Храна за космонавти предлагат в политехническия музей

България е третата в света страна, произвеждаща лиофилизирани храни
13
Храна за космонавти предлагат в политехническия музей
Снимка: Facebook

Националният политехнически музей ще отбележи днешния ден на авиацията и космонавтиката с демонстрация на храна за космонавти и астронавти. Ще бъдат показани и уреди и апаратура, създадени от български учени, използвани в различни научни космически програми и полети, съобщи БНР.

Асистенти от Института по криобиология и хранителни технологии към Селскостопанската академия ще представят храната за космонавти и астронавти. След Съединените щати и Русия, България е третата в света страна, произвеждаща лиофилизирани храни, използвани в ситуации, в които човешкото тяло трябва да устои на екстремни изпитания – космически полети, продължителни експедиции, тежки заболявания. 

Интерес се очаква да предизвика и моделът на космическа оранжерия. Демонстрациите ще бъдат в залата, където в момента са изложени над 100 играчки с тематика Star Wars. Всеки, който иска, може да отиде с тематичен костюм на герой от любимата междузвездна сага. Входът за деца и ученици е свободен. Събитието е част от инициативите, свързани с отбелязването на 65-тата годишнина от основаването на Националния политехнически музей.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: музейхранакосмонавти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
magare i kosmos преди 2 години
da vidiah do nas na 2.5 miliarda kil. Planeta sus jivot ; hadavidim vie ucenite shte iaviditeli ,cestit praznik na vsicki letci i kosmonavti ;
5
4
 
3
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
При СССР имахме режим на тока и опашки за хляб. Е, теб може и да са те снабдявали по линия на БОДК. Великобритания, за твое сведение до преди 2 години нямаше нито един космонавт. Което не пречи хората да живеят в пъти по-добре отколкото крепостниците в путинстан.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Музеят затваря в 5, децата са на градина до 5-6, родителите от работа да свършат, да вземат децата и да отидат до музея ...
3
0
 
9
 
! Отговори
WC за космонафти преди 2 години
Те и в магазина продават такива храни, дето само на Чубака му харесват.
2
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
добре, че бяха американците да ни развият в тази област
1
1
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Колко муй килото на суджука :)))

Спонсорирани публикации