Да дарим за "детство без насилие"

Инициатива за подкрепа на жени и деца, жертва на насилие
8 мар 2022 12:20, Петя Славова
4
Да дарим за "детство без насилие"
Снимка: concordia.bg

Кампанията "Дарете за детство без насилие" е посветена на децата, жертви на насилие и се инициира по повод 8 март, Международен ден на жената. В нея искаме да съберем финансови средства за да продължим да помагаме на тях и семействата им да разберат каква е нормалната среда, в която трябва да живеят, да излязат от кръга на насилието в живота си и да продължат щастливо да се развиват. Кампанията се провежда в Platformata.bg в рамките на инициативата на Фондация BCause за подкрепа на жени и деца, жертви на насилие.

Целта на кампанията е да съберем 5 000 лв., с които да продължим да осигуряваме спокойна среда и уважение за децата, пострадали от насилие.

Подслон с приоритет деца, пострадали от насилие "Светлина" на Фондация Конкордия България е единствения кризисен център в гр. София, който е специализиран само за деца с такива проблеми. Общото за повечето от тях е това, че приемат насилието като начин на живот, нещо, което е напълно нормално да им се случва и което заслужават. При нас те получават подслон, храна, дрехи, обувки, образователна и психологическа подкрепа; включват се в арт занимания, спортни активности, посещения на културни забележителности, екскурзии.

"За да осъществяваме тези дейности се нуждаем от допълнително финансиране в размер на 60 000 лв. на година. За това разчитаме на подкрепата на индивидуални и корпоративни дарители и финансиране по проекти", пишат от фондацията.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам против, хуманно е да се помага, но не мога да си представя, че няма евро средства, фондове, как може? Ние сме най-бедната европейска държава. Възрастните хора се прехранват от кофите за ***, защото взимат 300 лв. пенсия. Майките с деца с увреждания нямат никакви средства, сега трябва да помагаме и на бежанци, къде е Червения кръст, къде са всички НПО-та?
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да бе да дам левче и от него тия да вземат половината , егати пирамидите се навъдиха
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
повечето от тези фондации и сдружения си прибрат част от дареното за собствена издръжка , това е като смс на мтл даряване директно на нуждаещи без посредници
1
1
 
8
 
! Отговори
Смук преди 2 години
Коментари от типа - Русия може да спечели войната, но губи - са само от западни и еврейски медии. Как може да спечелиш и да си загубил докато печвлиш.