Мълчалив протест на медици пред МЗ

Те настояват за достойно заплащане на техния труд
1 мар 2022 13:23, Нели Христова
26
Мълчалив протест на медици пред МЗ
Снимка: БГНЕС

Медицинските специалисти у нас протестират мълчаливо пред сградата на Министерство на здравеопазването, предаде репортер на БГНЕС.

На голям бял чаршаф медицинските специалисти са изписали думите: "За две години 4000 сестри напуснаха системата. Остават 19000 за цяла България". Те настояват за достойно заплащане на техния труд.

Протестът им е мълчалив. Според медиците, които от четири години протестират, те вече са казали всичко на всички институции в държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 2 години
За каква " реформа" в здравеопазването дрънкаш бе тикво?? За тази през 1999г.,когато министърът на здравеопазването в правителството на приватизатораИван Костов,зъболекарят Семерджиев и заместника му Стойчо Кацаров въведоха КАСОВО осигурителния МОДЕЛ на здравеопазването ,вместо доказалият своята ефективност ДАНЪЧНО осигурителен модел!! Въведоха се джипита, клинични " пътеки" НЗОК от която се точи и краде " законно,пръкнаха се безброй ЧАСТНИ болници!!
22
0
 
2
 
! Отговори
Д-р Хаус до #22 преди 2 години
Кой ще отчита " извършената дейност" и кой ще начислява парите бе тик....веник?Болният, с инфаркт,инсулт и друго тежко заболяване ли ще подписва?? Като си ***, по-добре бегай на село да садиш картофи!!
21
0
 
2
 
! Отговори
Д-р Хаус до #22 преди 2 години
Кой ще отчита " извършената дейност" и кой ще начислява парите бе ***!! Болният, с инфаркт,инсулт и друго тежко заболяване ли ще подписва?? Като си ***, по-добре бегай на село да садиш картофи!!
20
1
 
3
 
! Отговори
до 14 преди 2 години
Когато лекарите започнат да лекуват, тогава да им вдигнат заплатите! Знаеш ли какво правят в провинцията- прибират направлението, оглеждат болното място и половин час ти говорят, че няма лечение за твоя проблем. Или отиваш на ортопед, пуска ти 1 рентген и те отпраща без диагноза, без лечение, лекарство дори не изписват за болките и обездвижването. Да влиза следващия, за когото пак няма лечение! Така е и в общинските болници, и на платен прием. Толкова могат, нямат умения, но пари искат.
19
0
 
6
 
! Отговори
Английският пациент преди 2 години
Да се плаща ДИРЕКТНО от здравната каса на лекари, сестри и санитари, за извършена дейност, подписана от пациент. Няма нужда парите да минават през няколко посредника (болници, директори итн) и да се крадат там. Ето ви и конкуранцията - който работи добре, ще има много пациенти и съответно $$. Който го бива само да гепи ще увехне. Капиталовите за болница да се дават само за инфраструктурата.
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато подкрепихте реформата в здравеопазването, която лиши българите от здравна помощ, къде бяхте? Потривахте доволно ръчички. Каквото за народа, такова и за вас! С ваша помощ медицината се превърна в търговия! Да не ви попада болен в ръцете - това е, нагли и зли към безпомощни хора. Милост от докторите търсете.
17
0
 
2
 
! Отговори
fact преди 2 години
ковида не е на мода. бегом и шут у гъзот!
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бялата мафия е ненаситна. Бог да ви държи далече от "здравеопазването".
15
1
 
10
 
! Отговори
Народна преди 2 години
В болниците 70% от сестрите са пенсионери едва ходят камо ли да обслужват болните За младите професията е непривлекателна и ниско платена
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки, който казва че може да се работи бе пари, да се свърже с мен да му дам работа, имам няколко ниви. Храната е от мен
13
0
 
12
 
! Отговори
Сестра преди 2 години
Или я закритите тази професия или престанете да се гарврите с персонала
12
0
 
5
 
! Отговори
Anonimna преди 2 години
До 11 а ти слез от тира ще ти се възпалят хемороидите
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С хилядата дето ги даваха за ковид, заплатата беше нормалната заплата, която трябва да има една сестра. На лекарите също трябва да са високи. В някои супермаркети дават повече. Някои отделения са доста натоварени, трябва да има определено заплащане, което не позволява на някои работодатели да дават близо до минималната.
10
0
 
6
 
! Отговори
Anonimna преди 2 години
До тиранията А ти защо не работиш без пари многознайко
9
1
 
11
 
! Отговори
Anonimna преди 2 години
Кога най накрая ще има достойно заплащане на сестрите Засрамете се Останали са една шепа а се гарите с труда имБезобразие
8
15
 
2
 
! Отговори
Тираджията преди 2 години
Гледайте по границите,доброволци бачкат за без пари,а вие искате увеличение.Вземете пример от тях.Тамън ще отслабнете малко
7
8
 
1
 
! Отговори
Прави впечетление преди 2 години
и 2 те жени държащи плаката носят шапки тип Руска ***, което е доста нетипично за България и като цяло за нашите географски ширини. Намирисва на подстрекатели от ГРУ.
6
0
 
2
 
! Отговори
A преди 2 години
А, не моце. Трябва да останат пари за Лена Чантата.
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подкрепям!
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За Кирчо това не са важни теми, той няма да остава дълго. Дошъл е да ни вкара в една война, да довърши което още дори и малко работи и да си ходи! После ще е шефче в някоя СВЕТОВНА институцийка!