Ковачев: Войната трябва да спре, насилието не решава проблеми

Демократичните страни ще продължат да подкрепят Украйна
Обновена: 6 мар 2022 22:25 | 6 мар 2022 15:40, Екип на Bulgaria On Air
45
Ковачев: Войната трябва да спре, насилието не решава проблеми

Евродепутатът Андрей Ковачев заяви, че демократичните страни в цял свят ще продължат да подкрепят Украйна с всички сили, но посочи, че военните действия трябва да спрат незабавно.

Още по темата
Тази война трябва да спре веднага - още днес! Насилието не е никакъв начин за решаване на геополитически проблеми в 21 век! ЕП изрази огромна подкрепа за Украйна срещу агресията на Руската Федерация," каза той в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и председател на българската делегация на ЕНП в ЕП напомни, че Украйна подаде кандидатурата си за членство в ЕС.

Тя ще бъде приета. Като кандидатура, разбира се, трябва да отговаря на условията. Но политическия сигнал е много важен, че ние няма да изоставим Украйна. Видя се и в ООН, Генералната асамблея, 141 държави само 5 подкрепиха агресията на Путин в Украйна," казва евродепутатът.

По думите му категорично ООН от много много време вече не представлява разпределението на силите в света.

Това, което е било края на Втората световна война, не отговаря на сегашните реалности и Съветът за сигурност е абсолютно неспособен да решава световните проблеми. Виждаме Генералната асамблея - 141 държави подкрепиха резолюцията за Украйна, но резолюцията на Генералната асамблея не е задължителна, задължителни са само тези, които са в Съвета за сигурност. А там седят силите, които имат право на вето, които не желаят да се приеме тази резолюция и да има международно-правна стойност. Така че сме в един омагьосан кръг, каза Ковачев в разговор с Милена Милотинова.

Вижте целия разговор във видеото!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що не пищяхте така при войната в Ирак?
6
1
 
21
 
! Отговори
аноним преди 2 години
зеленски изчезва и войната спира. Толкос просто и логично...
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В конституцията на света ли пише че насилието не решава проблеми?Преди време служител на лифт в Банско беше бил един щот пидирастчето решил да го псува на майка,такаче повод за насилие винаги може да има!!
4
1
 
13
 
! Отговори
... преди 2 години
Почти всяка държава е основана с доза насилие.Територии и блага не се сещам да са давани даром.Не че подкрепям войната и насилието, но ми е интересно, че най-големи противници са им държави, сеещи и сяли насилие векове наред.Как така САЩ говори за мир след всичките им войни?Как така бивши колониални държави ми говорят за човешки права и свобода, грабили години наред ресурси(и човешки).Аман от лицемерие.
3
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Минималната еврогейска заплата е около 1500 евро В Русия мин. заплата на истинските мужици е 100 евро
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грозните пр0ст-тит-утки от днеса духат за пари, ама са грозни и им мириаш джо-зите
1
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само , приказки , приказки Диктаторит ене се трогват от приказки Само бонбардировките успяха да спрат Саддам , Кадафи и Милошевич Там е истината