Петков: Ще има дипломатически отговор на изявления на руския посланик

"Не е приемливо да говори от името на българския народ срещу правителството"
514
Петков: Ще има дипломатически отговор на изявления на руския посланик
Снимка: БГНЕС

Ще има дипломатически отговор на изявления на руския посланик у нас, даде да се разбере премиерът Кирил Петков след заседанието на правителството.

Още по темата
Не е приемливо по никакъв начин чужд посланик да говори от името на българския народ срещу българското правителство, заяви Петков. Въпросът е обсъждан на оперативно заседание на кабинета.

Преди дни руският посланик в София Елеонора Митрофанова каза, че мнозинството от хората в България не подкрепят нито реториката, нито действията на правителството по отношение на Русия.

Тя отбеляза, че в големи градове на България, включително Варна и София, е имало антинатовски акции в подкрепа на Русия в момента на посещението на шефа на Пентагона Лойд Остин.

Преди малко повече от две седмици Петков покани Митрофанова на разговор в Министерския съвет заради нейни думи по повод отбелязване на Освобождението на България на 3 март.

Тогава българският премиер призова първия руски дипломат да се придържа към общоприетите норми на дипломатическо общуване и изиска от нея да се отнася с нужното уважение и да не използва обидни квалификации към българските институции. От МС съобщиха, че посланик Митрофанова се е извинила.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


514
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
292
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А краварката, от кравеферма та, кога? Хванала те е за топчетата, и те разхожда, напред назад.
291
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
права е Митрофанова съгласен съм
290
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината боли кирееееееееее
289
4
 
9
 
! Отговори
РОКИ преди 2 години
КИРОКИРОРОКИКИРОРОКИ
288
13
 
6
 
! Отговори
До 299 преди 2 години
Обясни на човека де. Защо подкрепяш руската инвазия в Украйна. Как оправдаваш милионите прокудени от домовете им украинци, хилядите избити мирни граждани, разрушени градове и инфраструктура, изпратените на заколение руски наборници, както разбрахме без храна и подходящи за времето дрехи, война между два славянски народа. Явно постът те е засегнал лично и си се припознал в него. Кажи тук, за да разберем и ние, които осъждаме войната и не желаем да живеем в тоталитарен строй. Давай смело!
287
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро, ти гледай аз да не ти отговоря. Защото за мен си никакъв, натресен отвън. Никой не те знаеше до изборите. И сега изведнъж отворен го раздаваш. Ако дойда и ти строша главата, чак тогава ще разбереш че проблемите на българина са съвсем други. Май ще трябва с бой и насила да те влача по улиците и да ти показвам проблемите, а не тоя наратив на мустафа който са ти спуснали няколко клакьора от фондациите.
286
6
 
15
 
! Отговори
ха-ха-хи преди 2 години
НАш Кире...видела жабата че подковават коня и тя вдигнала краче....
285
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кириле, около теб няма ли дипломати, да ти затворят малко устата. Така, не се прави политика. Ръсиш, глупости напоразия. Кому са нужни, тези изстъпления в момента?
284
5
 
12
 
! Отговори
Опааа... преди 2 години
Мирише ми на изгорела гумааа....Киреее...я се огледай изодзади....да не пъкне нЕЕЕкоя изненадка!!!!
283
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целя свят намрази Америка .-------------Когато дъщерята на Лавров, синът на Корнелия и сънът на Медведев се приберат в родните си страни, ще повярвам, че имаш право :)))
282
12
 
5
 
! Отговори
ИнХП преди 2 години
Цялото консулство заедно с путинопримятите да изгоним и България ще е подобро място за живеене и по сплотена. ИнХ путинопримати! И всички копейкини и шпиони, МАХАЙТЕ СЕ В ЛЮБИМИТА ВИ РУСИЯ НА ПУТИН
281
4
 
6
 
! Отговори
Демокрация преди 2 години
Ми това нейното си е комплимент към демокрацията и свободата в България.... :-) Я на някой рашански площад някои да размахат американско знаме или да напишат лозунг против рашанската армия, или да запротестират някаква група хора,.... пък да видим какво ще им се случи.... :-)
280
6
 
8
 
! Отговори
мдаааа.. преди 2 години
Просто Коро....
279
7
 
7
 
! Отговори
Киреее...Киреее... преди 2 години
Ще настъпиш мачарокааа......
278
0
 
2
 
! Отговори
Да, ама не...защото преди 2 години
До Анонименкогато Запада не искаше да издаде агреман на някои наши дипламати, нашите комунисти изпращаха писмо с питане "ЗАЩО НЕ МИ ИСКАТЕ АГЕНТО?"
277
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'' Петков: Ще има дипломатически отговор '' ................................ направо попитайте Митрофанова в прав текст - подготвя ли Русия 'денацификация' и на България, та поне да си знаем.
276
12
 
11
 
! Отговори
Златка преди 2 години
Мутрафонова трябва да я изхвърлят веднага! Да се мага тази комунистка и да взема със себе си Ку.рнелия и Костя Копейкин и всички които милеят за Потлер
275
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целя свят намрази Америка .Като започнеш с Япония , минеш през Ирак, Иран, Сирия , Афганистан , Севрна Корея , Китай и още много други . Няма да е далече времето когато света ще се обърне срещу Америка , а тя ще е сама .
274
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руският посланик е крайно време да спре да се държи като онбашия и да вземе да се поинтересува малко от културата и обичаите на страната в която е дошъл. Дори Мустафата научи две три български думи, тая сплеска знае само да говори на руски, език, който колкото и даим е неприятно е вече със затихващи функции, особено като ги отрежат отвсякъде. И накрая пак ние ще спасяваме кирилицата.
273
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кире не кво митруханова говори за българите а какво българите за нея говорят е по-по-поважно