Монетата на Стоянка Мутафова вече е на пазара с цена до 650 лв.

Вчера имаше опашка от чакащи да я закупят
25 яну 2022 09:45, Петя Славова
54
Монетата на Стоянка Мутафова вече е на пазара с цена до 650 лв.
Снимка: БГНЕС

Монетата в памет на великата Стоянка Мутафова вече се продава в интернет на цени от 200 до 650 лева,  предава БГНЕС. Офертата е в един от големите сайтове за свободна онлайн търговия.

Вчера Българската народна банка пусна в обращение медна възпоменателна монета на тема "100 години от рождението на Стоянка Мутафова" от серията "Български творци". Цената на монетата е 30 (тридесет) лева. А в първите три дни от пускането в обращение – от днес до 26 януари, включително, всеки желаещ може да закупи до два броя монети.

Още по темата

Опашка от чакащи да закупят монетата – запалени колекционери и любители, се изви от ранните часове в един от най-студените януарски дни. Някои от чакащите бяха запазили реда си дори от неделя вечер, други наредили се в полунощ. Имаше обаче и много хора, както се видя от репортажите в централните емисии новини на телевизиите, които бяха на опашката само, за да закупят монетата и след това препродадат в сайтовете за свободна търговия.

Само няколко часа след пускането в обращение, репортер на БГНЕС провери обявите в един от най-известните и големи сайтове за свободна онлайн търговия, откъдето става ясно, че обявите с днешна дата за монетата са публикувани от 10 часа сутринта, най-много се появяват в следобедните часове, а има и такива, които са от дни преди изобщо монетата да е пусната в обращение.

Цената варира. За закупената от БНБ медна възпоменателна монета за 30 лева, онлайн търговците искат от 200 до 500 лева. В една от обявите е посочена и цена от 650 лева.

На лицевата страна на монетата е изобразен ликът на Госпожа Стийхийно Бедствие, която напусна този свят на 6 декември 2019 г. след дълго и продължително боледуване. На 97-годишна възраст тя бе най-възрастната активно играеща на сцената актриса.


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
3
 
! Отговори
Младите хора преди 3 месеца
са съсипани от чалгата, американските филми, от скучните комунистическите пропаднали чучела, незнайно защо тачени в България като "актьори", а всъщност криещи се зад тая професия обикновени лентяи и лентяйски,куррвари, ***, комунистически безроднци, които хулеха и осмиваха чрез изкуството Църквата и които тровеха българския народ с комуно помия.
44
3
 
2
 
! Отговори
Едно мнение преди 3 месеца
ОМРЪЗНА МИ ДА ГЛЕДАМ НАВСЯКЪДЕ ПО ВСИЧКИ КАНАЛИ ГНУСНИТЕ ПЕНСИИ КОМУНИСТИЧЕСКИ НЕКРОЛОЗИ И СМЪРНИЦИ.ИЗНАСЯЙТЕ ГИ ВСИЧКИТЕ БИВШИ КОМУНИСТИ И ПОЧИСТЕТЕ ВСИЧКО ОТ ТАЗИ СТАРЧЕСКА ДЕГРАДИРАЛА И ВМИРИСАНА ПРОКОБА ОКУПИРАЛА И ТРОВЕЩА СТРАНАТА НИ.ТАЗИ ЛАКОМА БАБИЧКА НЯМАШЕ ЕДИН СЕРИАЛ КОЙТО ДА ВКЛЮЧИШ БЕЗ ВМИРИСАНОТО И ПРИСЪСТВИЕ ДА СЕ НАТРАПВА само умствени *** скърбят за комунистите.
43
0
 
2
 
! Отговори
До 42 преди 3 месеца
Тапир си ти, като тая комунистическа пенсионерка. Колко е извратено да се лигавиш на възрастна пенсионерка! Айде у лево!
42
3
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
абе тапир, ти като си тапир какво искаш?
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Щерката на тая, е родена в комунистическа България, какво толкова се вживявате да я харесвате?
40
0
 
1
 
! Отговори
В шоуто на комиците преди 3 месеца
Стоянка Мутафова, че искала да бъде " сервитьорка на Тайната Вечеря". И тая набедена за актриса, атеистка и комунистическа пенсионерка ще я дават на младите за "пример".
39
1
 
4
 
! Отговори
До колкото преди 3 месеца
Разбрах, БНБ подготвя още няколко хиляди от тази монета за пазара на глупоста.
38
2
 
2
 
! Отговори
Прекалявате с тая преди 3 месеца
комунистическа пенсионерка и набедена "актриса" , а да я натрапвате на млади хора, които не се и интересуват от комунистически чучела, американски педерасии и чалга ***, е меко казано извратено!
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Стига вече с тая пенсионерка мутафова! Стига сте натрапвали на младите хора тия комунистически чучела!
36
1
 
6
 
! Отговори
Урсула преди 3 месеца
Медните монети нямат никаква стойност,30 лева за няколко грама бакър не си струва. Златото и среброто като материал си имат стойност,ако са купени като материал по борсови цени
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този управител в БНБ, който отговаря за емисионата дейност е за спешно уволнение! Такава подигравка в рамките на месец с БНБ не е имало отдавна! Такава некадърност и глупост отразява точно как работи държавата ни! Безумно, без план и само за спекула и корупция! Тотални мизерници!
34
6
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 месеца
Монетите са били ценни едно време, когато технологията за производство са били по силите само на държавата. Сега всеки може да си поръча матрици и да сече каквито си ще глупости - както в случая. На всеки набеден герой - юбилейна монета.
33
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
алчонстта и тъъъпотията на българина е безкрайна.
32
2
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
ТАЗИ МОНЕТА СЛЕД НЯКОЛКО ГОДИНИ И ЗА 10 ЛЕВА НЯМА ДА МОЖЕ ДА СЕ ПРОДАДЕ , ЗАЩОТО НЕ Е НИТО СРЕБЪРНА НИТО ЗЛАТНА! А ОФЕРТИТЕ ОТ ПО 500 ЛЕВА ЗА МОНЕТА СА СТАР ТРИК! ПУСКА ЕДНА ТАКАВА ОФЕРТА И ДРУГА ЗА 50 ЛЕВА И СЕ НАДЯВА ДА ИЗЛЪЖЕ НЯКОЙ ДА МУ СЕ ПРОДАДЕ ТАЯ ЗА 50 ЛЕВА!
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какво толкова и е великото само, че не се сещам?
30
3
 
13
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 3 месеца
Ами то на парата пише 2лв бе. Демек, с кака Стояна, една баница с боза не можеш си вземеш... Виж един бюрек-става. Бюреците трябва да ги кръстят Стоянки...
29
3
 
23
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
САМО МАЛО-УМЕН ЩЕ ДАДЕ 30 ЛЕВА ЗА МЕДНА МОНЕТА ОТ НЯКОЛКО ГРАМА! ЗА ТАКИВА ПАРИ ТРЯБВА ДА Е ОТ СРЕБРО!
28
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Ще ви питам от къде ще вземете пари когато другият месец ви дойде сметка ток 650 лв , а за монета се избивате да давате"===>Нали точно заради това се редят да купуват монетата от банката.Този месец я купува за 30 лв,другия ще я продаде за няколко стотин и ще плати тока.
27
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"значи, монетата струва 30лв и нашите е продават за до 650лв? ето това е манталитета на българския селянин от София. Друго няма да ви обяснявам дано разберете."===>Номиналът на монетата е 30 лв,а на свободния пазар цената се определя от съотношението между търсене и предлагане. И така е по цял свят,ама има хора които търсят всякакъв повод да покажат колко са по- по- най- и че не принадлежат към Ганчовците.С което доказват обратното.
26
2
 
30
 
! Отговори
ХАХА преди 3 месеца
Ами като има балъци да се вържат на далаверите на банките и монетите им ще има и рибари!Хах!Даваха по тв 50 неграмотни ромове-нумизмати пратени там от някой далавераджии да чакат на опашката да изкупят тия прословути монети!))Хха!Ами За Бога братя не купувайте бе!))