Ананиев: Системата за хората с увреждания точена от 10 г.

Управляващите се захващат с реформа в социалната система
34
Ананиев: Системата за хората с увреждания точена от 10 г.
Снимка: БГНЕС

След среща с майките на деца с увреждания от „Системата ни убива“, който изразиха пред парламента недоволството си от предвидените средства за личните асистенти пред тази година, Нестимир Ананиев от ПП коментира, че системата за хората с увреждания е точена безогледно от 10 години.

Според него има конкретни сигнали и парите реално не са стигали до нуждаещите се.

„Нашата заявка като коалиция е да се насочат парите, където трябва, а не да изтичат по разни места, фирми и т.н.“, отсече той.

Още по темата

Ананиев посочи като пример добавка, която се дава към социалните пенсии, за да се мине прагът на бедност, която обаче реално отива към личния асистент.

Според него трябва да се проучат възможностите, за да може тази добавка да отиде към човека с увреждане, а не към асистента.

Председателят на социалната комисия Искрен Арабаджиев, който също се срещна с недоволните майки и ги покани на среща следващия вторник, обясни, че от следващата седмица започва активна работа по отношение на социалните услуги.

„Има внесен законопроект за изменение в Закона за личната помощ, който ние планираме март да разгледаме в комисия. Това, което се разбрахме е следващата седмица вторник да ги поканим в комисията, на която да започнем работата по промените, които са необходими в сектора“, каза той.

Според него определени групи имат нужда от допълнително финансиране, тъй като сумите са много ниски, но промените не трябва да се правят на парче.

„Искаме да разберем проблемите в същината, в комплексност и да променим няколко закона паралелно. Тук не става въпрос само за Закона за личната помощ, става въпрос и за хората с увреждания и Закона за социалните услуги“, посочо Арабаджиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До17.Зависи от диагнозата.При някой хора е очебиещо,при други се вижда само с мед.техника.Можеш да излъжеш лекар,н о не можеш да отговаряте излъжеш скенера,ехографа,електрограмата и т.н.А зависи и от това,дали заболяването е прогресиращо.
18
4
 
9
 
! Отговори
Евала преди 2 години
Нестимирчо с тенекиена кофа на главата ли посрещна дружките си? Нали това му беше атрибут, когато с тия псевдома.йки щурмуваха парламента. Той вече е там, уреден на хранилка, сега трябва и на тия 10 алчни женици да се отплати. А децата им ? Те отдавна са изоставени по бащи и баби. Родителките им си въртят далаверата.
17
0
 
13
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Къде се скри Мая Манолова от "системата убива". Голямо безсрамие от страна на ПОЛИТИЦИТЕ.КОЙ КАК ДОЙДЕ САМО ОБЕЩАВА И ТАКА ДО КРАЯ НА СВЕТА!
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До СправедливостПрав си, че нищо не са направили, но някои опитаха, а част от сегашните ги бламираха. От обществото също нямаше подкрепа. Няма да забравя една брадчетка от врачанско искаше да стане касиерка в селската поща. Телевизиите такива плачливи репортажи правеха за женицата. А от пощити като на глухи обясняваха, че тя е с диагноза, която е противопоказна за тази работа! Каката откровено пред камерите:Нищо ми няма! И никой не се усети, абе за какъв ТЕЛК иде реч!!! Жената е здрава и права!
15
0
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
До Справедливост говори ми че си *** и не вдеваш за кво иде реч.
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 17Да ти напомня ли, че когато дойде Царя на власт, едно от първите неща бе да смени фирмата доставяща канцеларски материали на НЗОК. Интересно защо хората на Костов изпищяха на умряло? Да ти напомня ли за незнайната фирма, дето трябваше да направи софтуера за здравната каса. Взе милиони, софтуер нъц! Та това с 12 години крадене..Вярно, че Борисов е Краля Слънце, но не всичко започва с него. Невинни няма! Но такова оборудване на болниците, като през последните 12 години не е имало!
13
2
 
8
 
! Отговори
Справедливост преди 2 години
От 2000та година никоя управляваща партия не направи нищо, за да се отсеят фалшивите ТЕЛКове. Хора със сериозни заболявания на долни и горни крайници със затруднения в придвижването им дават 50до 70%, а други работещи им дават 70, дори и над 90% инвалидност. Същите се справят по добре и от здравите си колеги 10 и повече години след освидетелстването. Какво ви говори това?
12
16
 
5
 
! Отговори
Ха Ха преди 2 години
Цитирам Деса *** от преди седмица - "Политическа партия ГерП никога не е участвала в кражба на пари и корупция" - даааа уе... Майките да отидат при банкянския крадец и да му потърсят сметка. Новите дори не са дали старт на бюджета, а вече всички имат претенции. Когато беше Боко и седяха на ниски заплати и парите им се крадоха - нищо.
11
0
 
1
 
! Отговори
Гошето преди 2 години
Майките,..., които изразиха... Камелио, много си зле с граматиката.
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 8Е, нали ги хванаха една камара от тези в"майчинство", че крадат! Българки, не...! И какво! Всички скочихте срещу кой? Бесърдечната ДЪРЖАВА!! Държавата сме ние бе умници! И докато съжалявате шмекерети, те ще ни бъркат в джоба ни. Плевен някаква си оставила детето в колата докато пазарува. Престъпници станаха служителите с паяка, дето вдигнали колата с детето! В бяла държава тази в затвора и отнемане на детето й! Тук и глобата и опростиха след ОБЩЕСТВЕН натиск! Е нема такъв народ!
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото повече говорят, толкова повече се излагат.
8
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пила, пушила, шмъркала, боцкала се, практикувала безуми диети, поемала всякакви медикаменти, безразборни връзки, лоша полова хигиена, паноптикум от наследствени болести. Накрая или не слуша лекарите, или въобще най-безотговорна към поколението не си е направила тя и осеменитела изследване. Резултат, обществото я награждава с месечна издръжка по-висока от повечето служители на агенциите към соц.министерство. Как да бъдеш отговорен, като може да пушиш и пиеш кафето си цял ден в парка ей така?
7
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То е ясно, че всичко е точено и давано на брасчедите, нали са силен електорат.Ние българите, сме интелигентни хора.Нищо,че Баце ни казваше, че сме лош материал.
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредните крадци
5
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато патриотите се опитаха да направят реформа при Борисов 3 и да спрат краденето, какво направиха не малка част от сегашните управляващи? Някой помни ли? От 20 кладенеца донесоха вода за да удавят реформата. Сега да ги видим тях? Само дано не анализират 4 години, че нема кой да чака. Сега вече и Радев е срещу тях, а той е брутален.
4
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А като са крадили парите защо няма никой в затвора?Гешев защо не си върши работата?
3
1
 
23
 
! Отговори
Хах преди 2 години
Тоя хубавец самостоятелно събра 3500 гласа на изборите за ЕП 2019,сега е депутат. Правете си сметката какви маргинализирани партии са в тая коалиция :))
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДА ПИТАМ НАСТИМИРЧУ- СЛЕД КАТО ИМА КОНКРЕТНИ СИГНАЛИ- ТОЙ КАКВО НАПРАВИ- СИГНАЛИЗИРА МВР, ЕВРОПРОКУРАТУРА, ЕВРОПОЛ- КОГО ИЛИ СИПЕ ЛЪЖИ НА КИЛОГРАМ, А МОЖЕ БИ ВЕЧЕ СЕ УСЕТИХА, ЧЕ ИДВАТ ИЗБОРИ И ТРЯБВА ДА ГОВОРЯТ ПОЛИТИЧЕСКИ- ДЕМЕК ОЩЕ ПО ДЕБЕЛИ ЛЪЖИ- НАСТИМИРЧО ИЗВАДИ ГЛАВЪТЪ ОТ ДЕБЕЛИЯ МЪЗ И НАПРАВИ НЕЩО ЗА РАЗЛИКА ОТ ГЕРБ, ЧЕ СТАНАХТЕ СМЕШНИ И ЖАЛКИ, АМА МНОГО.
1
5
 
4
 
! Отговори
КАСАПИН преди 2 години
Направо са си 12 годините ами айде... Безсрамни *** ! Ножа ще е *** да се мъчите повече !

Спонсорирани публикации