Бившият шеф на "Булгаргаз": Абсолютно нямам никакви притеснения

Николай Павлов бе разпитан като свидетел
7 фев 2022 15:14, Нели Христова
36

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Абсолютно нямам никакви притеснения". Това каза освободеният директор на "Булгаргаз" Николай Павлов, предаде БГНЕС. Той беше разпитан като свидетел. На излизане от прокуратурата той каза, че е отговорил на всички поставени му въпроси.

"Обясних как функционира газовият пазар. Това е", каза Павлов пред журналисти.

На 29 януари 2022 г. Съветът на директорите на Българския енергиен холдинг освободи целия борд на директорите на "Булгаргаз". Отстраненото ръководство определи тези действия като политически мотивирани.

Няколко дни по-късно премиерът Кирил Петков обяви, че ще има обвинения за високите цени на газа. Според него досегашното ръководството носи отговорност за скока на цените от края на миналата година.

За изпълнителен директор на дружеството е избран Людмил Йоцов, на мястото на Николай Павлов. От своя страна Павлов каза, че е потресващо това, което се случва.

"Лъжа е, че Булгаргаз е отказал евтини количества азерски газ, обратното е. Избегнати бяха милиони долари неустойки, които българската държава трябваше да плаща. Успяхме да вкараме възможните количества азерски газ. Ръководили сме се от интересите на държавата и Булгаргаз. Най-ниската цена на газа от страните в ЕС е в България", каза Павлов. Според него всичко това се прави с една цел - да се злепостави дружеството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не могат да си обяснят високите цени на газта и за това ще има обвинения докато се опитват да разберат защо са високи цените на газта от всичките приведените в кило,мега,гига вати за енергийни продукти от различни измерими енергийни източници в обичайните физически измерения за обем на течни,въздухо-паро-газообразни,слънчеви от источника за насочено движение проводящи обем в скорост на единица площ сечение от контур на фигура за преминаване през нея на единица време въпреки,че има спирачен кран.
9
1
 
7
 
! Отговори
ЩАБА НА РАДЕВ преди 2 години
Е СЪСТАВЕН САМО ОТ ДС/БКП ГЕНЕРАЛИ, ДОНОСНИЦИ, КЛЕВЕТНИЦИ, АГЕНТИ.....
8
2
 
3
 
! Отговори
.... преди 2 години
Разбира се, че няма да имаш абсолютни притеснения, подобно на онзи ,който изтегли 50 милиона от банките. Абе няма такава държава,ще стане промяна ама след 20 години. Ха ха ха.
7
1
 
5
 
! Отговори
На този преди 2 години
...който има норма колко поста да нацвъка срещу Борисов и Гешев, всеки път трябва да му се напомня, че ще стане година откакто Борисов не е във властта, а прокуратурата както всички знаем работи с ...Доказателства ! Та с евтини болшевишки внушения не става, другари от "дясно"!
6
4
 
9
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Този е човек на Радев, да не стават грешки! По-скоро ми мирише, че сегашните ще изпразнят газта от Чирен, и ще се опитат да прехвърлят отговорността на старото ръководство! Щом новите на Кирчо, само за петък са продали 60 хиляди мегаватчаса, значи им е оставил фирмата в добро състояние и с резерви ! Има нещо ,което не се казва официално! А това ,че сме имали най-ниската цена в Европа , сякаш го е дразнело този! Имаме си и най-ниските заплати в Европа!
5
1
 
5
 
! Отговори
taschunka witko преди 2 години
Има вече резервирани апартаменти за безплатнопребиваване в хотел София -Пандиз Палас.Особено се търсят тези с южно изложение.
4
1
 
2
 
! Отговори
Taню преди 2 години
Брато, и аз съм събрал пaчка в джоба и те разбирам за притесненията...
3
2
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
d Киро пак удари на камък .ОСТАВКА ГНУ..ЕН ИЗМАМНИК
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще го разпитват в прокуратурата да пишат по медиите че го разпитвали че да се радват овцете докато Рашков оглежда имоти.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те ВалюТоплото оправдаха, че този свят човек ли няма?

Спонсорирани публикации