Синдикатите в МВР: Настояваме за заплати по-високи с 20%

Изостанахме с 15% преди години, инфлацията е 7-8%, заяви Попов
16 фев 2022 10:03, Ния Христова
45
 
Полицаи и пожарникари се подготмят за мащабни протести заради ниските заплати и бюджетът за сектора за 2022 г.
 
"Социален бюджет, в който не се предвижда дори компенсирането на инфлацията, трудно може да бъде наречен така. През лятото на 2020 г. се случи много неприятно нещо - в 30 и няколко административни държавни структури бяха увеличени възнагражденията с до 30%. МВР не беше сред тези структури, макар че продължаваме да сме уязвими, веднага след лекарите и РЗИ, на първа линия в борбата с Ковид-19", заяви пред Bulgaria ON AIR председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов. 
 
Той подчерта, че бюджетът за МВР не е обсъждан със синдикалните организации.
 
"Изостанахме с 15% преди години, инфлацията е 7-8%. Това е повече от 20%, но ние сме се спрели на 20%", изтъкна Попов.
 
"Твърдим го от години - нуждае се болезнено от реформа. Не виждаме старта на това, което е записано в коалиционното споразумение. Започва се да се мисли на парче в МВР. Имахме доста интересна среща с министъра. Част от проблемите са чисто комуникационни. Или не се чуваме, или не се разбираме", настоя Попов.
 
Синдикатите категорично не са готови да подкрепят реформи на парче.
 
"Голяма част от пожарникарите износват униформи с изтекъл срок на годност на техни колеги от Западна Европа и дори от Америка. Няма какво друго да облекат. Със средствата, които трябваше да отидат за карти за фитнес, ще се подпомогне грижата за физическото здраве на служителите. Кога и по какъв начин ще стане това - предстои да видим", каза още Валентин Попов. 
 
Запитан за извънредния труд на служителите в системата, Валентин Попов подчерта:
 
"Може да се окаже, че голяма част от колегите в София за 12-те месеца миналата година са работили 14 месеца. Не е нормално. Има лимит от 100 часа за временно неразположение. На места липсата на щатове или много незаети щатове налагат лимитът да се наруша и се предлага да отпадне. Много скоро правителството ще трябва да вземе решение за увеличаване на щата в МВР. Трябват хора на терен, там има жестока кадрова криза".
 
Гледайте целия разговор във видеото. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
13
 
! Отговори
висшист преди 2 години
ХА! Увеличение с 20% ли??? Та на мен ми намалиха заплатата с 20%!!!
18
2
 
17
 
! Отговори
За какво? преди 2 години
МВР е една спяла система на нищоправци и неграмотници. Пари за дрехи, за обувки, безплатни почивки, пенсионери на по 40 срещу какво? Висене и люпене на семки. Регистратори на престъпления.
17
1
 
18
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Как ще им давате на тея нищоправещите!?
16
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледайте пак клипа зад колоните. Какво стана с русата садистка, уволнена ли е, или повишена?
15
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще чуем за съкращения в МВР, стига с тези заплати. По-малко и способни служители - по-големи заплати. С този раздут щат се хранят много недостойни да бъдат в системата.
14
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честно казано 20% са малко, но няма кой да им ги даде, грешките са в управлението на държавата и са меко казано *** - вместо заемите които взеха да ги налеят в бизнеса и да има растеж и оттам и за заплати на държавните служители те раздадоха парите на пенсионерите.
13
1
 
14
 
! Отговори
притча преди 2 години
Една самотна бедна майка имала пет деца и ги завивала с една черга и всяко дърпало чергата към себе си да се завие да не му е студено. Децата пораснали и от много дърпане чергата се скъсала. На майката останала съдраната черга и така студувала на старини, защото децата се пръснали по света.
12
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видяха многото пари на медиците от първа и решиха, че и те могат да ограбват народа. Плащаме на палачите си.
11
5
 
14
 
! Отговори
Промяната преди 2 години
Наредено от ББ отново поради зависимостта на всички кадри на МВР от герб. До момента в новия бюджет има над 2 милиарда лева за МВР разпределени по следния начин - 47млн за противопожарна и медицинска техника, резервни части и консумативи, 28млн за екипировка, 14млн за хардуер и капиталов разход, 9млн за физическа подготовка, 8млн за експертизи. Но до вчера твърдяха по медиите че нямало един лев за МВР
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уволнени сте всички! Чичо Джо и Мустафа паша закриват еничарския корпус! Няма шекели за Дамаджани!
9
2
 
26
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Когато сложат камери на всеки полицай както е в САЩ ще спре корупцията, връзките и прикриване на престъпления. Жената 20 год е в ЧР на МВР и какво ли не съм чувал - дай да го оправим, наше момче, техните добри хора, баща му и той е при нас, иначе къде ще го вземат и т.н. звъни се без срам от час и ден
8
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Настоявате за заплати но нищо не произвеждате. Откъде ще ви дойдат заплатите и то с 20%.? Няма от къде другаде освен от нашите данъци.
7
3
 
21
 
! Отговори
Смърт на фашизма преди 2 години
Фашисти вие убивате България
6
4
 
21
 
! Отговори
Нищоправци преди 2 години
МВР е Фашистка организация за тероризъм! СМЪРТ НА ФАШИСТА СВОБОДА ЗА НАРОДА
5
3
 
28
 
! Отговори
Некъф преди 2 години
На тия слуги на властта никакви пари и съкращения на администрацията с 80%. Поредните пиявици ревящи за пари са МВР-то!
4
4
 
27
 
! Отговори
1312 преди 2 години
acab, приятел полицай няма, и стотинките са ви много, щях да кажа еничари, но НИЩО елитно няма у вас, тумбаци жалки. Айде сега бързо да джобиме децата за тревица и да се криеме у некой храст с палка, мрши.
3
5
 
11
 
! Отговори
Терористична Държава преди 2 години
България е Държава подкреяща Тероризма! МВР Перник, Бобов дол подкрепят терориста Юлиян Борисов Георгиев близък до садиста Иван Гешев и генерал Васил Василев!
2
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цял свят протестира за Свобода и Демокрация, само в Чалгария протестират еничари за шекели. Не ви ли е срам, че сте поддържате феодализъм в 21-ви век?
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Организирайте протест срещу ковид фашизма и ще ви позлатим.