Все по-малко полицаи на терен заради съкратени щатове

Един редови полицай започва с 1100 лв. основна заплата
52
Все по-малко полицаи на терен заради съкратени щатове
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"За 13 г. са намалели със 7 000 щатовете на служителите с полицейски правомощия. Това са хората на улицата. Те имат полицейски правомощия, а основната им работа е на бюро. Хората не са достатъчно", каза Албена Предоева от УС на Синдикалната федерация на служителите на МВР пред bTV.

Увеличение на основната заплата, подобряване условията на труд, реформи в министерството на вътрешните работи са исканията на полицаите, които вчера протестираха пред Народното събрание.

Според Предоева един редови полицай започва с 1100 лв. основна заплата.

Предстоят срещи на синдикатите с представители на "Продължаваме промяната" от комисията за вътрешна сигурност и обществен ред, както и с партия "Възраждане". Те се надяват исканията на полицаите да бъдат чути. В противен случай протестите ще продължат.

"Ние също се чудим защо няма реформа в системата на МВР", казаАлбена Предоева.

"Защо се прави реформа на парче. Не са доволни гражданите, ние като служители не сме доволни, не са доволни и управляващите", посочи още тя.

Според нея реформа без пари няма как да се осъществи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: протестполициаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде има съкратени щатове? Напротив полицията, МВР като цяло са с увеличени щатове, особено след 2000 година та младши криминални, та старши криминални , та СОТ, та експерти, та издирвачи и какво ли не още което го е немало преди 30 години и пак имаше по голема разкриваемост, обръщаха внимание на всека жалба и имаше ред.
48
0
 
5
 
! Отговори
Като преди 2 години
не им изнася да напуснат системата!Да заповядат в частните фирми,като например аз съм сам на терен,за кажи-речи половин България-без значение денем или нощем,делник почивка или празник!?!Добре или зле,боли или сърби,хопам и тропам в боя и строя?!?За заплата,осигуровки и други такива облаги,другите,като мене,раз прекрасно знаят за какво става на дума или иде на реч,ще ме разберат и без думи?!?За протести,капризи,претенции или искания мога само у дома,соло,пред огледалото или в тоалетната?!?
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пенсионери на пенсия и заплата 5-6 Хил. лв. на месец 2000 човека в МВР, а тия дето се занимават с отрепките на улицата 1100лв. Е ла ще има хора на терен.
46
0
 
9
 
! Отговори
ххх преди 2 години
В МВР е пълно с началници , чиновници и пенсионери !!! За да има пари трябва съкращения на горепосочените !!!
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека не ми казват с колко почват, а да кажат колко вземат. Заплатите им са доста големи, Пък за работата им да не говорим ......................Те са си чисти чиновници. На терен почти не излиза. Ааааааааа, по протестите да да ги видят по телевизията. Тогава са много, понякога повече от протестиращите.
44
0
 
6
 
! Отговори
Пич преди 2 години
И тия са прекалено много за нищото, което вършат по цял ден.
43
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ами то в полицията май стана "много вожд, малко индианец"
42
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За жалост в държавния апарат са заети все повече хора, а населението все така намалява, но куцо и сакато, де що има роднина се гледа да се нагласи на държавна хранилка. От там и по-малките заплати. Липсва всякаква ефективност, в която и държавна сфера да хванеш. Много хора, никаква свършена работа или и малкото свършена е със спорен резултат. Трябва всички институции с голямата коса да ги подхванат и на свободния трудов пазар. Докато е както сега, нищо няма да се промени за добро.
41
1
 
6
 
! Отговори
иван преди 2 години
Когато някой, чиято професия е да изпълнява нечии заповеди, ... да бие приятели и роднини по протестите заради едната заплата,... да е притъпил лична воля и мисъл като всеки наемник... поиска още пари, отговора винаги трябва да е - "колкото и да ти дават, много са"! Един учител със стаж и квалификации взема по-малко от тези неграмотни момчета, всички като изляти в един калъп!
40
1
 
8
 
! Отговори
Милиционер преди 2 години
Продаването на наркотици се върти от криминална полиция - не е много голяма тайна. В резултат качеството на дрогата е ниско и много младежи полудяват. Аз лично не виждам какво прави милицията за хората - поне едно нещо.
39
0
 
6
 
! Отговори
Нищо преди 2 години
И без тях ще минем важното е да има " промяна " населението ще се въоръжава и взема закона в свои ръце
38
1
 
8
 
! Отговори
Сахар преди 2 години
За 10 години България е намаляла с 1 милион души. Всички служби и институции би било да си актуализират структурата и състава...
37
4
 
1
 
! Отговори
до В Бобов дол преди 2 години
та да кажеш пък колйо са тез с джипове. А и какви джипиве. Аз и даскалли знам с джипиве и мезонети, да им намалим на всички заплатите ли
36
1
 
2
 
! Отговори
до В Бобов дол преди 2 години
абе май не кучето си псувал а друго си правил. Тарикат селскии
35
3
 
5
 
! Отговори
В Бобов дол преди 2 години
На мене ми се изтропаха 7 милиционера на вратата да ме арестуват за това че съм псувал куче! С два джипа тежко въоръжени! Е няма такава пародия на Държава.
34
2
 
7
 
! Отговори
Верно ли ? преди 2 години
Верно ли не ви стигат паричките ??? ИЗ СТАРА ЗАГОРА ДОСТА ЧЕНГЕТА СЕ РАЗКАРВАТ С НОВИ ДЖИПОВЕ САМО ДА КАЖА !!!!
33
0
 
9
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Не знам до кога ще ги търпим с протестити им, де да бяха така всеотдайни и в работата. Аз лично нямам спомен полицаи от други страни от ЕС да са протестирали. Полицаите протестираха при управлинието на Бойко за заплати, а той взе че разреши да се пенсионират и да остават на работа, така хем заплата хем пенсия и то почти 30 % от личния състав, на места, особено в пожарната до 100%. И на тия хора не им стига и искат още.
32
0
 
7
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Все по-малко безделници дето бръмчат с патрулките нощем тормозещи малдежи с надеждата да откият некое грамче тревица да се отчетат ли имате предвид !Ами чудесно в такъв случай малко са им съкращенията!
31
0
 
10
 
! Отговори
Евангелиста преди 2 години
Сега като протестират полицаите ,ние може ли да ги биеме както те нас бият по протедтите
30
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко е ясно! Да се уволнят всички работещи в МВР пенсионери! Да се съкрати администрацията поне с 30%! И пари за работещите на терен ще се намерят! Но , за съжаление , и те нищо не правят! Днес сутринта чакам автобуса.Срещу спирката заложна къща. Хоп, спира хубав нов джип с надпис "Жандармерия" пред заложната къща и аз си представям някаква проверка.Влязоха вътре две млади полицайчета и след малко излязоха заедно с работещия там да си пият дружно кафето! Чадърче, чадърчеее! Май...ната ви@