Кой е най-младият министър, впечатлил с възраждане на селско читалище?

Атанас Атанасов е живял в Холивуд, но се хваща с невъзможна кауза в Татарево
Обновена: 11 дек 2021 20:27 | 11 дек 2021 20:24, Веселина Йорданова
163

31-годишен продуцент и актьор e най-младият министър в бъдещото правителство. Атанас Атанасов, роден и израснал в Хасково, днес изненадващо беше номиниран от Кирил Петков за министър на културата. Проектът за възраждане на селско читалището впечатлил кандидат-премиера, за да му предложи поста.
Още по темата
Атанас Атанасов е роден и израснал в Хасково, учи в езиковата гимназия там. Тренира и тенис, като на 14 г. става републикански отборен шампион по двойки заедно с Григор Димитров.

Завършва гимназия с отличие. След това заминава за САЩ, за да учи театрално изкуство. Приет е с пълна стипендия и се дипломира сред първите в своя випуск. Живял е в Холивуд, Берлин и Лондон. Става актьор и продуцент на документално кино, разказва Bulgaria ON AIR.

Атанасов обаче спира да върви по пътя към американската мечта и се връща в Татарево, родното село на баба му и дядо му. Захваща се с невъзможна кауза – иска да спаси от разрухата местното читалище.

"Моята главна цел тогава и лична кауза беше дядо ми и баба ми да са живи, за да могат да видят читалището живо отново, защото целият им професионален живот е минал в това село и като учители в селото доста голяма част е била свързана с културния живот", сподели кандидат-министърът.

За да отключи вратите на културното средище, Атанасов събира пари чрез благотворителна кампания в САЩ. Сградата на читалището е ремонтирана заедно с киносалона, в който през октомври 2015 г. за първи път от десетки години насам има прожекция. Следват концерти и културни прояви. На една такава през 2019 г. е и Кирил Петков.

Две години след това точно Кирил Петков кани 31-годишният Атанасов да стане част от "Продължаваме промяната", а в папката с имената на министри, която върна на президента срещу този на културата бе записано името Атанас Атанасов.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
1
 
1
 
! Отговори
И.Б. преди 2 години
Ето ви човек за хвала. Нека продължи по същата линия. Млад, красив и талантлив. Един от малкото представителни лица в парламента, които заслужават уважение за приноса към културата в България.
123
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
одобрявам! сам направил благотворителна кампания в чужбина, събрал пари, после се върнал и ги вложил в читалището. колко такива сънародници познавате лично? ей на това му се казва летящ старт срещу корупция - не е ползвал свои фирми, не е отклонявал средства, не му е зависел живота или бъдещето от това. дано наистина започнат да ползват човешкия капитал, който имаме в чужбина - толкова хора бяха прогонени.
122
3
 
5
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
А ТОЙ КАКВО Е РАБОТИЛ ДОСЕГА? ОСВЕН ЧЕ Е СЪБИРАЛ ПАРИ В САЩ ЗА ЧИТАЛИЩЕТО В ТАТАРЕВО, ОБЛ. ПЪРВОМАЙ?Има ли някой от Татарево ДА ПОТВЪРДИ КАКВО Е ТАМ РЕАЛНО???
121
0
 
2
 
! Отговори
До -150 преди 2 години
Ами нали вие точно ни направихте такива
120
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДОБРЕ ДОШЛИ В КИТНА БЪЛГАРИЯ МИЯЧИ НА ЧИНИИ, ДЕЦА НА ДРИПАВИ СКОТОВЕ ЯЛИ ОГРИЗКИ ПО КОФИТЕ НА ЗАПАДА, КРАЛИ БАНКОМАТИ, СЪБИРАЛИ СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ.
119
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХАСКОВСКИ СЕЛЯНИН
118
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Атанас Атанасов е израстнал в Хасково и е бил в Холивуд където е работил "продуцент" на пици по домовете еднолично.
117
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продуцент без пари е жив просяк, дошъл е в България да направи пари
116
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СТАВА МИНИСТЪР ЗАЩОТО Е ГЛЕДАЛ ХОЛИВУДСКИ ФИЛМИ
115
3
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
Внимание, новият министър на културата е гледал филми в Холивуд, затова е много умен.
114
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И КАКВО КАТО Е ЖИВЯЛ В ХОЛИВУД? ДА НЕ Е ИЗВЕСТЕН? ДЪРЖАЛ БИЛ СПИСАНИЕ С БАТЕ АРНИ НА КОРИЦАТА ХАХАХА
113
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
селяни.
112
10
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Поне не е подарил на вожда си книгата "Владетелят" на Макиавели. Да го учи да се отнася с българите като със средновековни италиански крепостници. А министър Ръжди Веждидов с това се похвали.
111
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой е впечатлил? Приятелят си Кокорчо Василев само. Хората не се впечатляват от ремонт на киносалон. Това е нерентабилно. Колко млади хора има в онова село? Направил е ремонта, за да усвои пари от европейски проект.
110
4
 
20
 
! Отговори
шмatka преди 2 години
Не ми приказвайте за талантите и му ,а ми кажете с каква РАБОТА си вади парите??!!
109
3
 
11
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
За мен е все тая кои ще е министърВажно ми е да има какво да сложа на масата , да си платя сметкитеАко и новите са като - герб хората пак ще излязат на улицата - защото тук отдавна вече не се търпи
108
4
 
10
 
! Отговори
Мъдреца преди 2 години
Както каза вчера един мъдрец "Да дадем десен мигач и да завием рязко на ляво " Това е много стара оперативна техника ......защо е тая мъка ,от кого бягат ,от кого ще се крият ,партията знае всичко .Трябва спешно да се върнат часовете по политикономия .Припомням на всички ,че един от основните методи за обществен напредък е САМОЗАДОВОЛЯВАНЕТО.......,сам човек да произведе блага за себе си СЛАВА БКП
107
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Асан се заобикаля с убавци, та ако спре Спецата да го плющи, да има и други
106
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От Асково е Асан и зеленият чорап! Дали не са шуро бажаци, Ъ? Киреее, ей палавник крадлив
105
12
 
12
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Радостно е , че в политиката влизат млади хора - с различни идеи , по ново мислене - вьртяхме едни и сьщи бивши *** настоящи демократи и видяхме до каде се докарахмеДано младите хора донесат някаква промяна - вече сме - 6 милиона от - 9 в зората на демокрацията