Ново поскъпване на хляба с 20% предстои в Бургас

Цената ще прескочи шоковата бариера от 1,50 лева
27 яну 2022 14:35, Анисия Иванова
64
Ново поскъпване на хляба с 20% предстои в Бургас
Снимка: Pixabay

Ново поскъпване на цената на хляба с 20% предстои в Бургас, каза председателят на Сдружението на хлебопроизводителите в града Димитър Людиев.

Първото поскъпване на цената беше в средата на декември, но заради три пъти по-високите цени на тока и газта сега предстои нова промяна в ценовата политика.

Въпреки компенсациите, които изплати правителството за месеците октомври и ноември, заради високите цени на тока в Бургас цената на хляба скочи с 20% преди Коледа.

Така най-евтиният и най-търсеният хляб от 1 лев стана 1,30 лева. Сега хлебопроизводителите подготвят нова промяна с още 20% и цената трябва да прескочи шоковата бариера от 1,50 лева, каза Людиев.

Изплащането на компенсации за един месец не решава проблема, заяви той и посочи като пример, че операторите не разсрочват сметките за ток и газ, а искат веднага да се платят.

В малката пекарна, в която Деница Георгиева прави занаятчийски ръчен хляб с квас, цените също са тръгнали нагоре. За да компенсира високите сметки за ток, тя стои на студено, без да включва отоплителни уреди в пекарната. Иска се голям ентусиазъм, за да се занимаваш с бизнес в България, споделя тя пред БНР.

Нови по-високи цени на хляба се очакват от началото на месец февруари. Така от един 1,30 лева сега цената ще скочи на над 1,50 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: хлябценаБургаско
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
7
 
! Отговори
До 41 преди 2 години
Както не веднъж написах прав си! Няма как аз да вярвам на това което вземам реално! То явно е измисленото! Верно и приятели и близки и познати вземат горе долу както и аз, но явно и те са заблудени и няма как да вярват на това! Просто е влизаш в НСИ и там ти казват колко си добре! Пускаш телевизият и там така! Добре си! Радитото също! Така, че прав си! Явно НЕ трябва да се вярва на това кото ти вземаш като заплата а на това което пишат по вестниците и в интернета!! Няма какво да се спори!!!!
38
5
 
5
 
! Отговори
до 40 преди 2 години
Няма какво да се спори. Има си НСИ сайт- влизаш и гледаш. Безспорен факт е сивият сектор и как всеки втори, ако не и по-голяма част уж взима минимална, че има и такива, които уж на минимална, уж на половин работен ден. Ще ти дам и сума примери с подобни познати доставчици на разни продукти за офиса. Шофьор, доставчик взима към 3500лв., че лети по 12 часа с баничарката, а се осигурява на 305 (половин ден на минимална). Извинявай, ама на чистачката в офиса й плащаме чисто 1100лв.. По-сериозно.
37
4
 
6
 
! Отговори
До 38 преди 2 години
И да смалявам и да посмалявам много градове в БГ средната заплата е по-малко от 750-800лв. Ако смаля още малко и ще се окаже, че работещите хора там ще трябва да плащат за да работят! Така, че нека да не говорим за смаляваме! Особено на средната заплата!!! Щото тия сметки дето ги правиш ако заплатата ти тука в БГ е 800лв то след твоите сметки вземи и сметни колко ти остава реално!!!
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нова кампания!Да бием Юмрука и юмручетата с юмруци!Излейте си яда!
35
3
 
5
 
! Отговори
до 32 преди 2 години
Посмали. Средната заплата в ЕС може и на места по богатите провинции да стига 5000 евро, но бруто с около 50% данъци. У нас средната заплата по данни на НСИ е 1900лв. при много по-ниски данъци (22% до 3000лв. и 10% след това). Всички знаем, че масово хората не се осигуряват на реалния си доход, така че тези данни са неверни и средната заплата е по-висока.
34
2
 
6
 
! Отговори
До 43 преди 2 години
Така де така! Щото сравнявате ресторант в София с ресторант да речем в Любимец! Така е прав си в даже съм чувал, че в ресторанта в Любимец средната заплата е 4000лв. ! Един приятел така ми каза! Абе прав си бре ко се оплаквам средната работна заплата е цяла българия не е 2000лв даже е 3000-3500лв. Ех че съм и аз! Е верно аз съм от малък град и никога не съм вземал такива пари и никой който познавам не е вземал толкова! Ама аз по моята заплата ли да вярвам или на това дето ти казваш!!!???
33
6
 
2
 
! Отговори
до 35 преди 2 години
90% от населението е в големите градове, където СРЗ е над 2000лв..
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
София не е България. В провинцията средната заплата е около 750лв чисто. То ако беше повече нямаше да се обезлюдяват градовете и селата толкова бързо.
31
7
 
4
 
! Отговори
do 32 преди 2 години
Айде стига с тая средна заплата. Барабар със сивия сектор в София е над 2000лв., както долу е написал един човек. А в Европа ИЗОБЩО не е 4-5к евро. СРЗ в Берлин е 4100 евро БРУТО с 45% данъци, при 2100лв. в София (заедно със сивия сектор вътре, реално сигурно е над 4000 бруто с жълти стотинки данъци). А е нормално цените да са като в ЕС. Нали се имате за бедни. Бедният има по-малък доход и същите цени.
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако направят хляба 20лв. и да вдигнат лихвите по кредитите за нула време ще вдигнем икономиката на крака! Да видиш тогава как почват хората да бачкат ама здраво! Няма тън мън. Ще обработват земята, ще гледат животни, ще строят пътища и пушек ще се вдига. Затова банкерите са измили инфлацията. За да тикат стадото напред. Парите да изгарят във времето. Иначе народа много се отпуска. Спестят си някакви пари и после мързелуват с години. Аааа ама то така не става. Трябва бачкане.
29
5
 
8
 
! Отговори
До 31 преди 2 години
Абе, да ти кажа, че средната заплата в европата е 4000-5000евро. Докато тука средната заплата има градове, много при това, където достига и под 450 евро. Така, че хляба на европейците може и 10евро да им е ама тука ако стане толкова е тогава ше видим могат л ида се ядът пасти вместо хляб!!!!!
28
2
 
6
 
! Отговори
до 27 преди 2 години
Абе, да ти кажа, един истински хляб с квас и качествено брашно в цяла Европа е над 6-7 евро за 1кг.. Тук, у нас, е около 7-8лв.. Демек по-евтин. Ако си го направиш сам, излиза 2-3лв.. Има и не дотам лоши брашна за 2лв./кг, има и за 12лв./кг. А има и за 40 стотинки, но не стават. Като компромисен вариант има не лошо в голяма верига на тяхната марка за около 1лв.. От 500 грама брашно стават 750 грама хляб в общия случаи.
27
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва хляба да стане 10лв. Иначе никога няма да се оправи държавата. Повишаването на цените е правилна политика за което новото правителство трябва да получава само адмирации. ГЕРБ като държаха цените на едно място 10 години до къде я докарахме? Съсипахме държавата. Народа се отпусна и научи да мързелува. Трябва цените да растат за да се бачка здраво.
26
5
 
5
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
В БГ цените на хляба не трябва да са ниски, купува се много и се изхвърля. И в СОЦА и днес масово в селата се хранят прасета, кокошки и друга стока с него!
25
4
 
10
 
! Отговори
Хлебаря преди 2 години
За цигари 6 лева не се коментира,за един напръсник кафе 1,50-2 лева няма проблем а за един хляб на цена 1,50 ревете,но преди да почнете да хленчите помислете какъв път изминава от нивата до пеща и евентуално на щанда на някой магазин и тогава коментирайте
24
3
 
8
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
От поне 5 години хубавия хляб струва над 2-3лв. за кг. Това което досега сте купували за 1-1.2лв. не е хляб а някаква имитация. Както ги наричат производителите "имитиращ продукт".Същото се отнася и месните колбаси и млечните продукти. Няма как килограм кашкавал да струва 12лв и да е истински. Също както няма как кренвиршите да са по евтини от пилешкото месо и да са истински. Почти всичко в магазините е фалшиво ако не напълно то поне частично е разредено.
23
0
 
9
 
! Отговори
да обощя коментарите преди 2 години
Честита промяна! Извинете ПОДМЯНА
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Купувам си вносно брашно (нашето не е качествено) от доста време и вкъщи сами си правим хляба. Не ядем много хляб, не ядем и малко. Цената не е мръднала от години. Стига с тоя хляб вече. Правете си сами, като ви е скъп.
21
1
 
9
 
! Отговори
Как е протестъри ? преди 2 години
Продължава ли промяната ? Няма да мрънкате. Нали това искахте. И за това скачахте и опикахте Орлов мост ?
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Де га Галева да ги сваля набърже цените?