Шаламанов: За истински преговори трябва да спре огънят

За Русия сега въпросът е как да излезе от Украйна без допълнителни щети
Обновена: 10 мар 2022 22:30 | 10 мар 2022 22:30, Веселина Йорданова
64

"За да започнат истински преговори, трябва да има спиране на огъня и готовност на Русия да изтегли войските си от Украйна. Тогава може да се разговаря за статута на Крим и Донбас", заяви бившият военен министър Велизар Шаламанов в студиото на "Денят ON AIR".

Той отбеляза, че украинските сили на места преминават в контранастъпление, което Москва не е очаквала.

"За Русия сега въпросът е как да излезе от Украйна без допълнителни щети. Комплексът от инструменти - през икономически санкции, военна помощ за Украйна, високият дух и успехите в защита на Украйна показват, че с повече сила няма да бъде решена тази война", коментира Шаламанов пред Bulgaria ON AIR.

Бившият военен министър прогнозира, че Путин няма да постигне целите си.

"Целта на цялата инвазия беше да бъде сменено правителството, да има марионетно правителство и да започне прочистване на хората, които искат европейска Украйна. Случва се точно обратното", отбеляза Шаламанов.

А искането на Зеленски за закриване на въздушното пространство определи като непостижимо.

"Това и самият Зеленски го знае. Но в същото време виждаме, че с изключение на България и Унгария, всички страни осигуряват средства за защита - боеприпаси, противотанкови, противоракетни. Рано или късно, ако продължи по-дълго войната, и България ще даде такава подкрепа", прогнозира бившият военен министър.

Атлантическият клуб е взел решение да открие сметка за подкрепа не само на бежанците, но и на защитниците чрез посолството на Украйна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
2
 
! Отговори
Косьо преди 2 години
До 36 Ами повръщай бе,като ти е празна главата повръщам.Американците окупатори,а Путин какъв е?Диктатор,агресор,самозабравил се до неадекватност,КГБ.Я се разкарай,я заминавай да повръщаш
27
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия няма никакви шансове за успех в тази война... Това не е война на бойното поле в която тя да има предимството на бойната си техника и военна мощ... Украйна диктува бойните действия, които са партизанска война или война в градски условия... Поражението на Путиновата войска е гарантирано.
26
9
 
4
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
8 години Киев не успя да си върне Донецк и Луганск,а днес руската армия е там.За мир се иска от Русия да признаят съществуващото положение и да не членуват във военни блокове.Докато няма мир загиват хора.Падне ли Киев,Одеса и Мариопул руснаците дали ще искат вече неутрална Украйна или ще последва съдбата на Крим?Една Северна Корея щом си е самодостатъчна,то какво остава за най-голямата държава.Русия няма как да загуби тази война,а в момента само страдат хората заради нея.
25
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще спре огъня като не остане здрава сграда в Киев.
24
5
 
9
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: САЩ се изтеглиха защото няма начин да спечелят афганистанците и една партизанска война. Какво те кара да мислиш,че Русия би спечелила такава война в Украйна ??!! Имай в предвид ,че тези партизани ще бъдат здраво снабдявани с най-модерни оръжия ... санкциите ще си стоят и просто ще чакаме фалита...
23
5
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До FMC: Точно ти трябва да знаеш,че партизанската война винаги се губи :) Русия и САЩ и всички са губели от такава война. Последния опит на Русия от Афганистан я докара до фалит. Сега в Украйна има поне 3 милиона партизани. Дори и да превземе разни градове какво ще ги прави тези хора как ще се пази ?!?! Луд ли си ? Най-доброто е Путин да се извини и да напусне. Срам не срам това е. А и да плати за разрушенията и убитите !
22
6
 
9
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
Зависи ! Струва ми се ,че *** лер не умее да губи. Нищо чудно да подхвърлят някъде ядрена ракета или нещо био и да кажат после ето имат оръжия и след това да пуснат 2-3 атомни бомби над Киев. Аз лично това очаквам от тези гномове :((
21
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 24Някои хора не разбраха, че няма вече Украйна, няма и армия. Има само отделни въоръжени хора без централно командване.)))))Да, ама НЕ.Нито един голям град не е превзет от руснаците, фактически РА владее не повече от 10%от Украина.Градове като Харков и Мариопул, които са на половин час път от Русия са в ръцете на украинците.
20
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този конфликт може да се реши на фронта и с жестоки санкции.Всеки унищожен танк, БТР, и убит руски войник приближават Украйна към мира. След 2-3месеца на тежки загуби Лавров няма да се подиграва с Кулеба и да му казва, че ще ги унищожат, ако не сложат оръжията.
19
13
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Този платен словоблудец е толкова военен,колкото аз съм пианист.
18
14
 
9
 
! Отговори
FMC преди 2 години
Някои хора не разбраха, че няма вече Украйна, няма и армия. Има само отделни въоръжени хора без централно командване. Да го кажа така - вече войната е партизанска. Руснаците няма да се откажат за нищо на света. Не го твърдя аз това, ТЕ го твърдят! И ако щрауса си заравя главата в пясъка, проблемът е на самия щраус. колкото и наемници да отиват в Украйна, единственото, което ги чака, е стена от куршуми и ракети. За тия няма да има милост. Жалко, че ще пострадат много невинни.
17
11
 
7
 
! Отговори
FMC преди 2 години
Няма да има спиране на огъня, няма да има разговори. Единственият изход според руснаците е Зеленски да капитулира. Относно контраатаките, вероятно говорите за наемниците до белоруската граница, опитвайки се да прекъснат снабдяването? Жалко за наемниците, защото срещу тях няма да се отнесат толкова благосклонно, както с редовната украинска армия.
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега разбрах защо американците така скоростно се изтеглиха от Афганистан - искали са да започнат истински преговори с талибаните.
15
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според мен Шаламанов е доста умерен в изискванията към руснаците - можеше да каже да спрат огъня, да се изтеглят, да предадат всичките си оръжия на украинците и да им предават Воронежка и Ростовска област - тогава вече могат да започнат истинските разговори.
14
17
 
20
 
! Отговори
бедна Русия преди 2 години
За съжаление в страна населена предимно с неандерталци и комунисти, много хора ги влече към Русия(СССР). Предимно хора невежи, получили образоването си в Русия или интернет.
13
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шушумиго пак ли си в окопа?
12
12
 
10
 
! Отговори
Наказаха Русия преди 2 години
Пак наказаха бедната Путинова Русия...Докога ?
11
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия да спре огъня и да се изтегли от Украйна и тогава вече можели да почнат преговори - този не знам руснаците за наивници ли ги има? А може би да предложат на руснаците да си унищожат ядреното оръжие и да им обещаят, че след това ще почнат истински преговори за взаимно ядрено разоръжаване?
10
14
 
5
 
! Отговори
Въпрос ? преди 2 години
Къде пият антифриз и препарати за вана и къде уиски ??? Нямам повече въпроси...
9
8
 
15
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Тоя злобар фашистки, а и т. ъ. п