За стоте дни управление българите пишат "Добър 3,57" на кабинета "Петков"

"Алфа Рисърч": 85% не са доволни от постигнатото за доходите и инфлацията
295
За стоте дни управление българите пишат "Добър 3,57" на кабинета "Петков"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Оценка "Добър 3.57" пише българското общество на правителството за изминалите 100 дни на управление, според проучване на "Алфа Рисърч" за БНТ.

Още по темата
Стоте дни на кабинета "Петков" бяха белязани с кризи във външната и вътрешната политика, войната в Украйна, Ковид вълна и нарастващи цени на енергоносителите.

"Тук виждаме сечения на три параметъра: първо, на нашето правителство се е паднала трудна задача, на второ място неудовлетворителни резултати в много направления и трето - очакването това правителство да има бъдещи постижения", коментира Боряна Димитрова, социолог и управител на "Алфа Рисърч".

53% от българското общество не смятат, че конфронтацията между управляващи и опозиция ще доведe до предсрочни избори през тази година, показват още данните.

На въпрос в кои сфери одобряват най-много постигнатото от кабинета и къде са нужни повече действия, като най-високи се открояват очакванията в сферата на доходите и инфлацията - над 85% не са доволни от постигнатото.

Обществото очаква и по-категорични резултати в съдебната реформа и енергетиката. Най-висок процент, над 40% от запитаните, виждат положителни резултати в отбраната и сигурността, позицията за войната в Украйна и външната политика, както и овладяването на Ковид кризата.

Вчера премиерът също отчете във видео стоте дни управление.

"Ние искаме да напредваме още по-бързо, не сме доволни от скоростта, с която идва промяната, но се радваме, че бързо или бавно тя идва - с по-малки крачки, отколкото и на нас ни се иска, но в правилната посока", категоричен бе Кирил Петков.

Социолозите са проверили и какви са нагласите след арестите на Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов.

Според 60.9% от хората акцията в късните часове на 17 март е провал на МВР, защото извършва арести без доказателства, но за 34.4% това е успех на правителството в борбата срещу корупцията. 4.7% остават без мнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
23
 
! Отговори
Нил преди 2 години
Призовавам dnes.bg и Алфа рисърч да предоставят прозрачна разбивка на проучването си! Кой и как поставил тези оценки?!Лично аз не вярвам оценката да повече от слаб 2!
16
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Потрайте още малко! Оправяме ви в момента качествено и окончателно. Хора без акъл - българи.
15
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На крадците ГЕРБ дадохте 12 години, На лъжеца Симеон Саксобурготски дадохте 800 дни, а сега в период на глобална инфлация и военна криза в Европа им давате 100 дни медийни манипулации!!!!
14
1
 
14
 
! Отговори
айде сега преди 2 години
До Анонимен 13 На изборите ще се разбере какво иска българина!Ти за българина не се притеснявай!
13
23
 
7
 
! Отговори
Да бе да преди 2 години
Нали знаете, че ГЕРБ можеха да купят изборите и пак да са си на власт, ама надушиха кризата, която тръгна от Щатите, стигна Западна Европа и сега е тук. Решиха да се измъкнат от това да управляват в момент на голяма инфлация и да набутат някой друг, за да може да си кажем после - еее, то добре беше (като ни крадоха) Герб..и да ги върнем на бял кон - няма да стане, хората се събудиха и не искат повече крадци. Инфлацията ще се успокои след година, обаче кражбите на герб няма да спрат никога!!!!!!!
12
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм от другото общество, дето и 3.00 не може да им събере! За какви заслуги 3,57? Освен за това, че развъртяха интриги и добре се справят с назначаването на "наши калинки". На Киро някой да му беше казал как се говори на български, че ми писна да слушам правимЕ, работимЕ + лошиото му изразяване на нашия език. Поне едно нещо смислено да бяха направили. Пълно разочарование са тия.
11
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пиша 2,5! Половинката е само и единствено защото отстраниха ГЕРБ от управлението. Всичко останало е двойка, защото реално нищо конкретно не е свършено! Дори за някои особено важни неща не се вижда желание да се свърши нещо. Първите 100 дни са пълен провал и това са фактите извън самохвалството на коалицията!
10
5
 
35
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Много им е...
9
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези измамници и некадърници Петков и Рашков незабавно трябва да бъдат изметени от Властта! И сметката за тях да плати лицето Румен Радев, което ги набута и легитимира. Такива ид оти управляват България - калинките на Радев и Мустафа Кирчовци, кокорчовци, зомбита десносектанти и клоуните на Слави плюс корнела на всяка манджа мерудия. ОСТАВКА
8
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисирките, ако им сложите един минус пред оценката може би ще се доближите до истината.
7
35
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българина иска заплата 3000 евро, да кара джипка и да не работи много , много. Тогава може и да пише 5-. Ето това сме, вечно недоволни.
6
18
 
13
 
! Отговори
истина е преди 2 години
А боко ще се върне на бял кон само в затвора !!!
5
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо са се объркали днес, пишем им 3 - среден пръст.
4
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредният ликвидатор на българската нация! След ромския престъпник от СИК.
3
8
 
19
 
! Отговори
плевен преди 2 години
не ка да разберат че имали избори нито бсп нито пп ще имат гласове и тяхните патерици
2
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахах смешка само дето не е много смешно
1
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз му пиша - ЛОШ (1)