Григорова: Всичко у нас ще продължи да поскъпва

Инфлацията ще надскочи 10%, прогнозира експертът
26 мар 2022 10:37, Елка Василева
69
Григорова: Всичко у нас ще продължи да поскъпва
Снимка: архив, БГНЕС

„За съжаление, всичко у нас поскъпва и ще продължи да поскъпва, тъй като нашите вътрешни цени зависят и от международните такива, и от войната в Украйна”. Това заяви икономическият съветник към КТ „Подкрепа” Ваня Григорова пред Нова тв.

„Ясно е, че първо горивата идват от Русия, второ ние сме зависими от този регион и по отношение на торовете. Това неизменно ще се отрази на производителите на зеленчуци и плодове”, каза още тя.

„В крайна сметка ние се намираме в свят, който е обвързан и докато веригите на доставки не се стабилизират, а оттам и цените, няма как да знаем точно какво ще се случи, но със сигурност ситуацията ще се влоши”, добави тя.

По думите й е трудно да се прогнозира колко би могла да бъде годишната инфлация.

„Може да надскочи и 10%, тъй като февруари 2022 г. към февруари 2021 г. – за една година инфлацията вече е 10%. Ако ситуацията се усложнява, а тя ще се, очевидно е, че ще надскочи 10%. Никой не знае обаче с колко”, коментира Григорова.

„Това, което ние можем да направим на национално ниво, е да предприемем сериозни мерки, така че да гарантираме минималното оцеляване на населението”, категорична бе тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ашкум са !
61
0
 
1
 
! Отговори
10987 преди 2 години
Тия вечно си търсят теми да стегнат въжето около врата на българина. Кови да свърши, наред е войната и ограбването на спестяванията ни.
60
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер още една причина да изритаме със побой Кретенаилчо Китилчо
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Цените Дървата ги забрави, защото ще станат наблюдаван продукт с екологични тежести и ще се наблюдават стриктно направо от космоса. Дори за клоните, които горят ромите и старите гуми ще плащаме екоглоби на държавно ниво.
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една нощ с Григорова вече ще е хилядарка. А за пълна програма пригответе две.
57
3
 
1
 
! Отговори
Цените преди 2 години
Никога не се връщат надолу и в този смисъл не се "успокояват". Много проблематично ще бъде отоплението през следващата зима. Дървата ще бъдат хитов продукт. Цената на Ел енергията за бизнеса ще продължи да се качва. Ще се предложи и домакинствата да "поемат част от бремето" и не е изключено и те да бъдат бъдат бутнати на "борсови" цени. Бензинът и дизелът може би ще задържат сегашните нива плюс макс 20 процента за летния сезон заради "повишеното търсене"
56
1
 
1
 
! Отговори
Дрът Пърч преди 2 години
ОХ какви устенца!
55
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички "експерти" ни заплашват в помощ на хибридната война на Путин. Ако си експерт, ще дадеш решението, не само да повтаряш проблема.
54
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти също имаш вина, не се оправдавай с войната.
53
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТАКИВА ПРОООСТИ ПОЛИТИЦИ НЕ Е ИМАЛО НИКОГА В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ БОЙКО , ГОРАНОВ ... УКРАДОХА МИЛИОНИИИИИИ А СЕГА КРИЗА БИЛО КАКВА ТИ КРИЗА *** !!!!!ВИЖ ЧЕ СИ ОЩЕ С КОВИД !!!!!!!
52
2
 
0
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Искате ли една бърза национализация за да поскъпнете и на сметките в чужбина. Едните държът пазара др. помощите и се опитват да оберът до шушка народа. Големи мераклии пропукване нема но Байдън и Путин са един път.
51
5
 
13
 
! Отговори
ФЕД преди 2 години
Мили мои. Инфлацията не е заради войната нито е започнала преди един месец. Инфлация има когато Централната банка напечата много пари. Ха сега познайте кой единствено в света печата долари на поразия и ще се сетите от къде идва цялото зло.А политиците ни им помагат и им се кланят. Да ни е честита поредната нац. катастрофа. Удара ще е челен.
50
5
 
8
 
! Отговори
ПП преди 2 години
"Продължаваме поскъпването"-то си идва от заглавието на Партията, която някой кой знае защо го тълкуват като-Продължаваме промяната....Иначе казано- От Пусто в Празно...Иначе мацката е яка-една такава дива ,дива котка....
49
2
 
5
 
! Отговори
Празни приказки преди 2 години
"Това,което ние можем да направим на национално ниво, е да предприемем сериозни мерки, така че да гарантираме минималното оцеляване на населението." - Ето пример, как можеш да говориш много без да казваш абсолютно нищо.
48
3
 
7
 
! Отговори
Лингвист преди 2 години
Ето ви един оксиморон: Български синдикати.Над 30 години само на цената на лично облагодетелстване, тези структури единствено отчитат събитията, които минават покрай тях.
47
5
 
12
 
! Отговори
ЛДНР преди 2 години
В Мариупол живеят над 30000 етнически българи, таврийски българи. В Telegram са налични десетки видео доказателства за терора и методите на воюване на нацистките батальони. Крият се в домовете на цивилни хора, държат като заложници цели семейства, при отстъплението ги избиват безжалостно. Хората, които оцеляват описват зверствата и престъпленията на "Азов" и "Днепр". Стотици таврийски българи бяха избити след окупацията от нацистите на Мариупол 2014г. Скоро Мариупол ще е свободен..
46
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съм напълно съгласен. Много неща ще поскъпват, но тази мома с всеки един изминал ден ще става все по-евтина.
45
3
 
4
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 2 години
Нимоа ва мислъ вас гражданята ! Гза ви пайджина жа фане !
44
3
 
14
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Само компотите да два дни поскъпнаха с 10% в кварталния магазин.Явно новата реколта е по-скъпа.
43
9
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Нали глакувахте за промяна? Сърбайте попарата , *** народ сме и това е