Миланов: Условията на труд в полицейските управления са трагични

"Ако искаме да ги подобрим, трябва да започнем от утре"
Обновена: 21 фев 2022 22:20 | 21 фев 2022 22:15, Веселина Йорданова
22

Условията на труд в районните полицейски управления са трагични. Това каза бившият шеф на Националната служба за охрана ген. Румен Миланов в студиото на "Денят ON AIR".

"Този протест, както и останалите протести, имат две измерения - едното е заплащането, другото са условията на труд. Доколко заплащането е достатъчно, е сложен въпрос. В условия на пандемия икономиката ограничи своите възможности. Но нещо, което заслужава внимание, са условията на труд", коментира още той.

По думите му това не е днес, а от 15-20 години, те не могат да се оправят утре.

Ако ние искаме да подобрим тези условия, трябва да започнем от утре. И да мислим как ще е след 5-6 години, иначе няма как да стане. Тази тема, на което и да е правителство да я поставят - тя винаги ще е актуална. Не го казвам с цинизъм", допълни ген. Миланов в ефира на Bulgaria ON AIR.

А преди да се говори за реформи, той поясни, че не е направен достатъчно устойчив модел на Системата за сигурност и обществен ред.

"Големият проблем е защитата на населението. Тя е в компетенцията на много институции, плюс областни управи и общини. Този въпрос винаги се загърбва и когато настъпи някакъв проблем, тогава започваме да се сещаме. Дали ще стане чрез МВР, или ще се направи отделна агенция, пак е въпрос на управленски и финансов разчет", категоричен е бившият шеф на НСО.

Крие ли рискове 112 да се извади от системата на МВР, той отговори: "112 е една система, която тепърва трябва да работи по-ефективно. Но 112 има своето място за обслужване на населението."


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: Румен Миланов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направете си реформа.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЗАКРИВАЙ ПОЛИЦИЯ, СПЕЦИАЛИЗИРАНА ПРОКУРАТУРА, АМА НЕКА СИ ОТДЪХНАТ ОЛИГАРСИ,МУТРИ БАНДИТИ, ЧЕРЕПИ- АМИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ ИЗБРОЕНИТЕ ИНСТИТУЦИИ НАПРАВИХА ЖИВОТА ЧЕРЕН НА ЧЕРЕПИТЕ- АМИ ДАЖЕ НЯКОИ СИ ЯХНАХА САМОЛЕТИТЕ И ЗАМИНАХА КАТО ЗАЯВИХА-..АЗ НА ТАЯ ИЗМИСЛЕНА ДЪРЖАВА НЕ ДЪЛЖА НИТО СТИНКЪ- Я ВИЖТЕ КВИ ГЕНИИ ЗАЩИТАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА ЧЕРВЕНИТЕ ЧЕРЕПИ- СЛУШАТЕ ЛИ ИЗЯВИТЕ НА МИНИСТЪРЪТ НА ПРАВОСЪДИЕТО- АМИ ТЯ Е ПРОСТО ГЕНИЙ КАТО ПРОСТО КИРЕ....НАПЪВАТ СЕ, ПОСЛЕ СЕ ОТПУСКАТ И НА ТО ИЗЛИЗА..
13
1
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
А като искат заплати - това с какво подобрява условията за труд? Това реално изяжда условията за труд. Ето - напр. нищо не пречи да се намали двойно бройката на нищо-правещите (и пак ще са най-много на глава от населението в Европа). И след това със същите пари - да се увеличи с 25% заплатата на останалите и с 25% увеличение за условията за труд. Така ОК ли ще е? Ще покрие исканията на протеста.
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пита се защо полицайчетата спаха. Ели 12г и не стачкуваха ??? Чак сега се сетиха ??
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полицай и труд са несъвместими понятия.
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горките полицаи. Да не разправям как съм си прекарвал в София, вързан с белезници за пушене на трева заедно с още 8 момчета на 18-26 всички хванати с трева. Голям контингент сме няма що. Всички до един бяхме или студенти или работещи, ама видите ли за да отчита съдебната система дейност ни осъдиха за да ни вземат по 1000-2000 лв на глава. Единствения друг в районното беше пиян на кокал таксиджия, който 7 часа не можеше да си стане на краката, ама накрая си го пуснаха да ходи да си шофира.
9
6
 
2
 
! Отговори
зелен чорап преди 2 години
промяната е във всяко РПУ дамаджана за чашков
8
2
 
8
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Миланов като беше ръководител в мвр какво промени. И как от служител в КАТ се става директор на служба БОП, явно много е слушкал и папкал.
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кое му е трагичното, че се возят в патрулките и никаква работа не вършат. Освен заплатата, получават куп бонуси, безплатна карта за градски транспорт, първа категория, 20 брутни заплати при пенсиониране. Къде го има това другаде?
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идеални са условията, напълно отговарят на качеството на служителите и вършената от тях работа.
5
1
 
14
 
! Отговори
Гроби Таласъмо преди 2 години
...сержант Кочев, вие защо вече трети месец не сте ходили до касата да си вземете заплатите? Ама то и заплата ли имало? Пък аз си помислих - на ти пистолета и се оправай сам
4
1
 
18
 
! Отговори
Протестиращ преди 2 години
Искат да кажат, че криенето в храста до хранилката се води работа ли?
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Условията на труд лоши. Заплащането ниско Работата много,при това опасна ,но никой не напуска. Освен това със зъби и нокти драпат да се уредят на хранилката. Връзки,рушвети,за едно място по сто кила се явяват. Мазохисти ли са ,какви са? Или нищо друго не могат. От моите съученици само най-големите некадърници, двойкаджии, крадци и мошеници, станаха полицаи.
2
2
 
15
 
! Отговори
Стамат преди 2 години
A! Полицията започва да работи ли? Или само ще наливаме едни пари за удобство на едни, които не се мърдат по цял ден?
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо го показвате толкова често във вашия сайт този агент на ДС ?