Бащи на протест, искат промяна в закона за споделено родителство

Според тях, държавата я няма при неизпълнение на съдебни решения
19 апр 2022 13:47, Петя Славова
29
Бащи на протест, искат промяна в закона за споделено родителство
Снимка: БГНЕС

Бащи искат промяна в закона за споделеното правителство. По тази причина излизат на протест пред Министерство на правосъдието.

"Не се изпълняват съдебни решения. Това е проблем в цялата страна. Когато трябва държавата да помага - тя просто не съществува. Никой не контролира", коментира пред Нова тв Пламен Медаров от Асоциация "Родителски права".

Според тях има проблеми, свързани с дефекти в законодателството, които трябва да урежда правата и на двамата родители.

Протестиращите предлагат предаването на детето от единия родител към другия да става с помощта на полицията, а не на социалните служби.

По думите им, от 10 години проблемите продължават. Те дадоха пример с това, че ако детето не е предадено доброволно, то държавата не съдейства то да бъде изведено, въпреки че е престъпление непредаването на детето.

"Няма статистика. Четири месеца чакаме министерството да създаде работна група по този проблем", обяви Медаров.

Според бащите, за да има доброволно изпълнение, трябва да има страх от някаква санкция, а такава няма.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
4
 
! Отговори
Бас преди 2 години
Жени измислете друг начин да отмъщавате на бившия си мъж, а не със собственото ви дете.
26
0
 
0
 
! Отговори
До симона преди 2 години
Като ще го конкурираш със съученици, му купувай ти играчките маркови. При много от жените всичко опира до едно голо съревнование и инат. Това е и причината за много разводи. Жената влиза в ролята на жокей, а пича се впряга доброволно в каруцата. Докато не разбере, че го бият с камшика да бяга или докато не умре буквално.
25
0
 
0
 
! Отговори
Симо преди 2 години
Те и доматите не са 10 лева,и сиренето не е 25 лв,и бензинът не е 3 лева,и токът е 20 Ст.,а!?Още едно доказателство,че някои хора реално не са се занимавали с младежи на 16-17 години.Или може би заради егоизма на т нар бащи ,синовете да се лишават от нормален стандарт на живот,какъвто имат техните съученици.Логика!
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Задължително трябва да има промяна в закона.
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До СимоЗнам че си Симона. Анцуг-о от найк може и да струва 450 лева. Това си е твое умствено марково отклонение. Нормален "анцуг" не е 450 лева. Страдаш от липса на спонсор мойто момиче. Не може да очакваш да се отгледаш че си родила на некой дете
22
0
 
0
 
! Отговори
Симо преди 2 години
Не е разбира се,повече е.
21
0
 
3
 
! Отговори
Здрасти Симо преди 2 години
До СимоРеалната издръжка на дете не е 3000 лева. Ако ти го правиш обърни се за помощ щото сериозно ще го объркаш бъдещия човек. Няма лошо да се вдигне и издръжката на бащите. Ама като майката се прави и не ти го дава и за 2 дена. Тука става въпрос за тормоз не за пари.
20
6
 
2
 
! Отговори
Симо преди 2 години
Много е лесно да ,,гледаш детето на витрината,е така-за разнообразие ."Да му дадеш грандиозната сума от 200 инфлационни български лева и да мучиш,че маминото синче ,,НЕ МОЖЕЛО ДА СИ ВИЖДА ДЕЦАТА",докато грешната му лоша майка осигурява,работейки на 5 места,остатъка от реалната издръжка,която за тинейджър,е 3000 лева.Иначе,даже т нар баща,който отсъства 24/7 от живота на децата си,даже не знае колко струва един анцуг от найк(460 лв).
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жената си е издействала толкова права че белите държави ще изчезнат. Или децата ще бъдат държавна поръчка чрез спермoдонори и сурогатни майки и тогава ще могат да се селектират генетично дизайнерски бебета с високо айкю и мускулна маса расови, и без генетични болестио. свен ако не пробутат квоти с равни пропорции кафяви. И всичко пак ще ни го съдерат през данъците.
18
0
 
0
 
! Отговори
Aчо преди 2 години
Дяволът, ако го има- лошо, ако го няма- добре. Жената, ако я има- лошо, ако я няма ...
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
то з атва няма бракове, пиичовете го карат на съвместни начала ли се казваше..
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАПРАВО НЯМАМ ДУМИ КАКВО ФАШИСТКО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО! БАЩАТА НЯМА ПРАВА, САМО ЗАДЪЛЖЕНИЯ... И КАТО ВЗЕМЕ ДА МИ ЗВЪНИ ГОЛЕМАТА ЕМАНЦИПИРАНА ОФФЦА ЗА ПАРИ... ИНАЧЕ МНОО СМЕ ВЕЛИКИ..
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Пич Ами недей да се "вътриш". Хвърляй го навънка. Лява ръка, дясна ръка.
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи жена ти като ти отмъщава и не ти дава да си видиш детето - ти какво да правиш с тая. Да си съжителствате и да пукнеш от нерви след 1 до 2 години. Тя ти трови живота като не я виждаш, а ако ти е вкъщи? Никой не е взел лесно решението да си остави детето.
13
0
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Кое е споделеното правителство от пърното изречение в статията?
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПичГрешиш, има държави, дори европейски, в които се дължи издръжка не само на децата, а дори и на жената.
11
0
 
14
 
! Отговори
Антилибераст преди 2 години
Първо рушим семейството с отровни модерни практики, а после квичим на умряло.
10
2
 
11
 
! Отговори
ВД преди 2 години
До Анонимен 10А когато мъж, който плаща, умира за сина си(детето си), иска да е всяка минута с него и майка му го дели от него, защото има проблеми с мъжа си и иска да страда, като го разделя от него - какво е виновен той - защо използва детето и прехвърля проблемите между тях върху детето?
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До сетили са сеА баща, който се крие, не иска да плаща издръжка и се "сеща" по време на развода, че детето "не било негово". Не иска да плаща издръжка, защото "тя" можела да ползва парите, крие доходите си и се представя за беден? Всякакви картинки има, нещата не са само черни или бели.
8
4
 
17
 
! Отговори
сетили са се преди 2 години
Че кой ги е карал да се женят? Днешната българка се жени за да я гледа някой. В по-късен етап, когато са взели и това-онова заедно, се развежда. Ахмакът се занулява, а тя му прибира и децата и продължава бодро напред. Онзи бачкал, блъскал да я гледа се връща на стартова позиция като на не се сърди. Брак в България трябва да върви с жълта книжка за мъжа. Нещо не е наред пича, значи.

Спонсорирани публикации