Експерт: Скок с 20 ст. на колонка при отказ от внасяне на руски горива

Димитър Хаджидимитров каза, че в момента има спад на потреблението с 30%
23 мар 2022 08:30, Елка Василева
178
Експерт: Скок с 20 ст. на колонка при отказ от внасяне на руски горива
Снимка: архив, БГНЕС

"Ако на срещата на върха на НАТО решат да се спре вносът на руски горива деривати, газ - предполагам, че ще има повишение от 20 ст. на колонка." Това каза пред bTV Димитър Хаджидимитров, зам.-председател на Асоциацията на българските търговци, производители, вносител и превозвачи на горива.

Още по темата
„Ако се задържи тази тенденция, нормално е да скочат, но ако не се вземе това решение, предполагам, че ще има връщане пак назад на цените", добави той и обясни, че при решение за спиране на вноса това няма как да стане от днес за утре.

Ще са нужни около 6 месеца, но само информацията ще увеличи цената. После, като няма потребление, цената отново ще падне, каза още Хаджидимитров.

Той добави, че има спад и на потреблението с 30%.

„Може би всеки си прави сметка в момента дали да не се качи на метрото, да си вземе колелото, да се разходи пеш. Но ако войната свърши, цените ще са много под 3 лв.“, обясни още експертът.

„Целият бранш работим за потребителите. Намалили сме си максимално печалбите, за да не виждаме цени над 3 лева на колонка“, добави той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Краварчетата" могат да си позволят 5 лева за бензин, не ги мисли тях! Виж там в Москва се бият за пакет захар по магазините, тях ги мисли...
69
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо не са 20 стотинки! Спирайте кървавият руско- ФАШИСТКИ газ и нефт, да нямат и една стотинка приходи тия убийци и терористи! А цените и без фашистките им газ/ нефт пак ще паднат, защото и сега азерския и американският газ са много по евтини от руските!
68
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да има никакъв скок, сега сме пазарна икономика. Просто потреблението ще спре, България е зависима на 80% от Русия. И като няма потребление цените ще паднат.
67
1
 
16
 
! Отговори
11 преди 2 години
---Сега още получаваме,а скока е 50 стотинки на колонка,този, Хаджидимитров,много разбира от търговия бе,от две седмици цената на петрола е паднала с 20 долара,но търговци като хаджидимитров,не променят цените на горивата,а като се вдигне цената,на минутата,вдигат цените
66
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И поне с 40 стотинки ми пада разхода когато заредя качествен не-Руски бензин, нейде из западна европа! Аз съм ОК за по-скъпи, но качествени горива по бензиностанциите...
65
6
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Ако спрат вноса на руско гориво и цената се повиши заради това - правителството се самоубива. Мислите ли, че хората ще стоят и мълчат! Всички ще са по площадите и този път ще бъдат много! Правителството трябва да вземе изгодно за държавата ни решение, защото е избрано да служи в полза за народа. Вдигне ли се горивото -хляб по 3 лв няма да има, а много отворените русофоби нека се информират, че има хора, които ядат само хляб и лукс - кисело мляко! Като не Ви харесва България - марш в САЩ.
64
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
20 стотинки или 2 лв направо. Не се излагайте сами се прострелваме с тия санкции, газта и петрола на Русия Китай ще ги купят с удоволствие.
63
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименМи минавай на свещи. Щото урана в Аец-а и той руски.
62
11
 
11
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Единствено ме интересува да плащам ниска цена за горивото. Въобще не ме интересува от къде е! Да има война, страдат невинни хора, ама в крайна сметка трябва да си гледаме в нашата паница, ама тя е празна! Всеки ден има войни, глад, бедност някъде по света, но трябва да бъдем егоисти и да си гледаме нашата мизерна държавица. Ако политиците са и достатъчно умни и искат да се задържат на власт трябва да купуват гориво от Русия, защото ще изхвърчат скоро.
61
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофили, не ви е скъп бензина, ниски са ви заплатите! Интелектът също! Иначе щяхте да забележите тази "аномалия", колкото по-далече от пPooccия, толкова по-висока заплата...
60
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а нали се сещате че като скочи горивото с 20ст (което ще е много повече) и всичко останало ще скочи с 1лв минимум. Съответно, обедняването ще е яко мега и ставаме Сомалия на Европа със тези заплати дето не можеш дори да се изхраниш а камо ли нормален живот да водиш
59
6
 
10
 
! Отговори
В Украйна преди 2 години
умират жени и деца етнически българи а бул..аристанца се интересува само колко ще му струва да си напълни 20 годишното бмв...
58
9
 
7
 
! Отговори
хохо преди 2 години
и 4 лв съм съгласен да плащам, но да знам, че парите ми не отиват в русия.
57
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
няма да са 20ст, по скоро 2лв и бензина ще е по 5лв/лОбаче сега ви залъгват и вие като послушни роби вярвате
56
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ушанките ограбват България по всякакъв начин! При цена на руският петрол два- три пъти по ниска от сорт бренд, горивата, които ни ги продават тук са с ЕДИН ЛЕВ по- скъпи, от колкото в Турция! При това / нямам обяснение/ лукоил не плаща никакви данъци! Явно плаща малка част, но в ЧЕКМЕДЖЕТО НА МУТРАТА' ДО КОГА БЕ, ПП- къде сте?
55
3
 
9
 
! Отговори
Кухите преди 2 години
лапета тук, си мислят че горивото се ползва само да си разкарават дирнците по софето. Като спрат тракторите и камионите ще ви гледам сеира как с меките ръчички копате на нивата като преди 200 години.
54
7
 
7
 
! Отговори
Striker преди 2 години
20-30 колкото, толкова. Ще издържим да не ползваме нищо от там. Целият свят е длъжен да го направи.
53
0
 
2
 
! Отговори
Тангра преди 2 години
Ами смее ли да каже друго този ?
52
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бе, той фигурантът предлага каски и жилетки, не каза дали е предвидил и презервативи! Важно е, защото руският башибозук ще обслужва освободените! Хуманитарна помощ е!
51
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ще и 3.50 да стане, но да се спре петрола от Русия.