Труизъм е, че Украйна не може да стане член на НАТО

Д-р Петров: Падането на Украйна ще бъде ключово за мира в цяла Европа
29 мар 2022 22:08, Красимир Ангелов
25

Украйна е готова да обяви неутралитет, ако това доведе до мир, заяви украинският президент Володимир Зеленски. Има ли скоро надежда за край на войната?

"Виждам възможност за продължаване на преговорите, макар че не мисля, че военните действия ще спрат толкова бързо. И двете страни се опитват да постигнат колкото може повече успех на бойното поле, така че да могат да консолидират след това териториалните завоевания. От една страна, Украйна да си върне територията отпреди инвазията на Русия. От друга страна, Русия да постигне поне гаранция за това, че ще има ръка върху Крим и Донбас", коментира преподавателят по Международни отношения и европейски политики в университета в Маастрихт д-р Петър Петров в ефира на "България сутрин".

Още по темата
"Труизъм е това, че Украйна не може да стане член на НАТО. Това беше ясно от 2008 г., когато Франция и Германия блoкираха декларацията за подкрепа на план за членство на Грузия и Украйна", подчерта събеседникът пред Bulgaria ON AIR.

Като основни цели на Зеленски д-р Петров изтъкна спиране на огъня, гарантиране на сигурността на Украйна след войната и възстановяване на нейния суверенитет и териториална цялост.

"Русия дава знаци за това, че са възможни компромиси на масата на преговори, но това не означава, че тя е отстъпила или че ще спре бойните действия в краткосрочен план. Русия ще продължи да натиска да максимизира това, което е успяла да спечели на бойното поле", смята той.

Според д-р Петров е важно за Путин да представи пред руското общество и пред света, че той е успял. Ученият е категоричен, че ако Украйна падне, ще има много повече заплахи Русия да продължи експанзиционната си политика.

"Пропукването на руския режим отвътре е възможно, ако кръгът около Путин започне да губи вяра в него", уточни той.

Още вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
xoxo преди 2 години
Аз съм учила 5 езика до този момент,труизъм е нова дума за мен също.Синоиним на баналност.
19
1
 
1
 
! Отговори
хахаха преди 2 години
големи "специалисти" тук, а никога не са чували кво е това труизъм! :)) Смешковци!
18
5
 
8
 
! Отговори
Дедо Либен преди 2 години
Навремето Л. Левчев беше казал крилатата фраза: "Другарю Живков, дори и Вие не можете да ми забраните да Ви обичам!" Днес, аз изказвам още по-крилатата фраза: "НАТОВСКИ гооовна, дори и вие не можете да ме направите русофоб!"
17
3
 
4
 
! Отговори
Дедо Либен преди 2 години
Че укрите НЕ МОГАТ да станат членове на НАТО е голям кеф! Да го духат нине и вовеки веков !
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво точно е труизъм? Не, ченещо, ама явно съм глупава и до сега не съм я чувала тази дума.
15
8
 
5
 
! Отговори
Жалко за Русия... преди 2 години
Единственото нещо, което Путин съвсем успешно мачка, е собствения си народ!!!
14
10
 
5
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 2 години
Хората искат да станем нормална европейска държава, а не мафиотска руска провинция.Импичмънт на проводника на руските интереси Грипен Решетников Радеф !
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Труизъм?!? Гугъл-преводач си е направил гаргара с интелектуалната мощ на редакторите на този сайт. Гугъл-преводач ще се окаже по-умен от т.нар. ни журналисти и редактори.
12
1
 
5
 
! Отговори
Труизъм преди 2 години
Е нововъведена дума в българския език и означава бягане на червени каски с голяма скорост. Неслучайно съветските танкови и досега остават най-бързите танкове. Доказано и от САЩ и от НАТО.
11
7
 
2
 
! Отговори
Не бе преди 2 години
Не труизъм, а путизъм !
10
4
 
10
 
! Отговори
Като е преди 2 години
Толкова очевидно, защо са го вписали в конституцията си Явно не е труизъм, а провокация на САЩ и Екрайна, която не успя да мине.
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очевидно е труизъм.
8
5
 
17
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
основната точка е постигната много бързо - от 1 април газсра минава в рубли! да знае запада от къде идва тока и топлината
7
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво излиза,че всички от НАТО ви главе със САЩ са знаели,че Украйна никога,ама никога няма да стане членка на НАТО и въпреки това нарочно и преднамерено ескалираха конфликта с Русия....това незнам как се нарича и кой трябва да понесе отговорност...
6
7
 
16
 
! Отговори
Я да видим преди 2 години
Я да видим,така наречената държава Украйна от кога е има на карта?Има само една държава и тя е Русия и нейните крайни територии у краини
5
1
 
11
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Туризъм звучи като чиста българска дума - научете български моля!!!
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честно казано трябва да се съберем и заедно да им влизаме в студиата и да ги бием там наред пред камерите. После и по офисите на сайтовете. Тва с медиите вече на нищо не прилича.
3
1
 
19
 
! Отговори
10987 преди 2 години
Териториална нцялост на Украйна? Държава на 30 години? Преди нея не е съществувало нищо, както преди Македония? Айде тоя доктор Петър да бега да защитава макетата и държавата им.
2
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я, научих нова думичка! Абе, това "труизъм" да не се е пръкнало от английското true + изъм? Щото ако е така, това си е проява на пpocтотия, а не дума!
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Труизъм е, че ти си елементарен тъпaнap-манипулатор.