Протестиращи защитиха Янев, искат го за премиер

Недоволните се събраха пред Министерския съвет
64

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

С викове „Оставка“ и призиви Стефан Янев да стане премиер, протестиращи в негова подкрепа затвориха движението по бул. „Дондуков“. Протестът е заради решението на кабинета на Кирил Петков да смени настоящия министър на отбраната, който е бивш служебен премиер. Предложението на кабинета е Тодор Тагарев.

Недоволните от поисканата оставка на Стефан Янев се събраха пред Министерския съвет в 18.00 часа.

Още по темата
Събитието е създадено от група, обявила се като „Пазители на правото и демокрацията“, а аргументите в защита на Стефан Янев повтарят позицията му от Фейсбук публикацията от снощи, предаде БНР.

Според групата Янев се осмелил да изрече неудобната истина - че България трябва да е длъжна да демонстрира позиция в защита на националните си интереси, а политиката на правителството се определя като вредна.

Друг протест в подкрепа на настоящия министър на отбраната и бивш служебен премиер започна малко преди 15 часа - там хората също споделиха подкрепата си за заетата от Стефан Янев позиция.

Междувременно Съюзът на офицерите от запаса и резерва също се присъедини към подкрепата за Янев, като в писмо до премиера се изразява недоумение от рокадата, а обвиненията в неадекватно поведение като неоснователни


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: протестСтефан Янев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега пък за какво протестират от Възраждане
53
4
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Има и положителна страна в тези протести! Поне продажните плъхове ще излязат на повърхността! В България поне никога не са липсвали предатели, и то все маскирани като ..."патриоти"! А къде е Радев? Всички знаем че той е душевният приказчик на Янев!
52
6
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Първата снимка на дедето е уникална :))) Първо как си е сложил маската, а второ как е написал "в война"....Ахахахахахаха. Тук путинoпитеците са също толкова неграмотни като него и най-вероятно са на неговата възраст. Коментиращите имам предвид
51
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто Рублевци!
50
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя Кирчо постъпи като мъж. Браво,Киро.
49
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо зеленски познавате ли го
48
26
 
11
 
! Отговори
Тези преди 2 години
три файтона путлеропитеци го искали за премиер. Горките.
47
27
 
11
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Браво Киро Постъпи като истински демократ
46
33
 
13
 
! Отговори
пасарела преди 2 години
Браво Кириле , ако съм ти критикар ! Умно решение , не се черви в Брюксел заради едни *** русофили като бабати Робева , възхвалявайки руския дух ;Тоя дух да си го духат дома , а не по света !! Който не иска , е ти Сибир , там духайте !!Не се огъввай и пред юмрука , тогава ще те уважава народа !Не се излагай заради затъпели старци , такива ги гледаме до Путин с ордени до петите , за какво са ви бе , не виждате ли ,че никой не ви иска !!
45
23
 
14
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Българите в Москва масово искат евакеация в България!Русия ще изпадне в гражданска война.Ей затова бърза Путин с мирния договор.Ще прати руската армия срещу руския народ.Но русофилите пак ще пискат, да не се намесваме и да оставим това чудовище да избива руснаци.Санкции до дупка за путинска русия.Днес 14 олигарси са заявили в руските медии, че са против войната в Украйна ...Някой ще виси обесен
44
30
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо направи едно добро дело
43
29
 
57
 
! Отговори
п.п. преди 2 години
стефан янев беше единствения свестен човек в това келяво правителство....кирчо, ти си една зелена тиква
42
24
 
20
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Бабикян не отиде да защити Армения, ти за Украйна....Един арменец бежанец не приюти ...А бе ... арменец.Слава на Украйна!Размазаха руската армия.
41
39
 
20
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Не може да се уйдисва на всеки мокър сън на русофилите. Руската държава във всичките и превъплъщения е геополитически враг номер 1 на България.
40
17
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо джендъра на следващите избори няма да влезне и в парламента,отива на заплата при Байдън в кравария да му бърше насрания ***..
39
47
 
17
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Стефан Янев не е никой, за да става премиер. Стефан Янев е един *** с усмивка на начинаеща прости тутка. Промъкнал се в правителството с цел да саботира държавата.
38
4
 
29
 
! Отговори
ПЛОВДИВ преди 2 години
Не виждам БАБИКЯН Майчето ХАДЖИГЕНЕВОГЛУ и МИНЕКОВ? Да не са заминали за УКРАЙНА?
37
1
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Това е, казанът в ада, с *** вътре
36
37
 
17
 
! Отговори
йъфэ преди 2 години
Слаба работа - събрали се една шепа путинофили да си повикат. Интересно по колко рубри са им платили?
35
23
 
24
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Десет човека ... толкова са подкрепили Янев.Всички русофили трябва да влядат в санкционния списък на ЕС.Но безплатно може да бъдат извозени до лелеяния рай на Путин.Да му се любюват всеки ден и час.Да видят що е то руска икономика, права на човека и жизнь.Едва тогава ще признаят със сълзи на очи и горещи молби ... каква е разликата между жизнь и LIFE.

Спонсорирани публикации