БНР наложи дисциплинарно наказание на Петър Волгин

Радиото се разграничи от всеки опит за дезинформация
13 апр 2022 20:06, Нели Христова
100
БНР наложи дисциплинарно наказание на Петър Волгин
Снимка: БГНЕС

Ръководството на Българското национално радио категорично се разграничава от всеки опит за провокиране на насилие и неговото оправдаване или одобрение, както и от всеки опит за дезинформация и разпространяване на фалшиви новини.

Категорично заявяваме, че всяко нарушаване на закона, професионалните стандарти и етичните норми в програмите и платформите на обществената медия ще бъде санкционирано. Същевременно няма да бъде допуснато вмешателство в работата на журналистите в общественото радио, в това число сваляне от ефир на водещи под външно давление. Подобни решения ще се вземат само след задълбочен анализ и професионален диалог.

Програмният съвет на БНР разгледа изданието на предаването „Политически НЕкоректно“ с водещ Петър Волгин, излъчено на 10 април в ефира на програма „Хоризонт“. Програмният съвет единодушно реши, че с действията си г-н Волгин е нарушил Правилника за редакционната дейност на БНР и Етичния кодекс на служителите на БНР. В резултат на това, на г-н Петър Волгин е наложено дисциплинарно наказание съгласно трудовото законодателство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
23
 
9
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Какво означава дисциплинарно наказание? Това как ще спре Волгин да разпространява фалшиви новини през националния ефир, да заблуждава хората и да води неетична пропаганда. Заплатата му се плаща с пари на данъкоплатеца, а той дори не благоволи да се извини за лъжите и да аже истината. Позор.
48
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А при бай Сталин се е живяло още по-добре - хората са се усмихвали още повече . . . .
47
3
 
28
 
! Отговори
ДДТ преди 2 години
При бай Тошо се живееше по-добре,хората се усмихваха. А сега се псуват с пяна на уста и си въобразяват,че като са се заробили с ипотеки до живот за едно апартаменче и някаква колица си живеят охолно. Е да, и банани могат да ядат на корем докато гледат "Ергенът". Направо лайф...
46
29
 
11
 
! Отговори
Оставка Волгин! преди 2 години
Руското *** Петьо Волгин дори не се извини за поръчковата хибридка !
45
7
 
26
 
! Отговори
Край преди 2 години
Русофил е нормалното състояние на българина, който не забравя кои го е освободил от турско и кой е създал Третата българска държава.Русофобията е патология. Американофилията също. Американофилеца се гордее със знанието на англииски език и обича държава и народ които и пробит долар не дават за него. Бъркат България с Боливия не могат да ни намерят на картата и им е без значение дали съществуваме.
44
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво е казал Волгин, за да го наказват?
43
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе...що всички русофили все приличат на това нещо от снимката...
42
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коментарите против Волгин са написани от злобни хора с нисък интелект. Никой не ги задължава да му слушат предаванията - има толкова много *** тук, които подхождат на техния интелект.
41
30
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да отиде в Русия.Там има свобода на словото, особено в момента.. Да видим какво ще говори там
40
27
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЛениИН,СталИН,ПутИН,ВолгИН-все отбор юнаци.Да си ходи в матушка рассия..
39
22
 
15
 
! Отговори
до 39 преди 2 години
русофилска жабо, всяко твърдение без доказателства не струва нищо. Имаш право да говориш, но не да лъжеш в ефир!
38
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българския Такер Карлсон ! Дай боже повече такива хора
37
11
 
7
 
! Отговори
д преди 2 години
браво!
36
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Красавец.Като се види в огледалото, и мрази целия свят
35
10
 
20
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
И няма доказателство, че не е имало укронацисти на Царевна. Технически на въпроса "има ли чужди хора на борда?" след намесата на армията на донецката република правилно се отговаря "не няма". Което не е лъжа, но скрива истината, че е имало. Истината винаги излиза наяве. И когато това стане някой трябва да понесе отговорността.
34
10
 
24
 
! Отговори
бабати преди 2 години
До ТоваНа всеки, който си позволи различно мнение от нашето незабавно трябва да му се забрани да говори, нали? Иначе сме демократи?!!
33
3
 
11
 
! Отговори
Оставка преди 2 години
Всички пенсионери на държавни службички да се уволняват веднага.1500 лв пенсия + 2380 лв заплата това получава един служител на МВР МО пожарна безопасност НСО жандармерията гражданска защита и всички останали които са на държавни службички
32
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БНР и БНТ - пълен бойкот на тези пропагандаторски па р цали, в които няма информация, а има само едностранчива пропаганда.
31
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ръководството на Българското национално радио категорично се разграничава от всеки опит за провокиране на насилие и неговото оправдаване или одобрение" --- --- --- Ами по тази логика БНР трябва незабавно да спре да отразява всички флашмоби, шествия и седянки в подкрепа на украйна с настояване за изпращане на оръжия, защото оръжията безусловно провокират насилие. Както и всички изяви на американски, европейски и наши политици, агитиращи и действащи за изпращане на оръжия. По същата причина.
30
3
 
17
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
Съвсем скоро ще престанат и да ги отбелязват. Просто неудобните ще изчезват без следа. Нищо ново под слънцето...