Полицаите няма да са доволни на увеличение под 20%

Нямаме намерение да се пазарим, заявиха те
20 фев 2022 16:09, Нели Христова
94
Полицаите няма да са доволни на увеличение под 20%
Снимка: БГНЕС

„Стига реформи на парче”, заявиха протестиращи в центъра на София стотици служители на полицията, които настояват за увеличение на трудовите им възнаграждения, предаде репортер на БГНЕС.

Нямаме намерение да се пазарим, всичко под 20% увеличение не ни устройства, заяви зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Илия Кузманов. Той подчерта, че протестът категорично не е политически.

В сряда премиерът Кирил Петков и вътрешният министър Бойко Рашков се срещнаха със синдикатите на МВР. Илия Кузманов посочи, че разговор по отношение на исканията на протеста не се е състоял. "Нито ни беше предложено нещо различно от това, което знаете, нито бяха приети нашите аргументи за увеличение на основни заплати в МВР. Постигнахме съгласие по това, че ще си партнираме по отношение на реформата. Засега формата е неясна, очакваме среща в понеделник”, обясни Кузманов.

Организираната от СФСМВР демонстрация пред сградата на Народното събрание получи подкрепа и от Синдиката на служителите в затворите, които също настояват за увеличение на заплатите на работещите в сектор „Сигурност”. В демонстрацията се включиха надзиратели, пожарникари и полицаи от цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смениха се некъде само началниците на МВР , но с това не се подобри работата на МВР . Полицаите са си със същият манталитет и всичко си върви по старому само може би повече извънареден труд си пишат но без резултати. Пак наркодилъри, чобани, криминалите са първи приятели на полицията, тех не ги закачат , не ги и проверяват.
80
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо трябва да се изчистят всички служители които вече седма година са на заплата и пенсия едновременно,а останалите нямат право на това!И след това да се удари чертата и да се види действителността....простичко е
79
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе вие всичките ВЪЗМУТЕНИТЕ- я се погледнете що за "стока" сте!! Знаете се какви сте!!! На такива и двойно повече полиция по улиците не може да помогне! Всеки от вас "тайничко" нарушава я ЗДП, я някое друго правило. Обаче като ше се вдига на друг заплатата и плачкате. Големите плащачи. Половината от вас не плащат данъци дето ревете тук. Калъфи
78
2
 
4
 
! Отговори
DDD преди 2 години
Полюцаите нещо много са си повервали!... Не увеличение на заплатите, драстични съкращения са нужни, за да се нормализират поне малко нещата! Това безспорно е най-корумпираната организация в държавата! 80% от работещите в тази структура са пълни комплек.сари и неуд.ачници! Заради тях хората нямат доверие! Никакво увеличение не заслужават!
77
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Твърдо съм за да се вдигнат не с 20,а със 100%. Като за сметка на това ги съкратят на половина.
76
1
 
5
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
Чашко БОйков да ги уволнява половината защото са излишни и да им намали с 20 процента незаслужените заплати1Някой из затънтената провинция да е виждал патрулиращ полицай пешак несрастнал със седалката на пърдулката...или даже да е виждал полицай изобщо по улиците?Целия народ ги мрази тез некадърници!
75
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МВР трябва да се изчисти от коромпираните служители.
74
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сека година по 20% им вдигаите на тия кренвирши,състава на мвр трябва да се намали с едно поне 50%,защото е практически ненужен,не ни трябват хора които са коромпорани и продават наркотици,цялата структура на мвр трябва да се престоктурира и да се изчисти от гнилите ябълки и корумпираните служители,тва е безспорно че 70% от служителите са качествени.
73
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
80% направо.
72
2
 
10
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Ей сега даваха таканаречения протест на мутрите!Че аз видях половината са силиконени парцалеси с джуки!Това ли е полицията ве!Хаха!УволнЯвай тез к рви!На такива аз не ща да плащам заплата!ЗА какво протестират тър теите?
71
0
 
12
 
! Отговори
аз преди 2 години
Вчера ме спря за проверка с автомобила един от тези протестиращите. Провери документите ми и тези на колата. Всичко бе ирядно. Замисли се малко и поиска да погледне пожарогасителят ми дали има заверка. Беше изтекла, но показанията бяха в норми съгласно манометъра. Попитаме, дали искам фиш за 20 лв. или акт, за който трябва да ми вземе талона, за да мога след това да го оспорвам. Реших, че нямам време за глупости и му казах да напише фиш. Подаде ми го. Беше написал, че карам МПС без пожарогасител
70
0
 
9
 
! Отговори
МЕН преди 2 години
В МВР трябва първо да се махне действащото положение и служителите да работят само по закона за МВР. Закона за държавния служител не е нужен там. Вижте - категоризацията на труда е друга работа. Само тия на терен да са 1ва категория, всичко друго - 3та. Само рискуваме живота си да са 1ва категория. Затова работещи по ЗДСл да няма -и автоматично всички над 60 год.възраст ще отлетят. Това е 1ва стъпка. 2та избор- пенсия или заплата. Нагушиха се достатъчно от 15.08.2015 г до 15.02.22 са 78 месеца.
69
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да им угодят и да подават оставка !!!!!
68
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
като не им изнася да напускат,никой не ги държи насила.и да се видят каква работа вършат,пълна нула.е...и и нахалните хора
67
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия от Самоков, всичките са за уволнение. До един.
66
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най- много полицай на глава от населението в Европа, най-голяма битова престъпност. Най-много катаджии на глава от населението, първи по умрели на пътя. Какви 20 % искат тия.
65
12
 
2
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Като чета коментарите разбирам,че пишат хора не правеши разлика от МВР и полиция.Полицаите по улиците са 17 000 ,а не 60 000.В МВР влизат много звенаГранична,жандармерия,ДАНС,КАТ и др.Няма как да увеличиш пенсионната възраст на 55 години и да искаш да изглеждат като манекени.Вземете обикновен човек от улицата на 55 и вижте как изглежда.
64
3
 
5
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ ,БЕ: преди 2 години
ПИЯНИЩЕТО РАШКОВ , НЕ ГИ ЛИ ХРАНИ ТИЯ ПОЛИЦАИ ....ХА,ХА,ХААААА....ИЛИ САМО СЕ ПЛЮНЧИ ПО КРЪЧМИТЕ И МИКРОФОНИТЕ....??!
63
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Арестувайте ковидпрестъпниците в сряда, рсзследвайте мед.мафията и ще ви подрепим.
62
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо хич не им се връзвай на акъла,че и ти ще паднеш!!!Там съкращения трябват !!!