“България Еър” изпълни първия директен полет от София до Мавриций

След малко над 11 ч. полет десетки българи кацнаха тази сутрин на острова
Обновена: 12 фев 2022 16:18 | 12 фев 2022 14:51, Елка Василева
38
“България Еър” изпълни първия директен полет от София до Мавриций
Снимка: "България Еър"

След като в края на януари националният превозвач “България Еър” изпълни първия полет от София до основния остров на Сейшелите – остров Мане, снощи самолет на авиокомпанията потегли по ново още по-екзотично направление. На 12 февруари “България Еър” изпълни първия исторически директен полет от София до райския остров Мавриций.

Чартърният полет се организира заедно с туроператора “Емердалд Травел”, с който от декември миналата година националният превозвач осъществява и директни чартърни полети до Занзибар. Прекият полет до Мавриций излетя в петък в 21:15 часа вечерта и след малко над 11 часа във въздуха, полетът на „България Еър” кацна на 12 февруари сутринта на международното летище в столицата Порт Луи. Туристите от България, които ще изкарат в африканска островна държава една безметежна седмица, бяха посрещнати с атрактивни изпълнения на традиционния креолски танц „сега“.

Мавриций е много популярна ваканционна дестинация и едно от най-предпочитаните места за романтични бягства и сватбени пътешествия. Над 100 км от всички 300 км брегова линия на острова са плажове, а коралови рифтове го обгръщат от всички страни.

Мавриций предлага огромни възможности за гмуркане и риболов, както и за екскурзии, активен отдих и сафарита в няколкото огромни природни паркове, където животните са в естествената си среда. Край столицата Порт Луи се намира най-старата ботаническа градина в южното полукълбо – Памплемус, известна на учените от цял свят с изключителната си колекция от редки растения.

Следващите директни чартърни полети от София до Мавриций са планирани за есента. Авиокомпанията е подготвила и още редица други директни чартърни полети до екзотични и много красиви дестинации през годината.

Вижте още във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
срам преди 2 години
Македонците откриват редовна линия до Луната,ние още до Мавриций нямаме.
28
1
 
2
 
! Отговори
Пътешественик 2 преди 2 години
Шосетата са хубави и нямат дупки, обаче движението е ляво, по-добре да ползвате такси. Атракции има, освен плажовете - има един вулкан с шарени цветове на почвите, има екскурзии до фабрика за ром. Може да се прави круиз до малки островчета с подводно гмуркане. Говори се английски и френски. Пълно е с индийци и малгаши.Морисиените местните са общителни и приятни хора, доста почтени и почти няма престъпност. Не лъжат, ако имате рекламация за нещо дори връщат пари в брой.
27
1
 
2
 
! Отговори
Пътешественик преди 2 години
До Случаен минувач. Бях в Мавриций 2017, за една седмица. В момента сезона там е *** защото е лято и има циклони. Вали и не става за плаж. Сухия сезон е зимата, което е през нашето лято... Мавриций е очарователен остров, най-хубавото е рома, който превъзхожда дори карибските ромове. Не може да се каже че е бедно, като за страна брояща се към Африка, но живеят скромно. Магазините има храна но е внос замразена и доста скъпо. Плодове местни има колкото щеш. Навсякъде е пълно с кучета ,дразни !
26
0
 
0
 
! Отговори
FMC преди 2 години
Мавриций или Македония? И кацнаха ли вече? Брейййй...
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навремето познавах точно креолка от Мавриций, каза че много акули има. Точно тогава на някакъв турист акула му беше отхапала крака. Викам - глей какво съвпадение, точно днеска четох лоши новини от Мавриций. Тя вика - за акулите ли? Всяка година има такива случаи.
24
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Николета е била на полета. Очаквайте снимки:-)
23
1
 
2
 
! Отговори
Цялата Мара преди 2 години
цьфнала, това е най вайното, директния полет до на майната си....
22
1
 
1
 
! Отговори
аа1830 преди 2 години
И аз щях да пиша за Виена - имаха полети всеки ден до преди две години, a това е най близкото летище от което се лети до цяла Европа и света.
21
1
 
2
 
! Отговори
З преди 2 години
Вместо да пуснат повече полети до Виена пускат до Мавриций.
20
3
 
1
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Аз бях в Мавриций преди 6 години, през януари 2016. Много е бедно там, повярвайте ми. Магазините - празни, както по времето на Луканов у нас. Няма ядене. Няма. В един хранителен магазин носеха 3 хляба сутрин. Исках да купя хляб - няма. Продавачката каза - вземете моя хляб. Цял живот ще я помня тази фраза. Добре, че където бяхме, на север от Порт Луи, намерих една пекарна, където се печаха пилешки крилца. Като няма друго за ядене, мед ти се виждат. Какво ядат тия хора - загадка, не разбирам.
19
1
 
3
 
! Отговори
drake преди 2 години
Полетът е бил до Джибути за презареждане и след това до крайната дестинация.
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига използвайте директен полет, още до Занзибар ви писах, че като има междинно кацане полетът не е директен. С А320 няма как да изпълниш 11 часов полет, нито с Ембраер 190.
17
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бравос, еваларка, само такива полети ни трябват и то ежеседмично, а не като оня до Скопие на който няма кой да се качи.
16
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като няма хляб, ходете на Мавриций и не пречете на промяната да продължава.
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гepманистaн Убepалec, самолетите са нападателни оръжия. За защита се използват ЗРК
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гел Бийтс, а един от собствениците на този частен холдинг е отявлен ***.де.рас, чисто ***, както казват варненци
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първият полет с Мисири и политици шпаковчици го видях. Да видим къде е икономиката или данакоплатците пак ще плащат за идиотския пиар на управляващите
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първият полет с Мисири и политици шпаковчици го видях. Да видим къде е икономиката или данъкоплатците пак ще плащат за иддиоткия пиар на управляващите
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МомоНаистина няма. Летят с техническо спиране, също както и за Кения (в този вариант кацат в Асуан).
10
1
 
18
 
! Отговори
Момо преди 2 години
А с какъв самолет е бил полета, защото тази авиокомпания не мисля, че има машина, която да прелети 7800км ?