ДПС със сигнал до Брюксел за нарушени права по време на изборите

Мустафа Карадайъ ги определи като безобразия
41
ДПС със сигнал до Брюксел за нарушени права по време на изборите
Снимка: БГНЕС

ДПС изпраща информация до ЕП и ЕК за нарушени права на български граждани по време на предизборните кампании през 2021 г., съобщи лидерът на движението Мустафа Карадайъ.

"Изпращаме обобщена информация до ЕК и до Европарламента за безобразията, извършени по време на предизборната кампания в деня на изборите на 11 юли и 14 ноември", каза той.

Според него тогава са били нарушени права на българки граждани, гарантирани от Хартата на права на ЕС, сред които правото на неприкосновеност, забраната за изтезания и нечовешки и унизително отношение, правото на свобода и сигурност, зачитането на личния и семейния живот, свободата на мисълта, съвестта и религията и други.

"На парламентарните избори и предизборната кампания за изборите на 11 юли и 14 ноември ние от ДПС получихме множество сигнали от български граждани, наши симпатизанти и наши членове, които са били подложени на натиск и тормоз от милицията в България. Българската полиция не би си позволила да извършва, каквито и да са незаконни действия. Ние подкрепяме всички законни действия на полицията и на органите на реда", посочи той.

Евродепутатът Илхан Кючук обяви, че всички действия са продължение на институционалното сътрудничество с европейските институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: ДПСМустафа Карадайъ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човека да вземе да научи да говори хубав български и тогава да се прави, че защитава правата на българските граждани.
9
0
 
18
 
! Отговори
9 преди 2 години
А аз искам да се оплача в ЕС,че ДПС водиха предизборна кампания на турски език в България!Искам да се оплача,че половината от тази партия говорят развален български език, включая въпросният на снимката! И последно искам да се оплача, че турска партия няма работа в български парламент!
8
2
 
12
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Лидерът в изборните манипулации - дпс - да обвинява друг за същото е ЛИЦЕМЕРИЕ !!!
7
1
 
14
 
! Отговори
карадъитаканататък преди 2 години
Видяха, че новите няма да им цепят басма, няма да могат да се присламчат пак към властта и да си крадат на воля и станах много активни. Сигнали за златни паспорти издавани по време, когато бяха сол т...к на Борисов. Сигнали за някакви енергийни дружества, че вземали пари от 2010г. насам, Но защо чак сега? А догановата ТЕЦ не взема ли, за нея сигнал защо няма?
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иван Бакалов:Доколкото мога да смятам днес стават 64 дни откак гласуваха правителството на Кирил Петков. По традиция на ново правителство даваха 100 дни толеранс и после медиите правеха оценки. Това правителство не получи и 30 дни. Такива реакции бяха срещу всеки ход, всяко изказване, интервю или дори вратовръзка, чак до истерия.Както коментираха из Фейса - Борисов е написнал всички копчета и чака да види какво ще стане.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този мазник да не хленчи за права сега. Голяма работа бяха, когато щяха да махат Резилдента, а умишлено не активираха хората си на изборите! Всичко, което става сега е в резултат от тяхното лицемерие.
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да го закриват това ОПГ и без това тоя си призна, че родината му е Турция да заминава там и никога да не се връща.
3
0
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Ожгялдим ба 1 година мина :)))
2
2
 
11
 
! Отговори
Валия преди 2 години
Каков нарушения бе джанъм???
1
4
 
15
 
! Отговори
Дебелия преди 2 години
Турчин мазен, а как никой не се оплака от вас толкова години, разстрел ви е малко.