КЗП проверява мобилни оператори заради повишаване на цените

Очаква се месечните абонаменти да поскъпнат с около 5%
22 дек 2021 12:40, Анисия Иванова
53
КЗП проверява мобилни оператори заради повишаване на цените
Снимка: БГНЕС

Комисията за защита на потребителите извършва проверка на обявените намерения на мобилни оператори за повишаване на цените на телекомуникационните услуги по действащи договори с потребители, съобщиха от КЗП.

Проверката има за цел да установи дали планираните промени ще бъдат в съответствие с клаузите в конкретните договори и с одобрените общи условия.

Комисията поверява и коректността на представянето на новите параметри, периода и обхвата на прилагане..

Два от мобилните оператори вчерпа обявиха официално намеренията си да увеличат цените на услугите от началото на следващата година заради инфлацията. Очаква се месечните абонаменти да поскъпнат с около 5 на сто.

Намерението засяга и частните, и бизнес абонатите, а доставчиците на услугите са длъжни да изпратят уведомления до своите клиенти.

Два от големите оператори са публикували информацията за предстоящото поскъпване на сайтовете си, а позицията на третия се очаква днес.

В общите условия на компанията съществува клауза, която позволява индексация на цените на услугите не по-често от веднъж годишно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
5
 
! Отговори
До 3 преди 2 години
КЗП не проверяват конкуренцията, нея я гледат КЗК
4
4
 
29
 
! Отговори
от Русия преди 2 години
Тук във Воронеж плащам 650 рубли или 15 лв на месец за телефон, тв и инет като всичко е на макс. Парното ми и топла вода на месец е 800 рубли, битовата ми газ е 3 лв на месец. Направете си сметката в Бг колко лъжат и колко надуват цените.
3
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КЗП да провери и министрите в сегашното правителство дали не възпрепятстват конкуренцията - Киро, Асан, Еконта, Сандо екото, Денков образованието, Асанка фармата и т.н.
2
0
 
22
 
! Отговори
taschunka witko преди 2 години
Искат да си повишат заплатите
1
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма картел, да!

Спонсорирани публикации