Обществото има по-високи изисквания, ще се справят ли политиците?

Гранитски: Мораториумът беше грешка
Обновена: 3 яну 2022 22:28 | 3 яну 2022 22:26, Веселина Йорданова
31
Обществото има по-високи изисквания, ще се справят ли политиците?

"Вярвам, че на "новите" трябва да им се даде някакво време, толеранс от 100 дни, за да могат да се ориентират. Защото те нямат политически опит. За тях встъпването във властта е един немалък шок", посочи общественикът Давид Леви пред Bulgaria ON AIR.

"Обществото ни има много по-високи изисквания към политическия елит. Последните две години виждаме колко безуспешни опити се направиха за създаване на правителство. Самият факт, че повече от 60% от гласоподавателите не излизат да гласуват, означава, че не припознават нито една политическа сила като изразител на техните интереси", заяви издателят и писател Иван Гранитски в студиото на "Денят ON AIR".  

Според него това е заради неспособността на хората, които са на политическата сцена, да изтъкнат първо най-важните проблеми за обществото и да намерят общ език.

Гранитски каза, че през последните 30 години народът ни е доказал, че е много търпелив.

"Ще има обаче някакъв предел на търпението. Мораториумът беше доста грешна и глупава постъпка. По друг начин трябваше да се тръгне това, не с мораториум", категоричен е той.

И двамата събеседници са на мнение, че "много бомби" са поставени, които тепърва ще гърмят.

Давид Леви коментира, че няма как новото правителство да не бъде нападано от опозицията. И добави, че все пак е нужен толеранс за малко грешки, които могат да бъдат допуснати и коригирани след това.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
Гледах предаването. Не разбирам защо в тази статия не се акцентира върху най-важното? Двамата господа изразиха безспокойството си от резултатите от последното преброяване и недоумението си, поради каква причина не се огласяват публично. Много вероятно е тревожен факта, че населението на Република България е под 6 млн. души. Приблизително 5,8 млн. живи. Колко ли от тях са българите? Друг е въпроса, заслужава ли си голямото услимие за една шепа хора? Колкото един малко по-голям град някъде си там
23
0
 
1
 
! Отговори
ДА , БЕ.... преди 2 години
ТИЯ СИНКОВЦИ ПОХАРЧИХА 7-МЛРД.ЛЕВА ЗА 2-МЕСЕЦА .....И ЗА ТИЯ 100-ДНИ , КОЕ ПО -НАПРЕД ШЕ ОПРАВЯТ И КАК---С ДУПЕ ЛИ...??!
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
13 години кадруване и кражби, не се оправят за 100 дена. Ама ако не успеят, ще се изнесеме работещите от тука и да се оправят.
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко пък да са високи тия изисквания, просто по ниска корупция и няколко реформи, ако не може да се направят, направо я закривай тая държава и това е.
20
1
 
4
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
Ами нормално 32 години мизерия, мисля че са достатъчни. Айде малко и ние да дръпнем нагоре. Една шепа хора сме да не сме 50 млн. души да се чудиш какво да правиш. Всеки гледа само да крадне и да оправи себе си, аз за другите 5 пари не дава. Това е най-големия проблем в България.
19
2
 
2
 
! Отговори
Майора преди 2 години
На правотелство създадено нс безпринципна основа , толеранс не се дава! Още повече че премиера многократно нарушава аКонституцията, министите са некомпентни, избрани по пътя на омразата срещу ББ, участват чалгари и *** и партия фалирала три пъти странатаи председател , уволнен за корупция! Да не говорим къде са парите от Хемус и завода за елавтомобили!
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е тия са аматьори и не бива да се припира. Ако се натаковат, ще им за първи път простено...
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БКП-то винаги се е справяло с 80те процента "надарени" български граждани, какво му пречи да се справи и сега!
16
1
 
2
 
! Отговори
xaxsasбв преди 2 години
"неспособността на хората, които са на политическата сцена, да изтъкнат първо най-важните проблеми за обществото и да намерят общ език." Проблем ли е че над 300,000 българи пушещи коноп са класифицирани като организирана престъпна група чрез закон прокаран от двама бивши затворници Кошлуков и Борисов? Важен проблем ли е, че четвърт милион млади и работещи българи са престъпници и постоянен обект на рекет от униформени докато в Германия преди седмица приеха декриминаризация и легализация?
15
2
 
14
 
! Отговори
първолак преди 2 години
къв толеранс бе , кви грешки , кви 100 дни , нали са специалисти , що не могат да се справят ??? трябвало да ги чакаме да се научели да ръководят държава (смях) ! тия двамата чуват ли се кво говорят ?
14
3
 
8
 
! Отговори
Кунчо преди 2 години
1,5 млрд лева държавна пара за подкуп към пенсионерите да се ваксинират.
13
0
 
11
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Разбира се, че обществото има много по-големи изисквания. Кога ще видим стъпка по стъпка икономическите сектори които ще развиваме и в които сме конкурентни. Искаме план, които да следим и да участвам в управлението и изпълнението му, защото нямаме време да се доверяваме безукорно. Наивноста ни свърши. Политици да действат защото няма време.
12
3
 
20
 
! Отговори
Абе.. преди 2 години
Абе какъв толеранс бе? Няма време за толеранс! Тия не са гласували бюджета защото явно ще крадат от от него, инфлацията расте, токът и газта скачат, готвят ни локдаун, готвят се да предадат националните ни интереси свързани с.РСМ. На всичко отгоре тоя бездарен Киряк Стефчов ни говори за ваксини и сертификати... НАРОДЕ??? Вие където гласувахте за "промяната" имате ли малко акъл в главата, не виждате ли какво се случва? Направо се срамувам от вас, че сте "българи"!
11
0
 
9
 
! Отговори
Киро преди 2 години
Е чисто изтрещел, за бустер е.
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дам, народа става все по-прoст. По-лесно се манипулира, пък каквото си ще да иска.
9
1
 
21
 
! Отговори
Фалшив вот преди 2 години
Повече от 60% не излязоха да гласуват, защото знаеха, че вотът е нагласен с машините на Радев !
8
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо арестувайте Тиквата!
7
1
 
19
 
! Отговори
Володия Стоянов преди 2 години
Дърти комунисти, малеей!
6
3
 
23
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 2 години
Ами тя Корнела кога е свършила нещо свястно бе? Чувал със сливи да й дадеш, тя ще бръкне и дренка ще извади.Толкоз улав човек няма са роди на тоя свят в близките двайсе петилетки.За толкоз години *** бесепето отвсекъде и накрая са измъкна та министер стана.Ами то нея на каквото място да я туриш, все едно на поп мотика да дадеш и да чакаш работа да ти свърши.
5
2
 
22
 
! Отговори
Иван тираджията преди 2 години
Нормално е дъртите комунисти да защитават младите комунисти, независимо от тежкото положение, в което ни докараха.