Няма единна позиция в ЕС за пълно ембарго на петрола от Русия

Заков: България няма да доставя муниции на Украйна
50
Няма единна позиция в ЕС за пълно ембарго на петрола от Русия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Няма единна позиция за пълно ембарго на вноса на петрол от Русия на днешните заседания на министрите на външните работи и на отбраната на ЕС в Брюксел. Това съобщи министърът на външните работи Теодора Генчовска.

„Няма единна позиция! Знаете, че България не подкрепя този тип санкции на този етап. Обсъждани са санкции също по отношение на олигарси, изкарване на всички банки от системата SWIFT. Общо взето знаете насоките, в които санкциите вече вървят. Няма конкретика още. Подозирам, че до края на седмицата колегите ще влязат в детайли на дискусията, за да могат нашите лидери да вземат решение“.

България няма да доставя муниции на Украйна, потвърди министърът на отбраната Драгомир Заков.

„По отношение на мунициите, вие знаете много добре, че министърът на отбраната не може да дарява, не може да предоставя сам. Трябва да има решение! Ако ме питате дали трябва, ще отговоря може би не като министър на отбраната, а като кариерен дипломат. Когато една срещу една държава има военна агресия, разбира се, тя има право да се защитава. Оттук нататък всяка отделна държава решава как ще помага, по какъв начин и с какви средства", посочи той, цитиран от БНР.

На днешния Съвет е приет новият стратегически компас на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
23
 
8
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До Скръц..... И без Русия България щеше да бъде свободна, нямаше да я има единствено ппетата колона на Москва от националн предатели и българофоби. Днес целият нормален свят е против руските агресори и убийци на деца,това значи ли, че всички нормални хора са американофили?
13
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А по кой въпрос има единомислие в ЕС? Дали по въпроса за разпределение на идващите от Азия и Африка? Дали за атомната енергия? Дали за селското стопанство? Дали за Иснамбулската конвенция? Дали за въоръжаване? Дали за количетвото използване на торове? ....Случайно стана ли въпрос доколко е законно спортисти и артисти да бъдат лишавани от възможността за дейността си в международен план поради това, че еврочиновниците не са на кеф? А какво правят с конфискуваните имоти ? За твх съд няма?
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе направо му го кажете на оня клоун,възложената му задача е изпълнена,от тук нататък да се спасява както намери за добре!Жалко само за Украинците!
11
2
 
18
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Е толкова им беше на западярите ембаргото Първите който ще тръгнат да въртят опашка пред Русия ще са англичаните ,нищо че сега го раздават най хард
10
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Въпрос - Преди 2 дена насред София изкараха руски знамена и никого не закопчаха .Наистина сме май за гонене .
9
13
 
5
 
! Отговори
Истината преди 2 години
България и Унгария са единствените страни, които се присъединиха към евразийската клоака!
8
4
 
18
 
! Отговори
Скръц преди 2 години
До всички хамериканофили. Не защитавам действията на русия. Но не забраеяйте, че ако не бяха те, сега щяхте да поздравявате със салламалейкум и да имате мустакат лидер. Хамериканците са ни дали и ще продължават да ни дават един голикорав. Както сега го подават на Украйна. Мерси
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че все още има трезвомислещи хора в ЕС! Безумната политика на санкции ще доведе до глад и мизерия!
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Арсенал треба да работи 24/7 .
5
19
 
7
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Какво пелтечиш, бе, като предшественика си. Когато една, към когато друга, агресия, има право да се защити, но ние си предЦеняме дали да помогнем. Абе, мyхльo, какво търсиш тогава в НАТО?? Излизай или направо хващайте влака и 3-годишен доброволен труд за Родину, за Путину. Това заслужавате всички путински ***, да ви смачкат хайвaните както мачкат протестиращите в Украйна. Ако бях на НАТО просто щях да ви изгоня. И да гледам как Русия и Турция ще ви подели за дни. *** нахилен.
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аман от истерици в управлението! ЕС е пълен провал! Чиновници без реален житейски опит, единствено канцеларски плъхове. И третират половин милиард население като хапче за собствено отпускане на нервите. Всички "лидери" от ЕС са за психоанализ и психотерапия.
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За кво ни е петрол? Нали всички сме на електрички.
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДБ са едни абсолютни нещастници.Жалки *** на Божков и мафията.Що стоите в коалиция с БСП,бе нещастници?Щото гнусния ви командир не е това за което се представя!
1
1
 
19
 
! Отговори
... преди 2 години
Няма единна позиция на всички маймуни на клона, дали да го срежат и да паднат или да останат на него