"Български пощи" да удължат срока за изплащане на пенсиите и добавката

Омбудсманът изпрати препоръка до изпълнителния директор
20 апр 2022 14:10, Анисия Иванова
15
"Български пощи" да удължат срока за изплащане на пенсиите и добавката
Снимка: БГНЕС

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до главния изпълнителен директор на „Български пощи“ ЕАД Деян Дънешки, в която категорично настоя за удължаването на срока за изплащане на пенсиите и добавката към тях.
Освен това проф. Ковачева поиска и работното време на служителите, които изплащат пенсиите, също да бъде удължено, докато всички възрастни хора получат дължимите суми, така че за празниците нито един пенсионер да не остане без пенсия или добавката към нея.

Повод за тази препоръка са стотиците жалби на граждани, които търсят съдействието на омбудсмана, притеснени заради невъзможността да получат пенсиите си и отпуснатата от правителството великденска добавка към тях за месец април т.г.

Пенсионерите от няколко дни се редят на опашки пред офисите на "Български пощи" и не знаят дали изобщо ще могат да получат парите си преди Великден, а освен това нямат никаква информация кога и как ще се изплащат пенсиите и добавките им.

"Разбирам, че причината за проблема е срив в системата на „Български пощи“ ЕАД, но смятам, че това не би трябвало да се явява непреодолима пречка за нарушаване на гражданските права, основно на хората в пенсионна възраст да получат единствения доход, на който разчитат за оцеляването си – своите пенсии", пише омбудсманът.

Диана Ковачева подчертава още, че е необходимо на достъпни за гражданите места да бъде предоставена подробна информация за организацията и начина на изплащане на пенсиите и великденската им добавка.
 


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Аз Варна преди 2 месеца
Ако този срив се беше случил в нормална държава,задължително щеше да има и подадена оставка.От морална гледна точка се процедира точно така.А министъра с частната куриерска служба какво прави,ненаял се,да му приседне.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Алу министъра е собственик на Еконт та там използват случая ,па кой знае може би за това не работят пощите по празниците )нещо голямо съвпадение
9
3
 
1
 
! Отговори
не ми е жал преди 2 месеца
за пенсионерите,и да не им изплатят пенсиите,те си имат много други доходи,ще вземат малко от рентите от земите,или пък от наемите дето получават,въшливи са с пари в банките или под дюшека,да не говорим за незаслужените пари,дето им се пращат от чужбина,много ми се иска това дето уж е проблем,щото било хакнато,да е само предтекст и много скоро да спрат да изплащат пенсии на иззе.дниците,гнус.ни чер-веи
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 6 Не бъркай ЕКОНТ със СПИДИ.
7
2
 
3
 
! Отговори
Ели преди 2 месеца
"офисите на БГ пощи" това как звучи... По-скоро купторите на бг пощи
6
3
 
8
 
! Отговори
Христо преди 2 месеца
Пощите били хакнати преди 3 - 4 дни и още не могат да настроят софтуера си. Но СПИДИ / ФИРМАТА НА МИНИСТЪРА / работи с пълна сила. Хиляди пратки за чужбина не могат да се изпратят, милиони не могат да се получат за Великден. Пенсиите също, добавки също. Да ги изместят в СПИДИ, та министъра да преяде. Не ги е срам. То бива крадци, но няма ли предел.
5
1
 
4
 
! Отговори
Пощаджия преди 2 месеца
Хакнаха ги и сега няма пари да ги оправят
4
2
 
3
 
! Отговори
Защо преди 2 месеца
Заплатите за март на пощенци ще са 70% ? Твърде големи ли са ?
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Жалкия фигурант и шaйкaта му и парите за пенсиите ли откраднаха???
2
3
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 месеца
ЧЕСТИТА ПРОМЯНА
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не, парите отидоха в джоба на Кирил Петков, Асен Василев и Лорер