказва Bulgaria ON AIR.

Атанасов обаче спира да върви по пътя към американската мечта и се връща в Татарево, родното село на баба му и дядо му. Захваща се с невъзможна кауза – иска да спаси от разрухата местното читалище.

"Моята главна цел тогава и лична кауза беше дядо ми и баба ми да са живи, за да могат да видят читалището живо отново, защото целият им професионален живот е минал в това село и като учители в селото доста голяма част е била свързана с културния живот", сподели кандидат-министърът.

За да отключи вратите на културното средище, Атанасов събира пари чрез благотворителна кампания в САЩ. Сградата на читалището е ремонтирана заедно с киносалона, в който през октомври 2015 г. за първи път от десетки години насам има прожекция. Следват концерти и културни прояви. На една такава през 2019 г. е и Кирил Петков.

Две години след това точно Кирил Петков кани 31-годишният Атанасов да стане част от "Продължаваме промяната", а в папката с имената на министри, която върна на президента срещу този на културата бе записано името Атанас Атанасов.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
11
 
6
 
! Отговори
Аоов преди 2 години
И този ес Английски,Жална ни майка, Да о само да се е разходил до Америка дае видял ужаса и да си е дошъл.
103
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Влезнал в политиката за първи път сега заради 17 годишното си приятелство с Асен Василев. В момента се случва същото като във филма "Опасен чар". Всички помним крилатата фраза от филма: "Да ги наредим роднина - милиционер, роднина - милиционер". Във филма "Харвард атакува" ще са наредени: "Роднина, приятел, на приятеля приятел" P.S. "ОПАСЕН ЧАР" е комедия, в която главният герой се препитава чрез най-различни измами.
102
11
 
13
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
След ВеждЮ всичко е по-добре..ВСИЧКО!!!
101
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най - младите министри са Агент Гном Атанасов и баба Кооорни.
100
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Минеков много се напъна в стремежа си да го оставят като министър. За малко да получи инфаркт пред НДК. :D А това младо артистче са го сложили понеже нищо не разбира и ще го употребят като източат парите за културата без да се усети.
99
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Артист министър от цирка нямаше ли? Превърнаха България в цирк.
98
9
 
15
 
! Отговори
Хъкмък преди 2 години
Твърде млад, неопитен и с непрактични идеи.По селата деца няма, училища няма, но трябва читалище за малкото останали пияндета. Идеята всъщност може и да е много практична, ако дават пари за нея по европрограми.
97
5
 
15
 
! Отговори
С една дума: преди 2 години
САМОДЕЕЦ! Да не е нещо рода на батюшката Радев, а? Нали и той е от хасковско. Хасково, "хюстън", както му викат местните - новият Правец! Ха честито.
96
3
 
6
 
! Отговори
Хасково преди 2 години
Хасково = Хюстън: Houstan we got a problem. Lol
95
5
 
12
 
! Отговори
обективен преди 2 години
Даваха филм за осиновен ром в Италия. Много му било мъчно за България. Осиновителите дори кон му купили, да си е като в катуна, обаче не, та не. Иска да намери истинската си майка. Намери я, а тя след десетина деца не помнеше и името му. Искам да кажа, че и Харвард да са завършили, и кон да имат /т.е. уж бизнес/ все ги тегли към селото. Тежко й на България.
94
12
 
8
 
! Отговори
Анализатор преди 2 години
До браво:Ами предлагам ти и ти да идеш мв САЩ да те приемат,да работиш там и после да се върнеш и да направиш нещо каквото и да е,камо ли училище да Възтановиш-тогава имаш право да говориш,а не тука да коментираш нещастното си мислене.
93
2
 
10
 
! Отговори
Да бивей кауна преди 2 години
Хасково превзе държавата.
92
5
 
6
 
! Отговори
Млък не млък ама преди 2 години
Даниел Лорер е Върха на Айсберга, а той е еврей
91
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, и пак браво!
90
8
 
18
 
! Отговори
браво преди 2 години
Учил в САЩ, нищо не станал,не можал да пробие в киното,върнал се и извършил героичната постъпка да възстанови селското читалище,само че селяните стоят по кръчмите,а не в читалищата.И после го избрали за министър на културата.
89
10
 
11
 
! Отговори
Ценител преди 2 години
Не мога да разбера (всъщност, мога - отличителна черта ни е) защо веднага се сипят ла*на по човека, без дори да му е даден шанс.И, между другото, той още преди години, преди дори и без да си е мечтал, че може някой ден да стане министър на културата, е направил много повече за тази сфера от някои изявени "културоизвисени" личности.Нека се даде шанс на новото правителство. Разбира се, че няма да е безгрешно, разбира се, че няма България да цъфне и върже от днес за утре. Но поне е едно начало
88
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудесно, много ще му е трудно. Културата е размито понятие и винаги ще има недоволни и неразбрани. Дано да ни изненада приятно. Добрите хора виждат надеждата. Другите са за съжаление.
87
10
 
12
 
! Отговори
Joko преди 2 години
Този път и Господ няма да може да помогне на културата.....
86
5
 
17
 
! Отговори
Още по-тъжен преди 2 години
А аз!? Какво да кажа аз!? Изкопах външен колзет в Краводер и аз требваше да съм министър ква е тая дискриминация ***. Не познавам Гришо ама познавам Гацо Бацов пак става кво. Станали сме балкански шампиони по пийене и дране на прасе и пак нищо.
85
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди подредбата беше "роднина-милиционер, роднина-милиционер", сега е почти същото, но на мястото на роднините сядат приятелите, получава се "приятел-милиционер, приятел-милиционер.